Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value

Οριστική λύση για όλους τους ζημιωθέντες της Ασπίς ζητά από τον Τσακαλώτο ο Σύλλογος

Ε. Τσακαλώτος

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς ζητά από τον Ευκλέιδη Τσακαλώτο να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των αποζημιώσεων για όλους τους ασφαλισμένους, ακόμα και αυτούς που αποκλείστηκαν από τις διαδικασίες. Ειδικότερα αναφέρεται:

“Δώστε οριστική λύση του προβλήματος για τον Όμιλο Ασπίς Πρόνοια Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αν και έχουν περάσει 8,5 χρόνια, το πρόβλημα του Ομίλου Ασπίς παραμένει ακόμα σε μεγάλο βαθμό άλυτο. Η ευθύνη βαραίνει σε απόλυτο βαθμό τις πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις οι οποίες άφησαν να ανατραφεί, να γιγαντωθεί και να σκάσει με εκκωφαντικό θόρυβο ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα για την Ελληνική κοινωνία.

Οι τραγικοί χειρισμοί των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις κρίσιμες ώρες που έπρεπε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, δημιούργησαν το μετέπειτα αδιέξοδο το οποίο όσο περνάει ο καιρός τόσο για κάποιους ζημιωθέντες γίνεται όλο και πιο ανυπόφορο.

Επειδή όμως το κράτος έχει συνέχεια, ας μην μακρηγορήσουμε κι ας έρθουμε στο σήμερα. Στην δική σας κυβέρνηση συνέπεσε χρονικά το πιο δύσκολο κομμάτι, οι αποζημιώσεις των ζημιωθέντων ασφαλισμένων του Ομίλου. Όπως πολύ σωστά ανακοίνωσε το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες ημέρες, επί των ημερών σας ξεκίνησαν οι διανομές ποσών στους ασφαλισμένους ενώ πολύ θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής.

Για αυτές τις εξελίξεις ο Σύλλογός μας έχει κάνει τιτάνιο αγώνα επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά μας ικανοποιεί το γεγονός ότι βρίσκουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να ακούσουν τα αιτήματά μας.

Παρ’ όλα αυτά όμως παραμένουν εξαιρετικά σημαντικές εκκρεμότητες οι οποίες δημιουργήθηκαν από διασταλτικές ερμηνείες των νόμων και κατάφωρη παραβίαση του πνεύματος της απόφασης 3783/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναγνωρίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους το δικαίωμα να αποζημιωθούν από το Εγγυητικό κεφάλαιο ζωής.

Αν δεχτούμε ότι η κυβέρνησή σας είναι αυτή η οποία εκίνησε τις διαδικασίες αποζημίωσης των ζημιωθέντων του Ομίλου, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι και υπαίτια για τον απολύτως αναιτιολόγητο αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων άλλων, διότι όλες οι σημαντικές εξελίξεις έγιναν επί των ημερών σας.

Επειδή όμως οι τελευταίες εξελίξεις ανατρέπουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ως πολιτικό προϊστάμενο σας τοποθετούν στο επίκεντρο καθοριστικών εξελίξεων για το μέλλον, επιθυμούμε άμεσα μια συνάντηση μαζί με εσάς και το νομικό σας επιτελείο, προκειμένου να δρομολογηθούν λίγες κινήσεις ακόμα, οι οποίες χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος θα δώσουν επιτέλους λύση σε ένα θέμα το οποίο αποτελεί καρκίνωμα για την ασφαλιστική αγορά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Με εξαιρετική εκτίμηση, Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια”.


2 Comments

2 Σχολια

  1. Εργενιάδης Αργύρης

    Feb 24, 2018 at 10:15 AM

    Τα κοράκια οι δικολάβοι κοροϊδεύουν και πάλι τους αφελείς……….

  2. Αφελής που πίστεψε στην ιδιωτική ασφάλιση

    Feb 26, 2018 at 3:06 PM

    Eπιτέλους, δώστε λύση σε ένα θέμα το οποίο αποτελεί καρκίνωμα για την ασφαλιστική αγορά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οριστική λύση για όλους τους ζημιωθέντες της Ασπίς ζητά από τον Τσακαλώτο ο Σύλλογος! https://www.insurancedaily.gr/oristiki-lysi-gia-olous-tous-zimiothentes-tis-aspis-zita-apo-ton-tsakaloto-o-syllogos/