Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πού το πάει η ΝΔ με το ασφαλιστικό

Cameron Casey

Νέες αλλαγές στο τοπίο της δημόσιας ασφάλισης φέρνει η εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Ήδη στο επίσημο προεκλογικό πρόγραμμα προβλέπεται ένα μείζον μέτρο: Η σταδιακή μείωση των εισφορών της κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% εντός της επόμενης 4ετίας.

Αυτό σημαίνει πως οι εισφορές υπέρ του ΕΦΚΑ τις οποίες πληρώνει το σύνολο των μισθωτών και μη μισθωτών της χώρας θα μειωθούν κατά 1/4 από το 2020 έως το 2023. Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει άλλο μέτρο ”αμιγώς” ασφαλιστικό.

Ωστόσο, στην ατζέντα των συζητήσεων της βρίσκονται αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, όπως π.χ. η δημιουργία μίας επαγγελματικής ”συνιστώσας” στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορούσε να επιλέξει μεταξύ της επικουρικής και επαγγελματικής ασφάλισης εντός, όμως, του ίδιου Ταμείου, δηλαδή του ΕΤΕΑΕΠ. Παράλληλα, υπάρχουν εισηγήσεις για  μειώσεις σε άλλες εισφορές, όπως της υγείας και της ανεργίας. 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πού το πάει η ΝΔ με το ασφαλιστικό! https://www.insurancedaily.gr/poy-to-paei-i-nd-me-to-asfalistiko/