Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι ασφαλιστές μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση για την ανανέωση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης στο e-Επιμελητήριο

ΕΕΑ

Μια ακόμα παροχή διευκόλυνσης των μελών του μέσω των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του έθεσε σε εφαρμογή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του.

Αφορά τη δυνατότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να μπορούν πλέον εξ αποστάσεως – μέσω ίντερνετ- να ζητήσουν την υποβολή αίτησης του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτεται τις ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου (eea.gr ή insurance-eea.gr) και αναζητά τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Σε αυτές επιλέγει το «e-Επιμελητήριο». Εκεί μπορεί να αιτηθεί την ανανέωση συμβολαίου αστικής ευθύνης, εφόσον έχει εξοφλήσει τυχόν οφειλές συνδρομών και διαθέτει σαρωτή (scanner) ή εφαρμογή μετατροπής εγγράφων από την κάμερα του έξυπνου κινητού (smartphone), μέσω των οποίων μεταφορτώνει τα απαιτούμενα έγγραφα (συμβόλαιο αστικής ευθύνης και απόδειξη εξόφλησης) σε μορφή αρχείου pdf.

Εάν ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχει εγγραφεί στις υπηρεσίες του e-επιμελητήριο μπορεί να λάβει εύκολα του κωδικούς χρήσης και με αυτούς να αποκτήσει άμεση πρόσβαση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Αφού από το προαναφερόμενο στάδιο έχουν ληφθεί οι κωδικοί χρήσης στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν σχετικές ΟΔΗΓΙΕΣ για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Ανανέωσης Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι ασφαλιστές μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση για την ανανέωση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης στο e-Επιμελητήριο! https://www.insurancedaily.gr/oi-asfalistes-mporoyn-na-ananeonoyn-t/