Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Ν. Μακρόπουλος υποψήφιος με το σχήμα του Κ. Μπακογιάννη


Ανακοινώθηκαν χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς οι υποψήφιοι με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων.

του Νίκου Μωράκη

Ανάμεσα στους υποψηφίους στην κατηγορία “Δημοτικοί Σύμβουλοι” και ο δικός μας Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ασφαλιστικής εταιρείας Ευρώπη Ασφαλιστική.

Ο Ν. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Leeds και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή, Γ. Πλυτά. Το 1998 απέκτησε την Ευρώπη Ασφαλιστική στην οποία έχει μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική. Ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. – την πρώτη εταιρεία που αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής Binding Authority του διεθνούς φήμης ασφαλιστικού οργανισμού LLOYD’S.

Διαβάστε επίσης: Υποψηφιότητα Aσφαλιστή έκπληξη στο συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη

Είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία έχουν ένα παιδί, τη Λαβίνια, ενώ από τον πρώτο του γάμο έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μαρία.

Σημεία σταθμοί στην καριέρα του Ν. Μακρόπουλου:  

  • Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
  • Πρόεδρος του Association of Lloyd’s Brokers Representatives in Greece
  • Αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου
  • Μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
  • Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών
  • Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΜΑ
  • Το 2018 του απονεμήθηκε η διάκριση του «Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς» για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ακολουθεί δήλωση του κ. Μακρόπουλου για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση όπως τη βρήκαμε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Πριν γνωρίσω τον Κώστα Μπακογιάννη δεν είχα σκεφτεί τον εαυτό μου να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πάντα με ενθουσίαζε η ενασχόληση με τα κοινά και γι’ αυτό συμμετείχα ενεργά και από θέσεις ευθύνης στις ενώσεις του ασφαλιστικού κλάδου, όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, όπως και στο διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά δεν με ενθουσίαζαν οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ή τουλάχιστον δεν με κέρδιζαν οι ιδέες τους για την Αθήνα. 

Με κέρδισε, όμως, η ιδέα να σηκώσουν ξανά ανάστημα οι πολίτες της Αθήνας. Να σηκώσουμε την «Αθήνα Ψηλά», όπως λέει και ο Κώστας. 

Το μεγάλο μειονέκτημα της πόλης μας είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της. Δεν τους φροντίζει. Δεν φροντίζει να δίνει στη ζωή τους ευκολία, άνεση και χρώμα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να γίνουμε εμμονικοί με όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που χαλάνε την καθημερινότητά μας. Να κερδίσουμε την χαμένη ζωντάνια μας. 

Είμαι άνθρωπος της αγοράς εδώ και 50 χρόνια και εκείνο που έχω μάθει να ξεχωρίζω είναι η ευκαιρία μέσα στην κρίση. Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη, λοιπόν, με πείθει. Με πείθει ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ότι μπορεί να βρει τις παλιές της δόξες. Ότι μπορεί να γίνει μια πόλη που θα την επιλέγεις για να ζήσεις. Ότι μπορεί να γίνει φιλική προς τον άνθρωπο. Ότι μπορεί να γίνει προσβάσιμη για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Ότι μπορεί να τιμάει την ιστορία και τον πολιτισμό της. Αλλά και ότι μπορεί να παράξει ξανά πολιτισμό. Τον πολιτισμό της καθημερινότητας. 

Σε εκείνους που θα ρωτήσουν: «Νίκο, γιατί κατεβαίνεις; Τι έχεις να κερδίσεις;» θα απαντούσα: «Τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα.». Δεν περιμένω να κερδίσω από την πολιτική. Ελπίζω, απλώς, ότι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου θα φανούν χρήσιμες στην καινούρια μέρα της Αθήνας μας, που έχει έρθει η ώρα της να σηκωθεί ΨΗΛΑ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο Ν. Μακρόπουλος υποψήφιος με το σχήμα του Κ. Μπακογιάννη! https://www.insurancedaily.gr/o-n-makropoulos-ypopsifios-schima-tou-k-bakogianni/