Συνεντεύξεις

Faces: Δ. Παπαδημητρίου, o παγκόσμιος πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας που στηρίζει η Groupama


Στην ενότητα FACES το περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing Σεπτεμβρίου 2019 φιλοξενεί τον παγκόσμιο Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η ενασχόλησή μου με την ιστιοπλοΐα προέκυψε… σε ηλικία 6 ετών όταν ο πατέρας μου με έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με τη θάλασσα, με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος optimist. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή μου άρεσε όλη η διαδικασία προετοιμασίας του σκάφους. Η ανεξαρτησία και η ηρεμία που μου παρείχε η επαφή με τη θάλασσα ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Αν και στην αρχή δυσκολεύτηκα, ειδικά τον χειμώνα με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τελικά η αγωνιστική ιστιοπλοΐα έμελλε να με κ3ερδίσει και να ορίσει τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια. Σύντομα, η περιέργεια, το ενδιαφέρον και η αντιμετώπιση συνεχών προκλήσεων έγινε τρόπος ζωής! Στα 13 χρόνια που ασχολούμαι πλέον με την ιστιοπλοΐα, έχω γευτεί αμέτρητες συγκινήσεις, όμορφες και δύσκολες στιγμές και έχω αποκομίσει εμπειρίες που έγιναν μαθήματα ζωής και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μου.

Όταν είμαι στο νερό… αισθάνομαι πως είμαι στο στοιχείο μου, εκεί που πραγματικά ανήκω. Ξεχνάω οτιδήποτε με απασχολεί και η συγκέντρωσή μου είναι μόνο στον αέρα, το πανί και το σκάφος μου. Νιώθω δυνατός, σίγουρος και έτοιμος να τα δώσω όλα για έναν καλό αγώνα. Νιώθω πραγματικά ελεύθερος.

Ο στόχος για το μέλλον είναι… η συμμετοχή μου στο σημαντικότερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Θέλω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου φορώντας τα ελληνικά χρώματα! Είναι ένα όνειρο ζωής για κάθε αθλητή και ταυτόχρονα τεράστια προσωπική τιμή και ευθύνη. Συνεχίζω να προπονούμαι με την ίδια συνέπεια και ελπίζω ότι του χρόνου θα καταφέρω να πραγματοποιήσω ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα.

Η Groupama Ασφαλιστική… με μία λέξη είναι το στήριγμά μου! Είναι δίπλα μου εδώ και 4 χρόνια, ως πολύτιμος βοηθός και συμπαραστάτης απέναντι σε κάθε νέα πρόκληση. Στο δύσκολο προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθώ για να πετύχω τους στόχους μου, είναι ανακουφιστικό να γνωρίζω ότι η Groupama Ασφαλιστική πιστεύει σε εμένα και τις δυνατότητές μου και στηρίζει κάθε μου προσπάθεια, δίνοντάς μου με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να κυνηγήσω τα όνειρά μου


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Faces: Δ. Παπαδημητρίου, o παγκόσμιος πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας που στηρίζει η Groupama! https://www.insurancedaily.gr/faces-d-papadimitrioy-o-pagkosmios-protathl/