Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι Σερραίοι επιθυμούν να απευθύνονται στους “ειδικούς” για την ασφάλισή τους


Συνεχίζουμε το Ασφαλιστικό Οδοιπορικό μας στο νομό Σερρών με συνεντεύξεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και διαμορφώνουν την τοπική ασφαλιστική αγορά. Ο Σταύρος Κόσσου είναι συντονιστής ομάδας στο γραφείο της AXA στο νομό Σερρών. Διατηρεί ένα από τα πιο ιστορικά γραφεία στην πόλη και για πολλούς θεωρείται leader στο Νομό. Για το λόγο αυτόν τον επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε μαζί του.

Συνέντευξη Σταύρος Κόσσου, Συντονιστής Υποκαταστήματος AXA νομού Σερρών

Πόσα χρόνια είστε στο επάγγελμα; Πώς βρεθήκατε να συντονίζετε την ομάδα της AXA στις Σέρρες; 

Το 1990 ξεκίνησα ως ασφαλιστής, αφού προηγουμένως είχα ασφαλιστεί στον σημερινό μου Διευθυντή κ. Παυλίδη. Η επαγγελματική μου καριέρα είναι συνυφασμένη με τον Τάσο Παυλίδη (συμμαθητές από 1η δημοτικού) , όπου το 1996 γίνομαι Unit Manager στην Ελληνοβρετανική με Agency τον Τάσο και Περιφερειακό Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Σολωμίδη (που είχε έδρα τις Σέρρες). Το 1998 συγχωνεύεται η Ελληνοβρεταννική με την ALPHA Ασφαλιστική και το 2000 γίνομαι Agency Manager με Περιφερειακό Διευθυντή τον Τάσο Παυλίδη (δημιουργήθηκε μια ΝΕΑ Περιφερειακή με έδρα τη Δράμα). 

Το 2008 εξαγοράζεται η ALPHA Ασφαλιστική από την AXA και λίγο πριν από την εξαγορά, συνταξιοδοτείτε ο κ. Σολωμίδης, οπότε το γραφείο Σερρών περνά κάτω από την Περιφέρεια Παυλίδη. Για 2 έτη το γραφείο το υποστηρίζει ο ίδιος ο Περιφερειακός μας και στη συνέχεια (καθώς μεγάλωνε η Περιφερειακή Διεύθυνση), με καλεί να το αναλάβω. Από το 2009 είμαι υπεύθυνος για το γραφείο Σερρών, το οποίο είναι γραφείο με βαριά κληρονομιά . Το γραφείο αποτελούνταν από συνεργάτες με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, που έχουν γράψει ιστορία στο ασφαλιστικό γίγνεσθαι της πόλης αλλά και της Βορείου Ελλάδας, καθώς επί σειρά ετών βραβευόταν ως 1η Περιφερειακή Διεύθυνση στην Ελληνοβρεταννική. Το γραφείο μας στη Σέρρες πλέον έχει αρκετούς νέους συνεργάτες, είναι ένα από τα ομορφότερα γραφεία της ΑΧΑ στην Ελλάδα και το σημαντικότερο για εμάς είναι πως είναι ιδιόκτητο και η παρουσία του αποκλειστικού δικτύου της ΑΧΑ, θα είναι συνεχής και για τα επόμενα έτη!!! 

Διαβάστε επίσης: AXA & MetLife έχουν τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο Ζωής στις Σέρρες

Από πότε διατηρεί γραφείο η AXA (πρώην Ελληνοβρετανική & Alpha) στην Πόλη σας; 

Η ιστορία του γραφείου στη Σέρρες ξεκινά το 1992, με την Ελληνοβρεταννική και την οικογένεια Σολωμίδη. Το δυναμικό ξεκίνημα, με την μεγάλη αλλά και νεαρή σε ηλικία ομάδα, έδινε επί σειρά ετών πρωτιές τόσο στο γραφείο αλλά και την Περιφερειακή Διεύθυνση. Οι διακρίσεις αυτές, οδήγησαν τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνοβρεταννικής κ. Δούκα Παλαιολόγο, στην αγορά ιδιόκτητων γραφείων στη Σέρρες (μεγάλη επένδυση για την εποχή εκείνη), η οποία αφορούσε 500 τ.μ. γραφείων σε δύο ορόφους, στο κέντρο της πόλης των Σερρών (Τσαλοπούλου). Αξίζει να σημειώσουμε πως και η διάδοχη κατάσταση, είτε με την ALPHA είτε με την AXA , συντηρούν την συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή και συνεχίζουν να επενδύουν τόσο στους ανθρώπους του γραφείου αλλά και στην αξιοποίηση του ακινήτου (πρόσφατη ανακαίνιση το 2017). 

Πόσους συνεργάτες έχετε και σε ποιους κλάδους κινήστε περισσότερο; Πώς λειτουργεί η ομάδα σας; 

Το γραφείο έχει 8 συνεργάτες και δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. Η Axa είναι μικτή εταιρία Ασφαλειών και έχει την τεχνογνωσία αλλά και το μέγεθος, ώστε με επιτυχία να κινείτε τόσο στον κλάδο των Γενικών ασφαλίσεις όσο και στον κλάδο Ζωής και Υγείας. Στρατηγική προτεραιότητα για το group αποτελεί η Υγεία, αλλά δεν παραλείπουμε το cross celling, διαδικασία που γίνεται με μεγάλη επιτυχία από τους συνεργάτες μας. Στους μεγάλους κινδύνους η παρουσία της ΑΧΑ είναι σχεδόν βέβαιη, είτε ως Leader είτε ως συν-ασφαλίστρια εταιρία, σημαντικό πλεονέκτημα για τους συνεργάτες μας που τους δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση. Διατηρούμε ως γραφείο ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο στη Ζωή & Υγεία αλλά και στις Γενικές Ασφαλίσεις, με σταθερά αυξανόμενο τζίρο, κάτι που μας χαροποιεί και μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον του γραφείου μας. 

Ποια εικόνα έχετε σχηματίσει για την αγορά που δραστηριοποιήστε; Υπάρχουν ευκαιρίες εξέλιξης;  

Η αγορά των Σερρών είναι μια μεγάλη αγορά με πολλές ευκαιρίες . Είναι μια πόλη όπου οι κάτοικοι της έχουν ανεπτυγμένη την ασφαλιστική συνείδηση εδώ και πολλά έτη (για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης). Υπάρχουν οργανωμένα γραφεία του Agency από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Αγοράς, σημαντικές Πρακτορειακές μονάδες, καθώς βέβαια και μικρότερα πρακτορειακά σχήματα. Η ασφαλιστική συνείδηση περισσεύει, διότι η Σέρρες βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (50 λεπτά) από την Θεσσαλονίκη, άρα και τα μεγάλα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα της ,είναι ο Νομός με τα περισσότερα χωριά στη Β. Ελλάδα. Είναι η πόλη όπου πάνω από 30 έτη υπάρχουν Ασφαλιστικά γραφεία Ζωής, με επαγγελματίες Manager και Διαμεσολαβητές, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας μετά την Θεσσαλονίκη, αντιλαμβάνεστε πως είναι παράγοντες που γεννούν ευκαιρίες , άσχετα με το γεγονός πως η πόλη και ο Νομός δεν βρίσκονται τώρα στους ρυθμούς ανάπτυξης της προηγούμενης 10 – 15 ετίας, αλλά η ασφαλιστική συνείδηση των Σερραίων, το γεγονός ότι βρίσκονται δίπλα στη Θεσσαλονίκη κι έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική τοπική αγορά, δείχνουν την προοπτική που συνεχίζει να έχει αυτός ο Νομός.

Πώς είναι να λειτουργείς και να εργάζεσαι σε μια κοινωνία όπως των Σερρών ως Ασφαλιστής; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να παρεξηγηθείς και πώς βρίσκεις νέους πελάτες; 

Η κοινωνία των Σερρών έχει αποδεχθεί τον Επαγγελματία Ασφαλιστή τον Διαμεσολαβητή, κατανοεί την εξειδίκευση που πλέον έχει, επιθυμεί να συνεργάζεται με τον “ειδικό”, με το άτομο εκείνο που ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, γι’ αυτό και ολοένα και περισσότερο τείνουν να συνεργάζονται με αυτούς. Η κουλτούρα όπως διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά, τείνει να ξεπεράσει το χθες και από το παραδοσιακό μοντέλο να περάσει στο σήμερα με τον σύγχρονο – digital Διαμεσολαβητή που την πληροφορία την έχει άμεσα και λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα για τον πελάτη του!!! Σε μια επαρχιακή πόλη η διαδικασία εξεύρεσης πελατών είναι μια συνεχής διαδικασία και γίνεται κυρίως με δύο τρόπους: 

  • την προσωπική παρατήρηση και
  • τη συνεχή λήψη συστάσεων

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 10 =

To Top