Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ζητούν την επιστολή Τσακαλώτου προς την DG COMP για την Εθνική

Εθνική Ασφαλιστική

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο προχώρησε στις 15/2 ο κ. O. Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη βουλή την επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP) σχετικά με την αλλαγή του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και την εξαίρεση πώλησης της ασφαλιστικής από τις δεσμεύσεις αυτού του σχεδίου.

της Βίκυς Γερασίμου

Θυμίζουμε ότι σχετική αναφορά σε άρθρο του με τίτλο: “STOP για επαναδιαπραγμάτευση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον Ε. Τσακαλώτο” είχε κάνει το Insurancedaily, που είχε έρθει σε επαφή με την DG COMP για να δημοσιεύσει την επιστολή, η οποία ωστόσο χαρακτηρίστηκε ως εσωτερική ενημέρωση και μη δημοσιεύσιμη.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου “η αίτηση κατάθεσης της σχετικής επιστολής έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποτελούμενου από τους Βουλευτές Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Β. Κεγκέρογλου και τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκη στις 10 Φεβρουαρίου. Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σκοπεύει να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Πρόεδρο της ΑΕΕΓΑ «Η Εθνική» Χριστόφορο Σαρδελή, με στόχο να υποστηρίξει το αίτημά τους, να παραμείνει η Εθνική Ασφαλιστική στα χέρια του Ομίλου ΕΤΕ”.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι θα σταλεί σχετική επιστολή και στον αρμόδιο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς και ότι το ζήτημα θα τεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κάνει λόγο για “σχέδιο αφελληνισμού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το επιτελείο του κ. Τσίπρα” και αναφέρει ότι “η αξία της Εθνικής Ασφαλιστικής υποτιμάται και επισήμως, καθώς έχει τεθεί ως τιμή εκκίνησης για την πώλησή της τα 700 εκατ. ευρώ, την ώρα που η πραγματική της αξία αποτιμάται έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ υπάρχουν και ενστάσεις ως προς τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας».

Ακολουθεί η αίτηση για την κατάθεση της επιστολής και των σχετικών εγγράφων:

ethniki_konstantinopoulos

ethniki_konstantinopoulos


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ζητούν την επιστολή Τσακαλώτου προς την DG COMP για την Εθνική! https://www.insurancedaily.gr/pasok-dimar-zitoun-tin-epistoli-tsakalotou-pros-tin-dg-comp-gia-tin-ethniki/