Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Ασφαλιστική Αγορά αποχαιρετά τον Σ. Συγγρό


Η χρονιά ξεκίνησε με ένα δυσάρεστο γεγονός. Ο Σταμάτης Συγγρός έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 5 Ιανουαρίου σκορπίζοντας θλίψη.

του Νίκου Μωράκη

Ο Σταμάτης τα τελευταία χρόνια – μαζί με τους συνεργάτες του – είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα ασφαλιστικό γραφείο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.  

Μίλαγε επί της ουσίας. Δεν του άρεσε να χρυσώνει το χάπι. Γι’ αυτό και τα αποτελέσματα στη δουλειά του ήταν απτά. Η Εταιρεία του χρόνο με το χρόνο κάλπαζε παραγωγικά. Δεν του άρεσε να στρουθοκαμηλίζει. Ήξερε τις παθογένειες της αγοράς και επί τούτου τις απέφευγε. Δεν φοβόταν να διαλέξει το δύσκολο δρόμο προς την επιτυχία και αυτό ήταν προς τιμήν του.

Η τελευταία του επιτυχία ήταν η πρωτιά που κέρδισε στις πρόσφατες βραβεύσεις κορυφαίων συνεργατών της Eurolife ERB. Η Victory Promise – η εταιρεία του – ξεχώρισε ως ο πρώτος συνεργάτης σε συνολικό χαρτοφυλάκιο όλων των κλάδων.

Θυμάμαι την τελευταία φορά που βρέθηκα στο γραφείο του το θέμα που συζητήσαμε ήταν η «προμηθειολαγνεία» στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Πολύ τον ενοχλούσε. Και παράλληλα μου μιλούσε με πάθος για την αξία της εκπαίδευσης των συνεργατών του. Για τα προγράμματα, την ύλη, τους εισηγητές… όλα. Καθόλου εύκολη υπόθεση. Τόσο το να στήσεις ένα in house εκπαιδευτικό κέντρο όσο και να το συντονίζεις. Να το συντηρείς.

Ηθικός, χαμογελαστός, πολυμήχανος. Δεν είναι τυχαίο που πέρα από συνεργάτες και συναδέλφους στην Ασφαλιστική Αγορά είχε και πολλούς φίλους. Στελέχη και Ασφαλιστές που τον συμπαθούσαν σαν άνθρωπο. Γιατί ήταν ωραίος. Αυθεντικός.  

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 15:00 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι. 

Αντί στεφάνων τα χρήματα μπορούν να διατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, εκπρόσωπος της οποίας θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό.

Φίλοι και συνεργάτες του Σταμάτη έγραψαν για εκείνον…

«Τα λόγια είναι πραγματικά φτωχά, η θλίψη και το μέγεθος της απώλειας τεράστια. Η ανθρωπιά του, η καλοσύνη του, η ευφυΐα και το πηγαίο χιούμορ του αστείρευτα. Εξαίρετος επαγγελματίας με ανεξάντλητη δημιουργικότητα. Ο καθημερινός του αγώνας για την επίτευξη των οραμάτων του στηριζόταν πάντα στις αρχές, οι οποίες ήταν βαθιά ριζωμένες μέσα του, της εντιμότητας και του σεβασμού στο θεσμό και στους συναδέλφους του. Ήταν άλλωστε ένας ακούραστος και αθόρυβος μαχητής για τα σημαντικά του κλάδου μας.
Θα είναι πάντα δίπλα μας, στην καρδιά μας και στο μυαλό μας. Χρέος όλων όσον μας τίμησε με τη φιλία του είναι να συνεχίζουμε την πορεία μας πάνω στις ράγες των κοινών μας αξιών και προσδοκιών. Εύχομαι στην υπέροχη οικογένειά του να βρει το κουράγιο να αντέξει την δυσβάσταχτη απώλεια.
Εύχομαι στην οικογένεια της Victory promise, την εταιρεία που με τόσο κόπο δημιούργησε και τόσα πολλά ονειρεύτηκε για αυτήν, να βρει την αναγκαία δύναμη για την εκπλήρωση των κοινών τους στόχων. Αγαπημένε μου φίλε καλό ταξίδι…»
Δημήτρης Γαβαλάκης, Γ.Γ. ΕΕΑ

«”Έφυγε” από κοντά μας ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καλός φίλος, ένας όμορφος οικογενειάρχης, ένας άψογος επαγγελματίας, ο Σταμάτης Συγγρός.
Ο Σταμάτης προσέφερε χαρά σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και ανήκε σε αυτή την σπάνια κατηγορία ανθρώπων που μόνο καλά λόγια ακούγονταν για αυτούς, ενώ είχε μεγάλες επιτυχίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είχαμε τη χαρά να ήταν μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. και ήθελε από κάθε πόστο να στηρίζει το επάγγελμα που τόσο πολύ αγαπούσε. Η ασφαλιστική αγορά έχασε έναν εξαίρετο επαγγελματία και είναι πλέον φτωχότερη. Εμείς, εγώ, χάσαμε έναν πολύτιμο φίλο και νιώθουμε ήδη έντονα την απουσία του. Θα μείνει πάντα ζωντανός στις καρδιές και την σκέψη μας καθώς άφησε ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα και μια βαριά παρακαταθήκη ανιδιοτελούς προσφοράς. Είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά θα μας βλέπει, θα είναι κοντά μας, θα μας πειράζει –όπως έκανε πάντα με το αστείρευτο χιούμορ του- και θα γελάει. Καλό ταξίδι Σταμάτη μας…» Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ

«Ο Σταμάτης Συγγρός ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εξαίρετος επαγγελματίας και ένας αξιόπιστος συνεργάτης που υπηρέτησε με πάθος, συνέπεια και σεβασμό την ιδιωτική ασφάλιση στη χώρα μας. Θα τον θυμόμαστε για όλα αυτά που έχει καταφέρει, μα πάνω απ’ όλα για τον ζεστό και ευγενικό χαρακτήρα του. Με τον Σταμάτη γνωριζόμασταν περισσότερο από είκοσι χρόνια, μέσα στα οποία αναπτύξαμε μια όμορφη και ξεχωριστή φιλία. Οι σκέψεις μας, σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, είναι μαζί με όλους τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένεια και τους φίλους του. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και συγκίνηση. Θα μου λείψει προσωπικά. Θα λείψει πολύ σε όλους μας.» Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Eurolife ERB

«Ο Σταμάτης Συγγρός έφυγε δυστυχώς πρόωρα από κοντά μας. Σε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μας σχέσης υπήρξε ένας εξαίρετος συνεργάτης και, πάνω από όλα, φίλος με αρχές και αξίες. Η οξυδέρκεια του, η επιχειρηματικότητα του και το αστείρευτο χιούμορ του θα λείψουν από την ασφαλιστική αγορά η οποία έχασε ένα σημαντικό στέλεχος και έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο. Προσωπικά εγώ καθώς και όλοι οι συνάδελφοι μου στην AIG εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του αγαπητού Σταμάτη. Στη σύζυγό του, στα παιδιά του και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.» Giuseppe Zorgno, Country Manager AIG Europe

«Ο Σταμάτης Συγγρός, υπήρξε ένας εξαίρετος συνεργάτης και καλός φίλος με τα χαρακτηριστικά της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και της ευγένειας να τον ακολουθούν στην μακρά επαγγελματική του πορεία. Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του έχουμε να καταθέσουμε μόνο καλές μνήμες. Ο Σταμάτης ήταν ένας άνθρωπος αισιόδοξος, αυθόρμητος, αυθεντικός  με πηγαίο χιούμορ που αγαπούσε τη ζωή. Υπήρξε εξαίρετος σύζυγος και πατέρας. Άφησε πίσω του αξιόλογη παρακαταθήκη στην ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία με το έργο και τις ιδέες του. Θα μας λείψει». Κάρολος Σαΐας, CEO Interasco

«Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) εκφράζει την λύπη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου μας Σταμάτη Συγγρού, ενός υπέροχου ανθρώπου, αγαπητού φίλου και χρόνια ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για ΟΛΟΥΣ μας η συνεργασία μαζί του,  εμπνέοντας το σεβασμό και την αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας. Από νωρίς ασχολήθηκε ενεργά με τα προβλήματα του ασφαλιστικού κλάδου αλλά κυρίως με την υγιή ανάπτυξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχασε έναν εξαίρετο επαγγελματία. Η θλίψη και η απώλεια είναι τεράστια! Καλό ταξίδι Σταμάτη.» Δ.Σ. ΠΣΣΑΣ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + fourteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Ασφαλιστική Αγορά αποχαιρετά τον Σ. Συγγρό! https://www.insurancedaily.gr/i-asfalistiki-agora-apochaireta-ton-s-s/