Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πώς οι ασφαλιστικές θα “μείνουν στα πράγματα”. Τι λένε 459 ασφαλιστικές

pexels.com

Ως σημαντικό συστατικό της ανάπτυξης και της επιτυχίας χαρακτηρίζουν την καινοτομία 8 στις δέκα ασφαλιστικές επιχειρήσεις διεθνώς. Σύμφωνα με έρευνα της AM Best στην οποία συμμετείχαν 459 ασφαλιστικές εταιρείες σε 48 αγορές οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να συμβαδίσουν με τις ανάγκες των πολιτών και να επιβιώσουν θα πρέπει να επενδύσουν στην καινοτομία.

Το 90% των ασφαλιστικών εταιρειών ελπίζουν ότι η καινοτομία θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις αναποτελεσματικότητες του συστήματος, ενώ το 63% πιστεύει ότι οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στην καινοτομία μπορούν να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα disruptions στον κλάδο και ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής.

Ταυτόχρονα, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η καινοτομία μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο στο undewriting μέσω της χρήσης πιο ακριβών αλγορίθμων μηχανικής μάθησης. Αυτό συμβαδίζει με την πλειοψηφία των ασφαλιστών που δήλωσαν ότι η καινοτομία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα συστήματα πληροφορικής τους (57%) και στην εμπειρία των πελατών (47%).

Σύμφωνα με την έκθεση οι βασικότεροι λόγοι για την επένδυση στην καινοτομία είναι:

1.Καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών: (αναφέρεται από το 22% των εταιρειών). Οι ασφαλιστές πρέπει να είναι καινοτόμοι για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους πελάτες των οποίων τα προφίλ και οι ανάγκες εξελίσσονται μαζί με την τεχνολογία και τις δημογραφικές εξελίξεις, ανέφερε η έκθεση. Οι καταναλωτές σήμερα μπορούν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, συμβούλους ή εφαρμογές για την αγορά ασφάλισης. “Τα τυπικά κανάλια διαφήμισης όπως οι εφημερίδες και η τηλεόραση πρέπει να συμπληρωθούν με αποτελεσματικές στρατηγικές στο διαδίκτυο”, αναφέρει η έκθεση.

2. Για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος: Το αναφέρει το 21% των συμμετεχόντων στην έρευνα. Καθώς ο ρυθμός της καινοτομίας αυξάνεται, οι ασφαλιστές που δεν καινοτομούν επιτυχώς μπορεί να αντιμετωπίσουν σημαντικά υψηλότερους δείκτες δαπανών σε σύγκριση με τους πιο καινοτόμους ανταγωνιστές τους, καθώς και χαμηλότερη ανάπτυξη και δυσμενείς επιλογές κινδύνου, επειδή οι πιο καινοτόμοι ανταγωνιστές τους μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χαμηλότερου κινδύνου οι πελάτες.

3. Βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας (16%):Οι ασφαλιστικές που έχουν αναπτυχθεί μέσω εξαγορών έχουν διαπιστώσει ότι η ενσωμάτωση απαιτήσεων, αποθεματικών, αναδοχών και συστημάτων τιμολόγησης παραμένει πρόκληση. Πολύ λίγες εταιρείες συνειδητοποιούν αρχικά τη σημασία της ενσωμάτωσης των συστημάτων πληροφορικής και, ως εκ τούτου, υποτιμούν τις προκλήσεις που είναι εγγενείς στο συνδυασμό των διαφόρων λειτουργικών συστημάτων, των παρόχων βάσεων δεδομένων, των γλωσσών και των εκδόσεων λογισμικού, για παράδειγμα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 10 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς οι ασφαλιστικές θα "μείνουν στα πράγματα". Τι λένε 459 ασφαλιστικές! https://www.insurancedaily.gr/pos-asfalistikes-tha-minoun-sta-pragmata-ti-lene-459-asfalistikes/