ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΚΕ

Groupama Ασφαλιστική: Στόχος η προσφορά ουσιαστικής βοήθειας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εταιρική υπογραφή της Groupama Ασφαλιστικής, «Σίγουρα δίπλα σας», δεν αποτυπώνει μόνο τη στάση της στην καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων. Υποδηλώνει και τη συμμετοχή της στην ελληνική κοινωνία, με ενέργειες κοινωνικής ευθύνης. Σε αυτό ακολουθεί τη μακρά παράδοση του Ομίλου στον οποίον ανήκει, καθώς η Groupama είναι γνωστή στη Γαλλία και διεθνώς για το έργο που επιτελεί σε αυτό τον τομέα. Τα πιο λαμπρά δείγματα της δράσης του γαλλικού Ομίλου Groupama είναι το Ίδρυμα Groupama για την Υγεία, που χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα και στηρίζει τις οικογένειες όσων πάσχουν από σπάνιες νόσους – και το Ίδρυμα GAN για τον Κινηματογράφο, που σκοπό έχει τη συντήρηση αριστουργημάτων του παρελθόντος και την προώθηση νέων δημιουργών. Επίτιμος Πρόεδρος του τελευταίου είναι ο Κώστας Γαβράς.

Από το 2008, ο κύριος άξονας της δράσης ΕΚΕ της Groupama Ασφαλιστικής στην Ελλάδα είναι η στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS – ενός αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού σωματείου που δεν χρειάζεται συστάσεις – για τo οποίο η Εταιρεία διοργανώνει και χρηματοδοτεί πρωτότυπες ενέργειες με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και τη συγκέντρωση πόρων για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως για παράδειγμα την αποπεράτωση του νέου χωριού στη Θράκη (2008). Τα τελευταία χρόνια, η Groupama Ασφαλιστική αξιοποίησε και το Διαδίκτυο για την υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, σχεδιάζοντας ειδικές ιστοσελίδες μέσω των οποίων οι επισκέπτες καλούνταν απλά να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το έργο του Σωματείου, ενώ η Εταιρεία μετέτρεπε κάθε συμμετοχή σε ένα ευρώ προς όφελός του. Φέτοgroupama vapsimoς η Groupama Ασφαλιστική ανέλαβε την πλήρη χρηματοδότηση του Κέντρου ημερήσιας φροντίδας στο Χαλάνδρι, το οποίο προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα σε παιδιά 8-15 ετών, που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες. Στο νέο αυτό πλαίσιο, 30 εθελοντές εργαζόμενοι της Εταιρίας ανέλαβαν στα τέλη Απριλίου την διαμόρφωση – ζωγραφική εσωτερικών χώρων και εξωτερικό βάψιμο – του εν λόγω Κέντρου.

Επιπρόσθετα, εν είδει φόρου τιμής στον ελληνικό πολιτισμό, η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει εκδηλώσεις όπου προβάλλονται σημαντικοί καλλιτέχνες, Σταύρος Ξαρχάκος, Σταμάτης Σπανουδάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσσα Μποφίλιου, κ.ά. – ή/και σημαντικοί θεσμοί, όπως το Μουσείο Μπενάκη. Σκοπός της Εταιρείας με τις ενέργειες αυτές είναι να προσφέρει σε βάθος χρόνου, με τη σταθερότητα των επιλογών της, αξιόπιστη και ουσιαστική βοήθεια, συμβάλλοντας πρωτίστως στην προστασία των παιδιών και, δευτερευόντως, στη ζωτικότητα της μουσικής σκηνής.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Groupama Ασφαλιστική: Στόχος η προσφορά ουσιαστικής βοήθειας! https://www.insurancedaily.gr/groupama-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1/