Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η οικογένεια Φραγκάκη στρατηγικός συνεργάτης της Sofos Insurance σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα


Σε συνέχεια του ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Καβάλας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – συνεχίζουμε με τις συνεντεύξεις Ασφαλιστών που δραστηριοποιούνται στο Νομό.

Η οικογένεια Φραγκάκη και πιο συγκεκριμένα η νέα γενιά, ο Κωνσταντίνος & ο Αριστείδης, είναι οι συνεργάτες της Sofos Insurance σε Μακεδονία & Θράκη διατηρώντας την περιφερειακή διεύθυνση της Εταιρείας. Έχουν 80 συνεργάτες και φροντίζουν τόσο να εξυπηρετούν, όσο και να αναπτύσσουν τις εργασίες τους.

Συνέντευξη Κωνσταντίνος & Αριστείδης Φραγκάκης 

Από πότε δραστηριοποιείται η οικογένειά σας στις Ασφάλειες; Ποια είναι η επαγγελματική σας πορεία; 

Κ.Φ: Η οικογένεια έχει παλαιά και μεγάλη πορεία στις ασφάλειες. Ο πατέρας μας Μανώλης Φραγκάκης ξεκίνησε το 1969 το ασφαλιστικό επάγγελμα και η μητέρα μας Παναγιώτα Χρυσοχοΐδου το 1987, ο Αριστείδης Φραγκάκης ξεκίνησε στον ασφαλιστικό κλάδο το 2007 και εγώ το 2013.

Από πότε έχετε αναλάβει την περιφερειακή διεύθυνση της Sofos Insurance; Πόσους συνεργάτες έχετε; 

Α.Φ: Από τον Αύγουστο του 2013 έχουμε αναλάβει την διεύθυνση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης. Μέχρι σήμερα έχουμε 80 συνεργάτες οι οποίοι συνεργάζονται μέσω της περιφέρειάς μας με τη ΣΟΦΟΣ Α.Ε. και αυξάνονται με το χρόνο.

Περιγράψτε μας την τοπική Ασφαλιστική αγορά στο Νομό σας. Στο πέρασμα των χρόνων τι έχει αλλάξει; Πώς έχει εξελιχθεί;

Κ.Φ: Η τοπική αγορά του νομού Καβάλας υστερεί έναντι των υπολοίπων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω ανεργίας. Χάθηκαν θέσεις εργασίας με το κλείσιμο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και επίσης πολλές υπάρχουσες επιχειρήσεις υπολειτουργούν. Έκλεισαν πολλά καταστήματα και αυτό έχει αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια σχετική βελτίωση που δίνει ελπίδα σε καλύτερο αύριο, αν η οικονομία της χώρας βελτιωθεί και ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Ο κλάδος Υγείας φρεσκάρει την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Καβάλας

Το bancassurance στην Πόλη σας λειτουργεί με αθέμιτους τρόπους; Έχετε να μας περιγράψετε περιστατικά; 

Α.Φ: Αθέμιτος ανταγωνισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μεταξύ εταιρειών, ασφαλιστών, τραπεζών και κάθε είδους επιχείρησης που προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα με μειωμένο ασφάλιστρο για προφανείς λόγους.

Την περίοδο ανακοίνωσης των προστίμων στα ανασφάλιστα οχήματα είχατε αύξηση της παραγωγής σας;   

Κ.Φ: Μέτρια έως και ανύπαρκτη αύξηση είχαμε κατά την περίοδο της ανακοίνωσης προστίμων για τα ανασφάλιστα γιατί υπήρχε ταυτόχρονη κατάθεση πινακίδων από πολλούς είτε ανασφάλιστων οχημάτων είτε ήδη ασφαλισμένων οχημάτων.

Τέλος, μιλήστε μας για την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Καβάλας. Πόσα μέλη έχει και ποιες είναι οι δράσεις του;  

Α.Φ: Υπάρχει σύλλογος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αριθμεί 50 μέλη που ανά διαστήματα λαμβάνουν από το προεδρείο πλήρη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τον κλάδο μας. Ήδη έχει προγραμματιστεί για το χειμώνα συνάντηση των μελών για πλήρη ενημέρωσή τους από διακεκριμένους ομιλητές με πρωτοβουλία του προεδρείου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + sixteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η οικογένεια Φραγκάκη στρατηγικός συνεργάτης της Sofos Insurance σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα! https://www.insurancedaily.gr/ikogenia-fragkaki-stratigikos-synergatis-tis-sofos-insurance-se-oli-ti-voria-ellada/