ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Η πρώτη εταιρεία που ασφαλίζει πατίνια

Jose Antonio Gallego Vázquez

Με τη δημοτικότητα και τη χρήση των ηλεκτρονικών πατινιών να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο δημιουργήθηκε μία νέα ανάγκη που αφορά στην ασφάλεια και την ασφάλιση αυτών των οχημάτων που χρησιμοποιούνται τόσο από εφήβους όσο και από ενήλικες. Το 2018 μόνο στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1500 ατυχήματα, ενώ οι θάνατοι από 7 το 2017, το 2018 έφτασαν τους 19 στην Αμερική. Η νεοφυής ισραηλινή εταιρεία Voom που πρόσφατα συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 5 εκατ. δολαρίων είναι η πρώτη που ασφαλίζει με βάση τη χρήση τους αναβάτες για ατύχημα και πλέον σχεδιάζει να προσφέρει συμβόλαια αστικής ευθύνης για ζημιές ή βλάβες σε τρίτους.

ΟΙ ασφαλίσεις που παρέχει αφορούν όπως λένε οι ιδρυτές της “οτιδήποτε οδηγείται, πετάει ή πλέει”, καθώς στις ασφαλίσεις τους περιλαμβάνονται drones αλλά και θαλάσσια σκάφη.

Σε όλες αυτές τις αγορές που θεωρούνται εξειδικευμένες και αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα, η ασφάλιση είναι πολύ πίσω», αναφέρει ο CEO της Voom, Tomer Kashi. Οι ασφαλιστικές εταιρείες επί του παρόντος δεν διαφοροποιούν τα προφίλ κινδύνου των πελατών. “Είναι σαν να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και όλοι πληρώνουν το ίδιο για το καλάθι αγορών τους, δεν έχει σημασία τι αγοράζουν”, επισημαίνει ο Kashi.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η λύση της Voom θα περιλαμβάνει δύο πυλώνες: on demand ασφάλιση και ανά χρήση, σε συνδυασμό με ατομική ανάλυση κινδύνου ΑΙ.

“Για πολλά μέσα μετακίνησης το ασφαλιστικό προϊόν υπάρχει ήδη. Ωστόσο, το undewriting είναι πολύ πρωτόγονο “, εξηγεί ο Kashi. “Ας πούμε ότι έχω ένα jetski. Ένα άτομο το χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά και ένα άλλο to χρησιμοποιεί μόνο δύο φορές το χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουν το ίδιο “.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η πρώτη εταιρεία που ασφαλίζει πατίνια! https://www.insurancedaily.gr/i-proti-etaireia-poy-asfalizei-patini/