Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κ. Δημάκης: Σκοπός της Ιντερσαλόνικα να συσπειρώσει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Αχαΐας – στο πλαίσιο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή Υποκαταστήματος της Ιντερσαλόνικα, Κωστή Δημάκη, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα των Ασφαλιστών στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Συνέντευξη Κωστής Δημάκης 

Οι πελάτες σας ή οι εν δυνάμει πελάτες σας γνωρίζουν το κύρος και την αξιοπιστία της Εταιρείας που αντιπροσωπεύετε;

Ως η μεγαλύτερη Ελληνική Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρεία, χαίρουμε ευρείας αναγνωρισιμότητας, χωρίς να έχουμε επενδύσει, διαχρονικά, σημαντικά ποσά στην επικοινωνία, έχοντας αντ΄ αυτού επενδύσει στη συνεργασία μας με εκατοντάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, σε όλη τη χώρα και στη διαχρονική αξιοπιστία παροχής υπηρεσιών, στοχεύοντας πάντα στην άριστη ποιότητα εξυπηρέτησης, με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Με όπλο μας το σύνθημα “ΝΟΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ” και κάνοντάς το πράξη σε καθημερινή βάση εδώ και χρόνια, καταφέραμε να έχουμε πάντα ευχαριστημένους πελάτες αλλά και παθόντες, που είναι οι εν δυνάμει πελάτες μας. Αυτό είναι η μεγαλύτερη διαφήμισή μας!

Πόσα χρόνια διατηρεί η Εταιρεία σας γραφείο στο Νομό; Εσείς από πότε συνεργάζεστε μαζί της;

Στο Ν. Αχαΐας το Υποκατάστημα λειτουργεί από το 2002 και μάλιστα σε ιδιόκτητα γραφεία. Εγώ έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθυντή από το έτος 2003 και, δράττοντας της ευκαιρίας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Πρόεδρο και Ιδρυτή της Εταιρείας κ. Μελά Γιαννιώτη, όσο και στο συνεχιστή και Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Γιαννιώτη, για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη που έχω όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό μου, ως Διευθυντής Υποκαταστήματος, καθώς με τη συνδρομή τους, τις συμβουλές και τη συνεχή εκπαίδευση μπορώ και προσφέρω τις υπηρεσίες μου, τόσο εγώ όσο και όλο Προσωπικό του Υποκαταστήματος, σ΄ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον.

Η οδική βοήθεια που διαθέτετε πόσα περιστατικά αντιμετωπίζει το μήνα; Υπάρχει υψηλός δείκτης ζημιών στο Νομό σας; Τα ανασφάλιστα οχήματα είναι πολλά;

Τους τελευταίους μήνες, λόγο μεγάλης αύξησης του πελατολογίου μας, τα περιστατικά έχουν ανεβεί κατακόρυφα και φτάνουν τα 800-1000 το μήνα, με αποτέλεσμα να κάνουμε και άλλες προσλήψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, καταπολεμώντας έτσι και την ανεργία, με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Έχουμε ενισχυθεί επίσης και με νέα οχήματα εξυπηρέτησης Βοήθειας, έτσι ώστε το επίπεδο ανταπόκρισης των περιστατικών να αγγίζει το άριστο. Όσον αφορά το δείκτη ζημιών και τα ανασφάλιστα οχήματα στο νομό μας, κυμαίνεται λίγο υψηλότερα από το μέσο όρο πανελλαδικά.

Υπάρχει ανταγωνισμός από εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων στο αυτοκίνητο; Εσείς τι μερίδιο της αγοράς καταλαμβάνετε;

Η πολυκαναλική πώληση ασφαλιστικών προϊόντων που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια έχει προξενήσει γκρίνιες στο θέμα του ανταγωνισμού στην ασφαλιστική αγορά. Όπως προκύπτει και από διάφορες στατιστικές έρευνες, βασικό κανάλι διανομής παραμένουν οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και φαίνεται ότι πλέον ένα κομμάτι της διανομής περνά στα λεγόμενα εναλλακτικά δίκτυα, τράπεζες online και direct πωλήσεις. Παρότι σχεδόν το σύνολο των Ασφαλιστικών Εταιρειών έχει ως βάση διανομής τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, τα τελευταία χρόνια αρκετές από αυτές, κυρίως οι πολυεθνικές και τραπεζικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, έχουν ανοίξει τη διανομή των προϊόντων τους και στα εναλλακτικά δίκτυα. Εμείς ως Εταιρεία στηρίζουμε τους Συνεργάτες μας, επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, επιλέγοντάς μας ως τη βασική και κύρια συνεργασία τους και οι οποίοι διαπιστώνουν στην πράξη ότι είμαστε αρωγοί στο δύσκολο έργο τους και στις αθέμιτες πρακτικές που πολλές φορές χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων.

Ποια είναι η κατάσταση της αγοράς στην οποία δραστηριοποιήστε; Υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης;

Η κατάσταση της ασφαλιστικής αγοράς δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το γενικευμένο περιβάλλον ύφεσης, το οποίο βιώνουμε σε όλους τους τομείς της οικονομίας μας. Τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν αντί αναπτύξεως μία συνεχή σημαντική πτώση των ασφαλίστρων σε όλους τους κλάδους, η οποία πτώση, κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε ακυρώσεις ασφαλιστηρίων λόγω αδυναμίας της κοινωνίας, σε σημαντικές μειώσεις των ασφαλίστρων από πλευράς πολλών Ασφαλιστικών Εταιρειών, σε μία προσπάθεια διατήρησης της παραγωγής και σε έλλειψη νέων εργασιών λόγω ύφεσης. Παρόλα αυτά οι προκλήσεις της αγοράς αποτελούν ευκαιρίες ανάπτυξης για σοβαρούς οργανισμούς, όπως η Εταιρεία μας, που όντως δείχνουμε και στην πράξη με σύναψη καινούργιων συμφωνιών και πρόσκτηση νέων εργασιών, τόσο στον τομέα Βοήθειας όσο και Ενέργειας, καθώς και στον τομέα Υγείας, με νέα προγράμματα και συνεργασίες με Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, Κλινικές και Διαγνωστικά Κέντρα. Όσοι σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα, όπως η δική μας Εταιρεία, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ξεπεράσουν περιόδους κρίσης αλώβητοι αλλά και ενισχυμένοι, όπως αποδεικνύει και η συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία του Ομίλου μας.

Τέλος, μιλήστε μας για το σύνολο της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς στο Νομό σας. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός; Οι ασφαλιστές είναι συσπειρωμένοι; Ποια είναι η άποψή σας; 

Η τοπική Ασφαλιστική Αγορά δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το πλαίσιο που ανέπτυξα και στην προηγούμενη ερώτηση, της γενικής ύφεσης της οικονομίας. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, τόσο από τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων όσο και από τις Εταιρείες χαμηλών ασφαλίστρων. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η εξοντωτική φορολογία, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τα προβλήματα ρευστότητας, η μείωση της παραγωγής λόγω μείωσης ασφαλίστρων αλλά και αδυναμίας της κοινωνίας να αντεπεξέλθει στα οικονομικά βάρη, με αποτέλεσμα τα ήδη μειωμένα καθαρά εισοδήματα να μειώνονται ακόμη περισσότερο και αναπόφευκτα, θα οδηγήσουν πολλούς διαμεσολαβούντες είτε στην ανεργία είτε στην ένταξή τους σε μεγάλα σχήματα διαμεσολάβησης. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι σαν Έλληνες θέλουμε όλοι να είμαστε αφεντικά και να έχουμε τον πρώτο λόγο, το μέλλον προβλέπεται αβέβαιο για τον Κλάδο των διαμεσολαβητών, καθώς λείπει η συσπείρωση. Στο πλαίσιο αυτό, το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανταποκρινόμενο στην πρόκληση της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος, διοργάνωσε στην πόλη της Πάτρας Σεμινάρια Επαναπιστοποίησης Διαμεσολαβητών ΔΩΡΕΑΝ, για έμπρακτη στήριξή τους αλλά και συσπείρωσή τους, μεταφέροντας έτσι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε αυτό το ιδιαίτερα ευμετάβλητο περιβάλλον που όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κ. Δημάκης: Σκοπός της Ιντερσαλόνικα να συσπειρώσει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές! https://www.insurancedaily.gr/k-dimakis-skopos-tis-intrsalonika-na-syspirosi-tous-asfalistikous-diamesolavites/