Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ομοσπονδία και αλλαγές στο συνδικαλισμό φέρνει η IDD

Teamwork concepts

Αλλαγές στη διάρθρωση που παρουσιάζουν σήμερα οι συνδικαλιστικοί φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναμένεται να προκαλέσει η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας IDD.

της Βίκυς Γερασίμου

Παράγοντες του κλάδου αναφέρουν σχετικά ότι οι μεταβολές που θα επέλθουν στο θεσμικό πλαίσιο θα αποτελέσουν την ευκαιρία για την οργάνωση Ομοσπονδίας υπό την οποία θα τεθούν ομοειδείς φορείς εκπροσώπησης όπως οι πράκτορες και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι.

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή προς έλεγχο το νομοσχέδιο για την IDD

Ωστόσο δεν αποκλείεται στην ομοσπονδία να ενταχθούν και διαφορετικοί φορείς διαμεσολάβησης όπως οι μεσίτες ασφαλίσεων και οι συντονιστές ασφαλιστικοί σύμβουλοι.  Σε δεύτερο χρόνο, μάλιστα, ενδέχεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να δοθεί η δυνατότητα στην αγορά να οργανωθεί συνδικαλιστικά και σε επίπεδο συνομοσπονδίας, υπό την οποία θα τεθεί το σύνολο των διαμεσολαβούντων, εκπροσωπούμενων από τους φορείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι διαμεσολαβούντες στην ασφαλιστική αγορά εκπροσωπούνται από τον ΠΣΣΑΣ, τον ΠΣΑΣ, τον ΣΕΜΑ και την ΠΟΑΔ υπό την οποία δρουν ο ΣΠΑΤΕ, η ΕΕΑΕ, καθώς και δύο σωματεία της περιφέρειας, ενώ η διαμεσολάβηση έχει οργανώσει και την ΕΑΔΕ υπό την οποία συντονίζονται τα τέσσερα βασικά σωματεία του κλάδου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ομοσπονδία και αλλαγές στο συνδικαλισμό φέρνει η IDD! https://www.insurancedaily.gr/omospondia-ke-allages-sto-syndikalismo-ferni-idd/