Ασφάλιση Κατοικίας Ειδήσεις & Νέα

Kαμία περιουσία δεν πρέπει να χάνεται για λίγα ευρώ


Όλοι βιώνουμε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία τα τελευταία 10 χρόνια και η ανάγκη που υφίσταται είναι να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να προστατεύσουν ό,τι απέκτησαν με κόπο, τα όνειρα και την αξιοπρέπειά τους. Οι Έλληνες πολίτες χρωστάνε περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ.

του Ιωάννη Τοζακίδη, προέδρου του ΠΣΣΑΣ

Σε βάθος χρόνου οι επόμενες γενιές πρέπει να διασφαλίσουν όχι μόνο το συναίσθημα και τη συνοχή της οικογένειας αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία που δημιούργησαν οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς μας, με πολλές στερήσεις και κόπο αλλά και που δανείστηκαν από τις Τράπεζες. Όλη η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση έχουμε υποχρέωση με τη σωστή αντικειμενική συμβουλή μας να βοηθήσουμε τους πολίτες αυτής της χώρας στο να θωρακίσουν την περιουσία τους από φυσικές καταστροφές.

Τι λένε τα στοιχεία:

• Στην Ελλάδα το 85% των κατοικιών δεν έχει ασφάλεια πυρκαγιάς και φυσικών καταστροφών.

• Οι ασφαλισμένες κατοικίες είναι περίπου 1.000.000 με ασφαλισμένα κεφάλαια, €112 δισ., όταν η αξία των κατοικιών υπερβαίνει τα 700 δισ. σύμφωνα με το E9.

• Τα ασφάλιστρα προσεγγίζουν τα 350 εκατ. έναντι πυρκαγιάς και λοιπών κινδύνων.

Το 52% των ασφαλισμένων κατοικιών προέρχεται από φυσικά δίκτυα, το 10% tied agency, 42% ελεύθερο δίκτυο και το υπόλοιπο από bancassurance & direct πωλήσεις (πηγή ΕΑΕΕ). Η αποζημίωση των πολιτών για την απώλεια ή τη ζημία της περιουσίας τους από πυρκαγιά ή φυσικές καταστροφές δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης ή ελεημοσύνης από την Πολιτεία, αλλά συνειδητή επιλογή.

Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι πολύτιμος

Προσφέρει τη δυνατότητα εξασφάλισης και συνέχειας της δημιουργίας περιουσίας για τις επόμενες γενιές. Στις πρόσφατες φονικές καταστροφές, στο Μάτι και Κινέτα, διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις. Ο ξαφνικός κίνδυνος στέρησε από τους συμπολίτες μας περιουσίες αλλά κυρίως τις ζωές των ανθρώπων εκείνων που χάθηκαν τόσο άδικα σε αυτές τις ανείπωτες συνθήκες. Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των υλικών ζημιών, καθώς και η φερεγγυότητα και η ταχύτητα των Ασφαλιστικών Εταιρειών ήταν ακαριαία και σωτήρια. Επιβάλλεται πλέον να συνεργαστεί η Πολιτεία με την Ιδιωτική Ασφάλιση, ούτως ώστε να μπορούν να αποκατασταθούν οι οικονομικές ζημιές που υφίστανται οι πολίτες από δασικές πυρκαγιές, σεισμούς και πλημμύρες. Η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση των μεγάλων φυσικών καταστροφών έχει νόημα μόνο υπό το πρίσμα της σύμπραξης και της καθολικότητας. Κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος και χρειάζονται συνέργιες. Είμαστε όλοι μαζί, όχι χώρια. Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος είναι ο μόνος σήμερα που μπορεί σε συνεργασία με τον πολίτη να σχεδιάσει όλους τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του. Οι συμβουλές δεν είναι απλά προϊόν, είναι λύσεις που βοηθάνε τις τελικές αποφάσεις του πολίτη για τη διαχείριση των οικονομικών κινδύνων που μπορεί να βιώσουν. Μία νέα εποχή με Ευρωπαϊκούς κανόνες, αυστηρό πλαίσιο, εξυπηρέτηση του πελάτη, πιστοποιήσεις με εξετάσεις από την ΤτΕ, επαναπιστοποιήσεις κάθε χρόνο, Νέες Οδηγίες (IDD, GDPR), έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι να μπορούν να θωρακίσουν την «ασφάλεια» των πολιτών σε θέματα περιουσίας, υγείας, εισοδήματος, σύνταξης και επενδύσεων. Είναι η στιγμή, όλοι εμείς που υπηρετούμε την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, να συμβουλεύσουμε τους συμπολίτες μας για την ανάγκη ασφάλισης της περιουσίας τους. Ας ξεκινήσουμε σήμερα να μιλάμε για το αγαθό της Ιδιωτικής Ασφάλισης που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διασφάλιση της «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ». Καμιά περιουσία δεν πρέπει να χάνεται για λίγα ευρώ. Χρειάζεται λίγο χαρτί και λίγο μελάνι.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Kαμία περιουσία δεν πρέπει να χάνεται για λίγα ευρώ! https://www.insurancedaily.gr/kamia-periousia-den-prepi-na-chanete-gia-liga-evro/