Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ν. Νικολακόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Πίστη επενδύει και προσβλέπει ανάπτυξη εργασιών στην Πάτρα

Ν. Νικολακόπουλος : Η Ευρωπαϊκή Πίστη επενδύει και προσβλέπει ανάπτυξη εργασιών στην Πάτρα

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Αχαΐας – στο πλαίσιο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο γραφείου – συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης, Νίκο Νικολακόπουλο, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα των Ασφαλιστών στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.  

Συνέντευξη Νίκος Νικολακόπουλος

Οι πελάτες σας ή οι εν δυνάμει πελάτες σας γνωρίζουν το κύρος και την αξιοπιστία της Εταιρείας που αντιπροσωπεύετε;

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους ασφαλιστικούς φορείς στην Ελλάδα. Στα 40 έτη παρουσίας στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά έχει διαγράψει μία διακεκριμένη πορεία, σημειώνοντας αποδόσεις που ξεπερνούν τα συνήθη όρια. Ειδικότερα, από το 2009 έως και σήμερα, έχει πετύχει θεαματική αύξηση της παραγωγής της κατά 50% και διπλασιασμό του μεριδίου αγοράς της. Κατέχει τη 2η θέση στον Κλάδο Αυτοκινήτου, την 4η θέση στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων και την 7η θέση σε σύνολο παραγωγής. Επιπρόσθετα, η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι εισηγμένη στο ΧΑ, έχει υψηλή ρευστότητα, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μηδενικό δανεισμό, σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την εφαρμογή της «Φερεγγυότητα ΙΙ», υπερκαλύπτοντας τα απαιτούμενα κεφαλαιακά κριτήρια της σχετικής οδηγίας. Τα ανωτέρω επικοινωνούνται στους ασφαλισμένους μας και στην ευρύτερη κοινωνία κυρίως μέσω των 5.300 Συνεργατών της Εταιρείας πανελλαδικά, αλλά και από τις ενέργειες προβολής και διαφήμισης της Εταιρείας. 

Πόσα χρόνια διατηρεί η Εταιρεία σας γραφείο στο Νομό σας; Εσείς από πότε
συνεργάζεστε μαζί της;

Η Ευρωπαϊκή Πίστη διατηρεί γραφείο στην Πάτρα από το 1982. Το 1985 απέκτησε ιδιόκτητο ακίνητο 187 τ.μ. στο κέντρο της πόλης στην οδό Ερμού 89-91, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Εκτός από το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν από 3 έτη και εν μέσω οικονομικής κρίσης επένδυσε € 1,5 εκατ. για την αγορά οικοπέδου και ανέγερσης νέας τριωρόφου οικοδομής στην οδό Πατρών Κλάους & Ολύνθου στην Πάτρα όπου στεγάζεται τώρα η δική μου διεύθυνση. Η συνεργασία μου με την Ευρωπαϊκή Πίστη ξεκίνησε το 1984 με αποκλειστική συνεργασία μέχρι και σήμερα.

Μιλήστε μας για τη δική σας εξέλιξη στο χώρο.

Όπως σας ανέφερα, ξεκίνησα την ασφαλιστική μου καριέρα στην Ευρωπαϊκή Πίστη το 1984 ως ασφαλειομεσίτης. Από το 1992 κατέχω τη θέση του Διευθυντή Καταστήματος. Η Διεύθυνση με στοιχεία 31/12/2016 αριθμεί 52 συνεργάτες και με ικανοποιητικό χαρτοφυλάκιο παρά την κρίση που επικρατεί στη χώρα μας.

Το χαρτοφυλάκιό σας πώς χωρίζεται; Επενδύετε σε ένα ισορροπημένο  χαρτοφυλάκιο ή οι ανάγκες των κατοίκων της Αχαΐας είναι αυτές που ορίζουν τις προτεραιότητές σας; 

Το χαρτοφυλάκιο που χειρίζομαι χωρίζεται σε 70% στον κλάδο αυτοκινήτου και σε 30% στους κλάδους Ζωής – Υγείας – Περιουσίας και Γενικών. Είναι ένα ισορροπημένο, για τα δεδομένα και τις ανάγκες της περιοχής μου, χαρτοφυλάκιο.

Τα agency των ασφαλιστικών εταιρειών μονοπωλούν τον κλάδο Ζωής και Υγείας στην πόλη σας; Υπάρχει ανταγωνισμός από εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων; Εσείς τι μερίδιο της αγοράς καταλαμβάνετε;

Δεν θα έλεγα ότι τα agency των ασφαλιστικών εταιρειών μονοπωλούν τον κλάδο Ζωής και Υγείας γιατί είναι λίγες έως ελάχιστες οι εταιρείες που έχουν οργανωμένα δίκτυα στην περιοχή της Πάτρας. Βεβαίως και υπάρχει ανταγωνισμός από εναλλακτικά δίκτυα. Το μερίδιο της αγοράς που κατέχει η Διεύθυνσή μου είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο έναντι του ανταγωνισμού, φυσικά με περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης.

Ποια είναι η κατάσταση της αγοράς στην οποία δραστηριοποιήστε; Υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης; 

Η κατάσταση της αγοράς στην Πάτρα δεν διαφέρει από την κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ασφαλιστική βιομηχανία της χώρας μας, καθώς δεν έχει δοθεί η ανάλογη βαρύτητα για να αναπτυχθεί ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθεί και η ασφαλιστική συνείδηση.

Στην Ευρωπαϊκή Πίστη, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας καθώς οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες τους είναι για όλους εμάς πρωταρχικής σημασίας. Το πιο σημαντικό είναι να ανταποκρινόμαστε στη δύσκολη στιγμή, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας όταν μας ζητείται και να κάνουμε πράξη όσα υποσχόμαστε. Μέσα στα χρόνια της κρίσης και παρά τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει ο κλάδος, αναπτυχθήκαμε έχοντας αυξήσει θεαματικά την παραγωγή μας κατά 50% περίπου. Ανάλογα αποτελέσματα έχει και η Διεύθυνσή μου.

Τέλος, μιλήστε μας για τη στρατολόγηση νέων ασφαλιστικών συμβούλων. Υπάρχει; Ο κόσμος ενδιαφέρεται; Στο τέλος της ημέρας ποιοι είναι εκείνοι/εκείνες που μπαίνουν στο επάγγελμα; 

Η στρατολόγηση νέων Ασφαλιστικών Συμβούλων, δυστυχώς σήμερα είναι δύσκολη. Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά δεν βοηθάει το σύστημα που επικρατεί στη Χώρα μας. Το νέο ασφαλιστικό και η υπερβολική φορολόγηση είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για τους νέους προκειμένου να ακολουθήσουν το επάγγελμα.

Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Πίστη αποτελεί πόλο έλξης νέων που επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, εκμεταλλευόμενοι το πλήρες σύστημα υποδοχής, εκπαίδευσης και παροχών της Εταιρείας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − seven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ν. Νικολακόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Πίστη επενδύει και προσβλέπει ανάπτυξη εργασιών στην Πάτρα! https://www.insurancedaily.gr/n-nikolakopoulos-h-eyropaiki-pisti-ependiei-kai-prosvlepei-anaptiksi-ergasion-stin-patra/