Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μέλος της NN Running team ο Eliud Kipchoge που έγραψε ιστορία


Ο Κενιάτης αθλητής και μέλος της NN Running Team, Eliud Kipchoge είναι πλέον ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει Μαραθώνιο σε κάτω από 2 ώρες και πιο συγκεκριμένα σε 1:59:40.2. 

Έχοντας τη βοήθεια 41 «λαγών» όπως τους αποκαλούν  – αθλητές οι οποίοι τον βοηθούσαν να διατηρήσει τον επιθυμητό ρυθμό του (12 εκ των οποίων ανήκουν στην NN Running team) – ο Kipchoge, κάτοχος και του ρεκόρ Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με χρόνο 2:01:39 – ολοκλήρωσε τα 42 χιλιόμετρα στον Μαραθώνιο του INEOS 1:59 Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Hauptallee της Βιέννης αποδεικνύοντας, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, ότι «κανένας άνθρωπος δεν είναι περιορισμένος».  

Video: Δείτε την ιστορία της ΝΝ

Διατηρώντας ένα μέσο όρο ρυθμού στο 2:50’ ανά χιλιόμετρο για τα πρώτα 24 χιλιόμετρα της διαδρομής, με την καλύτερη επίδοσή του να καταγράφεται στα 2:48’ το χιλιόμετρο και τη χειρότερη στα 2:52’ – με εξαίρεση το χιλιόμετρο του τερματισμού που το ολοκλήρωσε σε 2:42’ ο Kipchoge έγραψε ιστορία στον αθλητισμό.

Ο Κενιάτης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ήταν η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου. Από το πρώτο χιλιόμετρο ένιωθα πραγματικά χαλαρός. Ήλπιζα βαθιά μέσα μου να τα καταφέρω για να περάσω το μήνυμα ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι περιορισμένος. Περιμένω κι άλλοι αθλητές στο μέλλον να ξεπεράσουν το φράγμα των 2 ωρών μετά το σημερινό μου κατόρθωμα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήμουν πολύ ήρεμος. Ήθελα απλά να διατηρήσω το σωστό ρυθμό. Στα 35 χλμ. και στα 40 χλμ. ήμουν συγκεντρωμένος στο να τρέχω. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους μαραθωνοδρόμους που με βοήθησαν μεταξύ των οποίων υπήρχαν κάποιοι από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο».     

Ο ιδρυτής της NN Running Team, Jos Hermens, σχολίασε το κατόρθωμα του Kipchoge λακωνικά αλλά με πολύ νόημα λέγοντας ότι αυτό που έγινε σήμερα ήταν απλά «επικό». 


1 Comment

1 Σχολιο

  1. μπεεεεεεεεεεεεεεεεε

    Oct 14, 2019 at 2:00 PM

    με την πίκρα που έχει πέσει στην αγορά με το όνομα της ΝΝ, ψάχνουν να βρουν καλές ειδήσεις…ο Κιπτσογκε έχει τόση σχέση με την ΝΝ όσο η τίγρη της Βεγγάζης με τα τζουμέρκα!! χαχαχαχαχαχαχαχα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μέλος της NN Running team ο Eliud Kipchoge που έγραψε ιστορία! https://www.insurancedaily.gr/melos-tis-nn-running-team-o-eliud-kipchoge-poy-egrapse-istoria/