Auto News

Στις εφαρμογές μεταφέρεται ο ανταγωνισμός στον κλάδο Αυτοκινήτου

pop.h-cdn.co

Τεχνολογίες που έχουν δοκιμαστεί στο εξωτερικό και έχουν θετικά αποτελέσματα

Ο κλάδος του Αυτοκινήτου αποτελούσε ανέκαθεν χώρο καινοτομίας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών. Τα ηλεκτρονικά συστήματα που σχεδιάζονται πλέον στα οχήματα, οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες και οι δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από την τηλεματική επιστήμη οδήγησαν τις ασφαλιστικές εταιρείες στο σχεδιασμό εφαρμογών που αφενός βελτιστοποιούν την εμπειρία των ασφαλισμένων και αφετέρου παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση ανταπόκριση σε ένα ατύχημα.

Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να σας εντοπίσει ένας δορυφόρος μετά από ένα ατύχημα μέσω του GPS του κινητού σας ή μίας συσκευής στο όχημα. Πόσο εύκολα μπορείτε να πληρώσετε online τα ασφάλιστρα του οχήματός σας και να λάβετε ηλεκτρονικά το συμβόλαιό σας ή πώς μπορείτε να καλέσετε την οδική βοήθεια μέσω εφαρμογής του κινητού όταν έχετε εμπλακεί σε ατύχημα ή έχετε πάθει κάποια βλάβη.

Πολλές εταιρείες στο εξωτερικό, κάποιες και στην Ελλάδα, προσφέρουν ασφαλιστικές υπηρεσίες με βάση τη χρήση του αυτοκινήτου ή τη συμπεριφορά του οδηγού. Μεταξύ αυτών η Anytime που έχει κάνει ασφάλιση με το χιλιόμετρο και ετοιμάζεται με την taxibeat να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή την καταγραφή της οδηγικής συμπεριφοράς των ασφαλισμένων και την τιμολόγησή τους με βάση το πόσο καλοί οδηγοί είναι. Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Πίστη ενσωμάτωσε στην ασφάλιση αυτοκινήτου της το Mobileye, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό όταν η απόσταση με προπορευόμενο όχημα μειωθεί επικίνδυνα ή όταν βγαίνει από τη λωρίδα του και αναγνωρίζει τις πινακίδες.

Η Groupama με την εφαρμογή NOW δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να καταγράψουν με κινητό ή tablet τα στοιχεία ενός ατυχήματος, να βγάλουν φωτογραφίες και να ολοκληρώσουν όλη τη διαδικασία σε έξι βήματα. Η ΑΧΑ έχει δημιουργήσει την υπηρεσία «Οδηγώ λίγο – Πληρώνω λίγο» και πραγματογνωμοσύνη real time, η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε το “Ethnodigos”, που αποθηκεύει το πού έχει σταθμεύσει κανείς, έχει traffic alerts, score οδήγησης κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν όρια στο τι είναι εφικτό η τεχνολογία να επιτεύξει.

Σε λίγα χρόνια με την αγορά ενός οχήματος η ασφάλιση θα γίνεται επί τόπου ηλεκτρονικά, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούν να ελέγχουν από απόσταση την κατάσταση των μηχανικών μερών και των ελαστικών ενός οχήματος, προβαίνοντας άμεσα στην κλήση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση ατυχήματος. Ήδη σε κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες και σε συγκεκριμένα μοντέλα υπάρχουν αυτές οι υπηρεσίες. Υπάρχουν επίσης αυτοματοποιημένα οχήματα τα οποία θα πωλούνται έχοντας ενσωματώσει στην τιμή για τα πρώτα χρόνια και την ασφάλιση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις εφαρμογές θα εστιαστεί και η διαφοροποίηση των εταιρειών στον κλάδο τα επόμενα χρόνια.

9 επιτυχημένες εφαρμογές

Allstate Drivewise

Η εφαρμογή στην ουσία τσεκάρει τον τρόπο που οδηγείτε και βάσει ποσοτικών μεγεθών που καταγράφει κρίνει κατά πόσο είστε υπεύθυνοι οδηγοί. Η Allstate επίσης παρέχει συμβουλές στους πελάτες της για την ασφαλή οδήγηση και παρέχει εκπτώσεις ή επιστροφή χρημάτων στους «συνετούς και σωστούς οδηγούς», που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα να εμπλακούν σε ατύχημα. Το πρωτότυπο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η εφαρμογή της Allstate είναι διαθέσιμη και σε αυτούς που είναι ασφαλισμένοι σε άλλη εταιρεία, στους οποίους παρέχει εκπτώσεις σε δώρα και αγορές προϊόντων.

Esurance Fuelcaster

Το εργαλείο Fuelcaster της Esurance προβλέπει τις τιμές των καυσίμων για να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφασίσουν από πού και πότε θα ανεφοδιάσουν το όχημά τους. Συμπληρώστε τον ταχυδρομικό κώδικα και η Fuelcaster θα σας προτείνει εάν πρέπει να βάλετε σήμερα καύσιμα ή αύριο ανάλογα με το πότε αναμένεται να αυξηθεί το κόστος της τιμής της βενζίνης, του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου. Επίσης εμφανίζει μια σειρά από τιμές στην περιοχή σας ώστε να μπορείτε να δείτε ποια πρατήρια είναι φθηνότερα. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε πελάτες και μη της Esurance.

State Farm Driver feedback

Η εφαρμογή της State Farm ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες γιατί εστιάζει σε τρία συγκεκριμένα σημεία: επιτάχυνση, επιβράδυνση και επικίνδυνοι ελιγμοί. Δεν χρειάζεται κανένα plug-in για να χρησιμοποιήσετε αυτό το app. Απλά τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε ένα ασφαλές σημείο ή στην ποτηροθήκη σας, και η εφαρμογή θα καταγράψει το πώς οδηγείτε όχι για να κερδίσετε όμως κάποια έκπτωση αλλά για να δει κατά πόσο ο τρόπος που οδηγείτε παρατείνει τη ζωή του αυτοκινήτου και των ελαστικών σας και είναι ασφαλής για εσάς. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε ασφαλισμένους της State Farm.

Allstate Motor Club

Είναι μία εφαρμογή για όσους θέλουν να είναι σίγουροι ότι εάν τους συμβεί βλάβη σε απομακρυσμένη περιοχή θα έχουν όσο γίνεται πιο άμεσα τη βοήθεια που απαιτείται. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS του τηλεφώνου σας για να εντοπίσει το όχημά σας και να στείλει βοήθεια. Επίσης, είναι εφικτό εφόσον γνωρίζετε το πρόβλημα να το γνωστοποιήσετε, π.χ. μπαταρία, ελαστικό, ανάγκη ανεφοδιασμού καυσίμων κ.λπ. Μόλις ενημερώσετε η εφαρμογή υπολογίζει το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει ο συνεργάτης της εταιρείας και σας ενημερώνει. Είναι διαθέσιμη μόνο σε πελάτες της Allstate και παρέχεται σε διαφορετικές εκδοχές με κόστος που ξεκινά από $52 το χρόνο.

Καλύτερα ταξίδια με τη Metromile

Μέρος της εφαρμογής αφορά την πληρωμή με βάση την απόσταση που διανύει το όχημα, ωστόσο ένα άλλο μέρος αφορά το πώς θα βελτιώσει κανείς τα ταξίδια του. Βλέποντας κανείς την απόσταση που διανύει κάθε φορά, την ταχύτητα που έχει, το χρόνο που κάνει, μπορεί να κάνει αλλαγές και να βρει ταχύτερες διαδρομές.

 

Esurance DriveSafe

Είναι ίσως η πιο χρήσιμη εφαρμογή για τους γονείς που έχουν νέους οδηγούς στην οικογένεια. Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να θυμίζει στον οδηγό ότι όταν οδηγεί δεν χρησιμοποιεί το κινητό του. Για αυτό και όσο η εφαρμογή πιάνει το όχημα εν κινήσει εμφανίζει στην οθόνη του κινητού απαγόρευση χρήσης. Μέσω του DriveSafe οι γονείς μπορούν όταν τα παιδιά τους οδηγούν να παρακολουθούν την οδηγική τους συμπεριφορά. Επίσης, μπορούν μέσα από τις ρυθμίσεις να επιλέξουν τους λόγους για τους οποίους το παιδί θα δέχεται μηνύματα ειδοποίησης όπως όταν υπερβαίνει το όριο ταχύτητας ή οδηγεί κάπου που δεν επιτρέπεται. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους της Εταιρείας και είναι διαθέσιμη οπουδήποτε προσφέρει ασφάλιση εκτός της Μασαχουσέτης και της Πενσυλβάνια.

State Farm CarCapture

Αφορά όσους ψάχνουν να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο. Η εφαρμογή CarCapture μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο και πληροφορίες. Αν δείτε ένα αυτοκίνητο που σας αρέσει, πάρτε μια φωτογραφία του για να καταγράψετε τη μάρκα και το μοντέλο, να δείτε την αγοραία αξία (όπως καθορίζεται από Edmunds) και τις τοπικές αντιπροσωπείες που μεταφέρουν. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη σε όλους, όχι μόνο στους ασφαλισμένους της State Farm.

Βίντεο κλήση Esurance (appraisal video)

Οι ασφαλισμένοι της Esurance μπορούν να κάνουν chat σε real time με κάποιο πραγματογνώμονα σε περίπτωση που πρέπει να κάνουν καταγραφή συμβάντος για ατύχημα ή ζημιά.

Ο πραγματογνώμονας μπορεί να απαντήσει για την εκτίμηση της ζημιάς μέσα στην ίδια μέρα ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που και η αποζημίωση καταβάλλεται μέσα στην ίδια μέρα.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing – Απρίλιος 2017

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στις εφαρμογές μεταφέρεται ο ανταγωνισμός στον κλάδο Αυτοκινήτου! https://www.insurancedaily.gr/stis-efarmoges-metaferete-o-antagonismos-ston-klado-aftokinitou/