Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σ. Δερμιτζάκης: Κάνουμε μια δουλειά που προσφέρει στην κοινωνία των Χανίων!


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Χανίων – στο πλαίσιο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο Γραφείου της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Πόλη, Στέλιο Δερμιτζάκη, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα των Ασφαλιστών στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Λίγα λόγια για το γραφείο της Εθνικής στα Χανιά. 

Το Γραφείο Πωλήσεων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ στα Χανιά έχει καθιερωθεί στην ασφαλιστική αγορά της Κρήτης με συνεχή παρουσία για πάνω από 30 χρόνια και παρέχει σταθερότητα και αξιοπιστία στους πελάτες του. Το πιο σημαντικό είναι οι συνεργάτες του, που ως εξειδικευμένοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι με ένα ευρύ φάσμα εμπειριών, δίνουν έμφαση σε μακροχρόνιες σχέσεις, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να απευθύνονται σε εκείνους για αξιόπιστες οδηγίες που θα τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αναγκών τους και στην υλοποίηση των στρατηγικών τους για την πραγματοποίηση των στόχων τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Συνέντευξη στον Στέλιο Δερμιτζάκη 

Καλησπέρα κ. Δερμιτζάκη, θα ήθελα να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με τον αριθμό των ενεργών ασφ. διαμεσολαβητών στο Νομό σας. Γνωρίζετε πόσοι είναι; Τι εικόνα έχετε;  

Στο Επιμελητήριο Χανίων είναι εγγεγραμμένοι 300 ασφαλιστικοί σύμβουλοι, πράκτορες, μεσίτες, συντονιστές και ασφαλώς υπάρχουν και αρκετοί «μαύροι κωδικοί». Η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία είναι ευθύνη του πελάτη. Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος, είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας ο οποίος με τις γνώσεις του και την επαγγελματική του κατάρτιση και εμπειρία, φροντίζει να προστατεύσει ουσιαστικά τα δικαιώματα των ασφαλισμένων των οποίων και τους έχει αναλάβει για να παρέχει τις επαγγελματικές του υπηρεσίες. Στόχος όλων των επαγγελματιών του κλάδου και του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, πρέπει να είναι η διαφύλαξη του θεσμού και η αποφυγή συνεργασίας με μη πιστοποιημένους Διαμεσολαβητές.

Ασφαλιστική Συνείδηση στο Νομό. Πιστεύετε Υπάρχει;  

Όταν το ποσοστό συμμετοχής της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική οικονομία είναι μόλις το 2% του ΑΕΠ, αντιλαμβάνεστε ότι η ασφαλιστική συνείδηση στην εγχώρια αγορά είναι χαμηλή. Τα λάθη του παρελθόντος κυρίως από εταιρείες γενικών ασφαλίσεων επηρέασαν αρνητικά την πίστη στην ιδιωτική ασφάλιση. Όμως παρόλα αυτά, οι συμπολίτες μας παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον για δύο σημαντικούς τομείς της ζωής τους: να εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή και σίγουρη ασφάλιση υγείας και να αποκτήσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα για την περίοδο της συνταξιοδότησής τους.

Είναι προσωπική η σχέση που έχετε με τους πελάτες σας; Έχουν επηρεαστεί από τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων; Οι direct Πωλήσεις και το bancassurance σας έχουν δημιουργήσει προβλήματα;   

Οι συνεργάτες μας, επιτυχημένοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι από την ικανότητά τους να βοηθούν ανθρώπους να αντιμετωπίσουν διάφορες ανάγκες, όπως η αποταμίευση για εκπαίδευση των παιδιών τους, προστασία της οικογένειάς τους, αν συμβεί κάτι, αποταμίευση χρημάτων για συνταξιοδότηση, και άλλους χρηματοοικονομικούς στόχους που μπορεί να θέλουν να πραγματοποιήσουν. Η ασφάλιση είναι μια διαδικασία που βασίζεται στη διαπροσωπική σχέση μεταξύ συμβούλου – πελάτη. Οι προσωπικές σχέσεις είναι απαραίτητες για την εδραίωση μιας επιτυχημένης συμβουλευτικής σχέσης. Τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων είναι πλέον ένα κομμάτι της αγοράς το οποίο αναπτύσσεται σε συγκεκριμένα ασφαλιστικά προϊόντα, όμως εάν ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος έχει να προσφέρει κάποια επιπλέον πληροφορία ή καθοδήγηση στον πελάτη του, τότε και ο πελάτης σε εκείνον θα απευθυνθεί όταν έρθει η ώρα να ασφαλιστεί, δεν θα πάει στο internet για να γλιτώσει λίγα ευρώ.

dermitzakis_ethniki

Κλάδος Ζωής & Υγείας. Επενδυτικά προγράμματα συνταξιοδοτικά. Ενδιαφέρεται ο κόσμος;

Ο Κλάδος Ζωής & Υγείας δείχνει αυτή την περίοδο να απασχολεί περισσότερο τους συμπολίτες μας. Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσής του, ωθεί τον κόσμο να αναζητήσει λύσεις μέσα από την ιδιωτική ασφάλιση. Στον τομέα της συνταξιοδότησης βλέπουμε ένα αναδιανεμητικό κρατικό σύστημα να χωλαίνει και να καθιερώνεται Εθνική σύνταξη, αυτή δηλαδή που εγγυάται το κράτος. Έτσι λοιπόν ο κόσμος αρχίζει να κάνει μόνος του αυτό που δεν έκανε το Κράτος, να στραφεί δηλαδή σε άλλες μορφές εξασφάλισης της σύνταξής του, μέσα από τις ασφαλιστικές εταιρείες και εξειδικευμένους ασφαλιστικούς συμβούλους.

Το κρατικό νοσοκομείο σε τι κατάσταση βρίσκεται; Υπάρχει ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο Νομό σας; Η ποιότητα των υπηρεσιών από τα διαγνωστικά κέντρα είναι ικανοποιητική;

Στην πόλη μας λειτουργεί ένα κρατικό νοσοκομείο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όμως παρά την προσπάθεια του ιατρικού-επιστημονικού προσωπικού, οι ελλείψεις κάνουν τον κόσμο να νιώθει ανασφάλεια. Υπάρχουν επίσης τρία ιδιωτικά νοσηλευτήρια υψηλών προδιαγραφών και αρκετά διαγνωστικά κέντρα με πολύ καλής ποιότητας υπηρεσιών.

Στις Γενικές Ασφαλίσεις ποια ασφάλεια είναι περισσότερο δημοφιλής; Είναι η αστική ευθύνη ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων; Οι ασφάλειες κατοικίας ή οι επαγγελματικές αστικές ευθύνες;  

Γενικές Ασφαλίσεις παρά τη δημιουργία πακέτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, επιτάσσουν ιδιαίτερη εξειδίκευση δεδομένου ότι η φύση των κινδύνων που καλύπτουν, απαιτεί ευρεία γνώση τεχνικών θεμάτων και διαρκή επιμόρφωση. Στην πόλη μας οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πράκτορες ασχολούνται κυρίως με την ασφάλιση του αυτοκινήτου ενώ ένα μεγάλο κομμάτι των συμβολαίων πυρός βρίσκεται στις τράπεζες λόγω των ενυπόθηκων. Μέσω των συνεργατών του γραφείου μας και της τεχνογνωσίας που διαθέτουμε, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να καλύψουν την επαγγελματική τους ευθύνη και να ασφαλίσουν τεχνικά έργα.

Τέλος, τι πιστεύετε ότι λείπει από την Πόλη σας ή το Νομό σας το οποίο θα δυνάμωνε την τοπική ασφαλιστική αγορά;  

Η διάδοση του θεσμού της ασφάλισης και η δημιουργία όλο και περισσότερων, άρτια καταρτισμένων επαγγελματιών θα ενδυναμώσει την τοπική ασφαλιστική αγορά. Η διαδικασία της επανεκπαίδευσης-επαναπιστοποίησης γνώσεων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, σύμφωνα με την απόφαση 45/21.11.2014 της ΤτΕ που ξεκίνησε στις αρχές του 2016, θα δώσει τη δυνατότητα να επαναξιολογηθούν όλοι. Ο επαγγελματίας Ασφαλιστικός Σύμβουλος έχοντας ως εργαλεία τα συνεχώς εξελισσόμενα ασφαλιστικά προγράμματα και υπηρεσίες, είναι ο θεμέλιος λίθος της ανάπτυξης στην τοπική μας αγορά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σ. Δερμιτζάκης: Κάνουμε μια δουλειά που προσφέρει στην κοινωνία των Χανίων!! https://www.insurancedaily.gr/s-dermitzakis-kanoume-mia-douleia-pou-prosferei-stin-koinonia-ton-xanion/