Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΚΚΕ: Ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση το PEPP «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν»

people

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με το λεγόμενο «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω: «Το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν, που αποφασίζετε σήμερα, είναι πανευρωπαϊκή ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους.

Ενα μεγάλο εμπόδιο στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, οι κατακτήσεις σε συντάξεις και Υγεία, η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, μετά από χρόνια περικοπών ισοπεδώνονται.

Επιχειρήσεις και κράτος όχι μόνο απαλλάσσονται από το βάρος τους, αλλά κερδοσκοπούν στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι καθαρή ιδιωτική ασφάλιση, συμπλήρωμα στις κρατικές συντάξεις πείνας, για δουλειά μέχρι θανάτου με “ενεργό γήρανση”. Αν βέβαια σου μένουν για να “επενδύσεις” με τσακισμένους μισθούς. Καμιά απολύτως εγγύηση ότι θα πάρεις πίσω όσα έδωσες.

Ολα τα αποθεματικά στον τζόγο των χρηματιστηρίων, τζάμπα χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Ενα ακόμα δώρο σ’ αυτές, στις τράπεζες και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Συναγερμός για εργαζόμενους, παλιούς και νέους. “Μαύρο” στο πραγματικό μέτωπο νεοφιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών, δήθεν αριστερών τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβουν την ταύτισή τους και εδώ με ψεύτικα δίπολα και διλήμματα. Ταξικός αγώνας, ενίσχυση των κομμουνιστών, είναι η μόνη εγγύηση για Κοινωνική Ασφάλιση και εργατικά δικαιώματα».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΚΚΕ: Ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση το PEPP «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν»! https://www.insurancedaily.gr/kke-tafoplaka-stin-kinoniki-asfalisi-panevropaiko-atomiko-syntaxiodotiko-proion/