ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Μαζί με την ERGO θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη εταιρεία


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Φθιώτιδας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – επισκεφτήκαμε τον Γιάννη Πουτουρούδη, Συντονιστή Διευθυντή της ΑΤΕ Ασφαλιστικής μέλος του ομίλου ERGO στην Ελλάδα και μιλήσαμε μαζί του για τη δραστηριότητά του στην τοπική αγορά, όπως επίσης και για την εικόνα που έχει σχηματίσει για την πόλη της Λαμίας στην οποία δραστηριοποιείται.

Συνέντευξη Γιάννης Πουτουρούδης

Μιλήστε μας για τη διαδρομή σας στο επάγγελμα. Πόσα χρόνια είστε στο χώρο;

Είμαι στο χώρο από τις αρχές του 1984. Όλα αυτά τα χρόνια στέκομαι δίπλα στην ΑΤΕ Ασφαλιστική την οποία ένιωθα σπίτι μου.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική από πότε έχει παρουσία στο Νομό σας; Σήμερα πόσους συνεργάτες έχει; 

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική στο νομό μας έχει παρουσία από το 1983. Το εταιρικό δίκτυο έχει 12 συνεργάτες, επίσης υπάρχουν 3 πράκτορες γέννημα θρέμμα του agency της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Οι ασφαλισμένοι σας έχουν καταλάβει την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας; Εσείς πώς αντιμετωπίζετε την εν λόγω αλλαγή;  

Είναι αλήθεια ότι οι ασφαλισμένοι μας στην Φθιώτιδα σε γενικές γραμμές δεν γνωρίζουν την ERGO. Την όποια παραγωγή είχε η ERGO στην περιοχή μας την είχε μέσω της Πειραιώς και γνωρίζοντας από τον “επαγγελματισμό” των τραπεζοϋπαλλήλων περί τα ασφαλιστικά – οι οποίοι δεν επιχειρούν να πάρουν τον ασφαλισμένο προσωπικά πάνω τους – δε νομίζω οι πελάτες να είχαν αναπτύξει “σχέσεις” με την εταιρεία. Αντιθέτως, οι πελάτες μας, μας βλέπουν με τον ίδιο τρόπο όπως και στο παρελθόν. Τους διαβεβαιώνουμε πως θα εξυπηρετούνται με τον ίδιο και ακόμη καλύτερο τρόπο. Σιγά σιγά συνειδητοποιούν και ενημερώνονται για την μετοχική αλλαγή. Όσο για εμάς αντιμετωπίζουμε την αλλαγή και τα προβλήματα που ενυπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχοντας πίστη εκτιμούμε το ενδιαφέρον και την στάση των διοικούντων της ERGO, ότι μαζί θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη εταιρεία που θα πρωταγωνιστεί στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά με κεντρικό στόχο την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη “εργοδότη μας”.

Διαβάστε επίσης: Λαμία: Η πρωτεύουσα των μαύρων κωδικών

Ποια είναι η άποψή σας για την ασφαλιστική αγορά στο Νομό σας; Οι ασφαλιστές συνεργάζονται μεταξύ τους; Υπάρχει ομόνοια; Σε σχέση με το παρελθόν; 

Η ασφαλιστική αγορά στον νομό μας είναι ανεπτυγμένη όπως σε όλη την επικράτεια. Υπάρχει μεταξύ των συναδέλφων καλό κλίμα και σίγουρα καλύτερες σχέσεις σήμερα – ας όψεται η κρίση – από ότι στο παρελθόν.

Οι κλάδοι Ζωής & Υγείας ενδιαφέρουν τους κατοίκους της πόλης σας; Υπάρχουν υποδομές να υποστηρίξουν αυτά τα συμβόλαια; 

Βεβαίως και υπάρχει ενδιαφέρον για τους κλάδους ζωής και υγείας από τους συμπολίτες μας αλλά εάν στο ερώτημα σας ως προς τις υποδομές αναφέρεστε στην υγεία δεν υπάρχει παρουσία των εταιρειών υγείας αυτόνομη αλλά μέσω δυσδιάκριτων στην αγορά συνεργασιών με μεμονωμένους γιατρούς.

Τέλος, θα θέλαμε την άποψή σας για τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων. Τι πιστεύετε για το bancassurance και τι για τις Online direct πωλήσεις;

Τα εναλλακτικά δίκτυα προσφέρουν προϊόντα στον καταναλωτή χωρίς το “λίπος” της αμοιβής του διαμεσολαβητή. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών για να γίνεται ακόμη πιο ευδιάκριτη η αξία και το service του επαγγελματία ασφαλιστή, πληρώνοντας πάνω στο προϊόν και την αμοιβή του διαμεσολαβητή.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μαζί με την ERGO θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη εταιρεία! https://www.insurancedaily.gr/mazi-tin-ergo-tha-dimiourgisoume-mia-megali-eteria/