Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μειώνεται το κόστος Υγείας

health

Μικρές φαίνεται να είναι φέτος οι επιπτώσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες από την εξέλιξη του κόστους νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου, αν και ο δείκτης για την κατηγορία της Υγείας κινήθηκε σε ετήσια βάση πτωτικά κατά 1,2%, τα τιμολόγια των ιδιωτικών νοσοκομείων κατέγραψαν οριακή άνοδο. Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει ότι το Νοέμβριο πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες από τις τιμές που έχουν σχέση με το χώρο της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα φαρμακευτικά προϊόντα κατέγραψαν πτώση 2,3% σε σχέση με τον περυσινό Νοέμβριο (σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι ανατιμολογήσεις του ΕΟΦ), οι παραϊατρικές υπηρεσίες εμφάνισαν επίσης πτώση κατά 4,3%, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες πτώση κατά 1,3%, ενώ ανοδικά κατά 0,5% κινήθηκε ο δείκτης για τα τιμολόγια των νοσοκομείων και των κλινικών.

Πάντως, το γεγονός ότι το 2016 έκλεισε με αμετάβλητο το δείκτη Υγείας σε σχέση με το 2015 (0% μεταβολή), δείχνει ότι η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας περνά σε φάση εξορθολογισμού των τιμολογίων της. Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τις αποκλείσεις που θα υπάρξουν μεταξύ των μετρήσεων της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΟΒΕ, που όπως είναι γνωστό από το 2018 θα αρχίσει να καταγράφει, βάσει άλλης μεθοδολογίας, την εξέλιξη του κόστους νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μειώνεται το κόστος Υγείας! https://www.insurancedaily.gr/mionete-kostos-ygias/