ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κ. Παφίλη: Η Ασφάλιση δεν είναι βάρος στη συνείδηση του Έλληνα, είναι ανάγκη


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Κοζάνης – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – επισκεφτήκαμε την Κατερίνα Παφίλη, υπεύθυνη για το υποκατάστημα της Ιντερσαλόνικα στην πόλη της Κοζάνης και μιλήσαμε μαζί της για τη δραστηριότητά της στην τοπική αγορά όπως επίσης και για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον νομό στον οποίο δραστηριοποιείται.

Συνέντευξη Κατερίνα Παφίλη 

Πόσα χρόνια λειτουργεί το υποκατάστημα της Ιντερσαλόνικα στην Κοζάνη και πόσους συνεργάτες έχει;

Το Υποκατάστημα ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ στην πόλη της Κοζάνης λειτουργεί από το 2002 με πλέον των 50 συνεργατών στο δυναμικό του. Στο νομό Κοζάνης έντονη επίσης είναι η παρουσία των Υποκαταστημάτων Πτολεμαΐδας Βελβενδού και Σερβίων καθώς και των συνεργατών τους.

Γνωρίζετε πόσα οχήματα είναι ασφαλισμένα μέσω του γραφείου σας και των συνεργατών σας; Πόσα οχήματα διαθέτει η οδική βοήθεια;

Η Εταιρεία μας και ειδικότερα το Υποκατάστημα μαζί με τους συνεργάτες του, ασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κυκλοφορούντων οχημάτων της περιοχής. Θεωρώ ότι σε ποσοστό, είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία στο Νομό Κοζάνης. Η Εταιρεία μας στο Νομό Κοζάνης έχει στη διάθεση των ασφαλισμένων της, 6 ειδικά οχήματα οδικής βοήθειας.

Ποια είναι η σχέση σας με τους πελάτες σας; Από τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων Direct & Bancassurance έχει επηρεαστεί η παραγωγή σας;

Η σχέση μας με τους πελάτες βασίζεται στην προσωπική επαφή, τη συνεχή παρουσία και στις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που προσφέρει η Εταιρεία μας, επενδύοντας εδώ και χρόνια σε έμψυχο δυναμικό, άρτια εκπαίδευση, εξοπλισμό και υποκαταστήματα. Νοιαζόμαστε για τους πελάτες μας και τις ανάγκες τους και οι ίδιοι το γνωρίζουν. Η σχέση μας μαζί τους είναι σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης χτισμένη με προσπάθεια και δουλειά χρόνων.

Όχι, είναι φυσικό να υπάρχει ενδιαφέρον για το καινούργιο και ίσως μια μικρή μετατόπιση πελατών προς τις direct online πωλήσεις και το bancassurance αλλά είναι αδύνατο να επηρεαστούν οι σχέσεις χρόνων και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ο πελάτης της επαρχίας έχει ακόμη άρρηκτους δεσμούς με τον ασφαλιστή του και αναζητά την προσωπική επαφή.

Εκτός του αυτοκινήτου υπάρχει ενδιαφέρον για τους λοιπούς κλάδους;

Στην περιοχή μας υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως για ασφάλειες πυρός (κατοικιών και επιχειρήσεων)
για ασφάλειες Αστικής Ευθύνης (λόγω της ΔΕΗ) και τα τελευταία χρόνια που κυριαρχεί μεγάλη ανασφάλεια στον κλάδο Υγείας του δημοσίου, ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και ζητάει να ενημερωθεί για ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας.

Ο κόσμος της Κοζάνης κάνει χρήση του ιατρικού κέντρου που διατηρείτε στα γραφεία σας; Η Ιντερσαλόνικα έχει συνεργασίες με γιατρούς στην πόλη;

Τα ιατρικά κέντρα που λειτουργούν σε κάθε υπ/μα της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξυπηρετούν πολλούς από τους ασφαλισμένους μας. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για το δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών που προσφέρουν εκπτώσεις στους πελάτες μας, όπως και για τις δωρεάν εξετάσεις φυσιοθεραπείες που δικαιούνται όλοι οι ασφαλισμένοι στην Εταιρεία μας, ακόμα και αυτοί που ασφαλίζουν μόνο το όχημά τους. Σημαντικό επίσης έργο στους πελάτες μας προσφέρει και ο στόλος ασθενοφόρων της Εταιρείας.

Τέλος, πιστεύετε ότι ο κόσμος στην Κοζάνη βλέπει την ιδιωτική ασφάλιση ως ένα έξτρα βάρος ή αναγνωρίζει την αξία της;  

Μέσα στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο κόσμος της πόλης μας (όπως και όλης της χώρας), με τις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις, την υπερφορολόγηση, τις μειωμένες αποδοχές, θεωρώ πως η ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών έχει αυξηθεί και όχι μόνο αναγνωρίζει την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά την εμπιστεύεται και πολύ περισσότερο από την εποχή της οικονομικής ευμάρειας. Αναγνωρίζει την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης πλέον σε όλους τους κλάδους και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την Υγεία. Η μικρή οικονομική δυνατότητα που έχει όμως δεν του επιτρέπει να διαθέσει τα ποσά που θα ήθελε για την ασφάλισή του.
Η ιδιωτική ασφάλιση πλέον δεν είναι βάρος στη συνείδηση του Έλληνα. Είναι ανάγκη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κ. Παφίλη: Η Ασφάλιση δεν είναι βάρος στη συνείδηση του Έλληνα, είναι ανάγκη! https://www.insurancedaily.gr/k-pafili-asfalisi-den-ine-varos-sti-synidisi-tou-ellina-ine-anagki/