ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Σ. Αμανατίδης: Η Ευρωπαϊκή Πίστη εδώ και 4 δεκαετίες στηρίζεται αποκλειστικά στους ανθρώπους της

Ευρωπαϊκή Πίστη

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Θεσσαλονίκης – στο πλαίσιο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον Σπύρο Αμανατίδη, Διευθυντή Πωλήσεων της Ευρωπαϊκής Πίστης, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητά τους στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Ποιο είναι το μερίδιο αγοράς της Ευρωπαϊκής Πίστης στη βόρεια Ελλάδα σε Ζωή και Γενικούς Κλάδους;

Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει εδραιωθεί στην Βόρεια Ελλάδα κερδίζοντας κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Όσον αφορά στον κλάδο Ζωής και ιδιαίτερα στον κλάδο Υγείας, η Εταιρεία κέρδισε τα τελευταία χρόνια σημαντικό μερίδιο της αγοράς και αυτό είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος είναι τα ανταγωνιστικά προϊόντα (ισόβια και ετησίως ανανεούμενα) σε σύγκριση με τα προϊόντα των υπόλοιπων ασφαλιστικών εταιρειών, με εξαιρετική αναλογία τιμής και ποιότητας παροχών, και ο δεύτερος λόγος είναι η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, η οποία στρέφει τους πολίτες στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Όσον αφορά στους Γενικούς Κλάδους, τα τελευταία χρόνια υπάρχει ραγδαία αύξηση στη ζήτηση και αυτό οφείλεται στη σημαντική επένδυση, ανάπτυξη και αναβάθμιση τόσο του χειμερινού όσο και του καλοκαιρινού τουρισμού, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων οι οποίες αναζητούν τη συγκεκριμένη ασφάλιση. Συγκεκριμένα τόσο ο κλάδος Πυρός όσο και ο κλάδος Αστικής Ευθύνης είναι στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων που επιλέγουν την Ευρωπαϊκή Πίστη όχι μόνο λόγω της πληθώρας των καλύψεων και του κόστους αλλά και λόγω της εξαιρετικής λειτουργίας του κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων στο κομμάτι των αποζημιώσεων.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό πώς αναπτύσσεται η Εταιρεία σας; Υπάρχουν κλάδοι που υπερέχετε του ανταγωνισμού;

Η Ευρωπαϊκή Πίστη εδώ και 4 δεκαετίες στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους της, στο Δίκτυο Πωλήσεων της το οποίο την έχει τοποθετήσει ανάμεσα στα κορυφαία ασφαλιστικά brands της Ελλάδας. Το Δίκτυο Πωλήσεων της εταιρίας αποτελείται από ένα ισχυρό δίκτυο Καταστημάτων (Agency System) που στελεχώνουν Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι αλλά και από εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι δεν συνεργάζονται αποκλειστικά, αλλά επιλέγουν την Ευρωπαϊκή Πίστη καθώς αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι την στήριξη που παρέχει η εταιρία στο δίκτυο της.

Όσον αφορά στους κλάδους της Εταιρείας, θεωρώ πως εκεί που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, είναι ο κλάδος της Υγείας, καθώς υπάρχουν προϊόντα που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτου οικονομικής δυνατότητας. Τέλος, εκεί που πρέπει να σταθώ είναι πως η Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτει αποκλειστικά τον Ασφαλιστικό Γονέα, ένα προϊόν το οποίο έχει σχεδιαστεί με άξονα στον πελάτη καθώς είναι ο μόνος που κερδίζει από αυτό, είτε μέσω της δωρεάν ασφαλιστικής κάλυψης που του παρέχεται, είτε μέσω της επιστροφής ασφαλίστρων που μπορεί να έχει εάν επιλέξει να γίνει πελάτης μας.

Πόσους συνεργάτες έχετε σε Θεσσαλονίκη και πόσους σε Βόρεια Ελλάδα; Τι σχέση υπάρχει; Είναι συνήθως αποκλειστικοί, έχουν απλά συμβάσεις ή ένας συνδυασμός των δύο;

Η Διεύθυνση Πωλήσεων μας απαριθμεί αυτή τη στιγμή 670 συνεργάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τους 220 εξ αυτών να εδρεύουν στη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει ένας συνδυασμός και των δύο, διατηρώντας πάντα μία ισορροπία τηρουμένων των συνθηκών και της εποχής μας, μεταξύ των συνεργατών αποκλειστικής συνεργασίας και των εξωτερικών συνεργατών.

Η δική σας πορεία στο επάγγελμα ποια είναι; Πώς φτάσατε στη θέση που είστε σήμερα;

Ξεκίνησα την πορεία μου ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος τον Σεπτέμβριο του 1984 και μέχρι το τέλος του 1988 είχα δημιουργήσει ως Unit Manager τότε, μία ομάδα 6 Ασφαλιστικών Συμβούλων. Το 1992 έχοντας πλέον στελεχώσει μία ομάδα 18 συνεργατών, αποκλειστικής συνεργασίας, ανέλαβα Διεύθυνση Καταστήματος. Μετά από μία δεκαετία το 2002, ανέλαβα την Επιθεώρηση Πωλήσεων 5 Υποκαταστημάτων τα οποία απαριθμούσαν σε σύνολο 62 συνεργάτες. Από το 2009 βρίσκομαι στην Ευρωπαϊκή Πίστη, όπου συνεργαζόμενος στενά με τους κ.κ. Σκαπινάκη και Ματσώλα δημιουργήσαμε τη Διεύθυνση Πωλήσεων Σ.Μ.Α. Ο.Ε. τότε με 230 συνεργάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, φτάνοντας στο σήμερα όπου η Διεύθυνση Πωλήσεων διαθέτει στο δυναμικό της 670 συνεργάτες.

Τέλος, μιλήστε μας για τη στρατόλογηση νέων ασφαλιστών. Σαν γραφείο φέρνετε νέους στο επάγγελμα; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

Οι προσπάθειες που γίνονται καθημερινά, από τους Συντονιστές για τη στρατολόγηση νέων συνεργατών, είναι εντατικές αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην ασφαλιστική και όχι μόνο αγορά, που έχει ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνει νέους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν, να επιλέξουν τον ασφαλιστικό κλάδο. Παρόλα αυτά, στη Διεύθυνση μας υπάρχει ραγδαία αύξηση των συνεργατών μας, καθώς αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που υπάρχουν στην δημιουργία νέων στελεχών πωλήσεων, στρέψαμε την προσοχή μας στην προσέλκυση ανεξάρτητων συνεργατών, οι οποίοι βλέποντας τη σταθερά ανοδική πορεία που διαγράφει η Ευρωπαϊκή Πίστη τα τελευταία χρόνια καθώς και την αναγνωρισιμότητα του brand name της, επιλέγουν να τοποθετήσουν την παραγωγή τους σε έναν οργανισμό με σταθερές αρχές, αξίες και όραμα, και με ανθρώπινο πρόσωπο προς όλους τους Συνεργάτες και τους ασφαλισμένους, εδώ και 40 χρόνια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σ. Αμανατίδης: Η Ευρωπαϊκή Πίστη εδώ και 4 δεκαετίες στηρίζεται αποκλειστικά στους ανθρώπους της! https://www.insurancedaily.gr/s-amanatidis-evropaiki-pisti-edo-ke-4-dekaeties-stirizete-apoklistika-stous-anthropous-tis/