Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Στο νομό Μαγνησίας μόλις το 2,5% των κατοίκων είναι ασφαλισμένο με συμβόλαια Υγείας

Στο νομό Μαγνησίας μόλις το 2,5% των κατοίκων είναι ασφαλισμένο με συμβόλαια Υγείας

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Μαγνησίας – στο πλαίσιο της στήλης Επαρχία Αγάπη μου – παρουσιάζοντας την εικόνα που σχηματίσαμε στους κλάδους Ζωής & Υγείας.

Δείτε εδώ το προηγούμενο άρθρο μας για τους γενικούς κλάδους στο νομό

Θυμίζουμε ότι στο ρεπορτάζ μας συμμετείχαν οι Ασφαλιστικές εταιρείες Allianz, Interamerican, Interlife, MetLife, Εθνική, Ιντερσαλόνικα και Υδρόγειος με συνεργάτες τους είτε από το agency system είτε από το ελεύθερο δίκτυό τους. Συγκεκριμένα για τους σκοπούς της έρευνας ο συντάκτης του περιοδικού, Νίκος Μωράκης, που επισκέφτηκε το Νομό μίλησε με τους:

  • Πλεξουσάκη Μιχάλη (Ιντερσαλόνικα)
  • Μαρκά Ιωάννη (Interamerican)
  • Μελετίου Δήμητρα (MetLife)
  • Νάνου Θεοδώρα (Εθνική)
  • Κουρτίδου Αναστασία (Interlife, Allianz)
  • Τσουμπέκο Μιχάλη & Ζίντρα Μιχάλη (Interlife)
  • Γεωργαλά Μαρία (Υδρόγειος)

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – Κλάδοι Ζωής & Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από Ασφαλιστές του agency των εταιρειών που συμμετείχαν στο ρεπορτάζ (Interamerican, MetLife, Εθνική Ασφαλιστική), στο νομό Μαγνησίας μόλις το 2,5% των κατοίκων είναι ασφαλισμένοι για την Υγεία τους την ίδια ώρα που τον περασμένο χρόνο το κρατικό Νοσοκομείο του Βόλου πραγματοποίησε περίπου 4.000 χειρουργεία.

Δύο νούμερα που δημιουργούν ένα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με τη χαμηλή διεισδυτικότητα συμβολαίων υγείας στο Νομό που κάποιοι αποδίδουν στους αναλογικά λίγους σε αριθμό επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στην περιοχή. Χαρακτηριστικά, λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι παραγωγές σε νοσοκομειακά προγράμματα και συμβόλαια υγείας έχουν μόνο τα agency των ασφαλιστικών εταιρειών, τα οποία έχουν κατά μέσο όρο 12 με 15 ενεργούς ασφαλιστικούς συμβούλους, τότε καταλαβαίνουμε ότι σε μια κοινωνία των 208.500 κατοίκων υπάρχει έλλειψη ασφαλιστικών συμβούλων.

Μια διαπίστωση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον αριθμό των εγγεγραμμένων κωδικών στο επιμελητήριο που φτάνουν τους 359. Ένα νούμερο που σαφώς και δεν είναι αντιπροσωπευτικό καθώς πολλοί από αυτούς τους κωδικούς μπορεί να μην είναι ενεργοί ενώ η πλειονότητα των υπολοίπων δραστηριοποιείται στον κλάδο οχημάτων. Έτσι μπορούμε να μιλάμε για μια λάθος κατανομή της δραστηριότητας των ασφαλιστών οι οποίοι ενώ είναι πολλοί –σε επίσημα νούμερα– δεν φτάνουν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών που δεν είναι άλλες από την υγεία τους.

Στην πόλη του Βόλου υπάρχει μια ιδιωτική Κλινική ονόματι ΑΝΑΣΣΑ η οποία έχει συμβάσεις με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες και διατηρεί καλές σχέσεις με κατοίκους και ασφαλιστές ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του κόσμου. Την ίδια άποψη όμως δεν έχει μερίδα ασφαλιστών και για τις παροχές των συμβεβλημένων γιατρών μέσω Βιοιατρικής, οι οποίοι όπως μας μετέφεραν δημιουργούν συνέχεια προβλήματα στη μεταξύ τους επικοινωνία. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει και το μοναδικό μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλίας, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, σε απόσταση μισής ώρας από Λάρισα και Βόλο ενώ το κρατικό νοσοκομείο της πόλης «Αχιλλοπούλειο» αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα κρατικά νοσοκομεία αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με τον επί 34 χρόνια Ασφαλιστή της Interamerican στο Βόλο, Γιώργο Κανταρτζή, ο κόσμος ακούει πλέον πιο εύκολα –απ’ ότι στο παρελθόν– αλλά δεν έχει τα χρήματα για να ασφαλιστεί. Το επάγγελμα έχει ανάγκη από νέους ασφαλιστές ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το Brand παίζει σημαντικό ρόλο για να εμπιστευτεί ο πελάτης τα χρήματά του.
Χρήματα που είτε τα επενδύει σε προγράμματα υγείας είτε σε ζωής επενδύοντας στην ουσία στο μέλλον του. Ένα μέλλον που το γραφείο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην πόλη φέρνει συχνά στο παρόν καθώς πολλά είναι τα συμβόλαια που λήγουν με τους συμβαλλόμενους να παίρνουν εφάπαξ ή τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά για τα οποία είχαν συμφωνήσει 20 και 30 χρόνια πίσω.

Όπως και στην περίπτωση της MetLife που αν και ανταγωνίζεται brands made in Greece δεν υστερεί καθόλου σε αναγνωρισιμότητα στην πόλη του Βόλου καταγράφοντας μια λαμπρή 30ετη πορεία έχοντας μάλιστα ξεχωρίσει για την εξειδίκευσή της μόνο σε προγράμματα ζωής και υγείας αλλά και για το σχετικά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των ασφαλιστών της.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η παρουσία στην πόλη του Βόλου και της Ιντερσαλόνικα η οποία διατηρεί μεγάλα γραφεία στην είσοδο της πόλης στα οποία ο ασφαλισμένος μπορεί να επισκεφτεί και να κλείσει ραντεβού με τον γιατρό της Εταιρείας. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για εξετάσεις προκειμένου ο κόσμος να γλιτώνει την ταλαιπωρία της επίσκεψης σε δημόσιο νοσοκομείο ή στις ουρές των ιδιωτικών για μικρά περιστατικά.

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Μαγνησίας τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου με συνεντεύξεις από Ασφαλιστές της πόλης του Βόλου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στο νομό Μαγνησίας μόλις το 2,5% των κατοίκων είναι ασφαλισμένο με συμβόλαια Υγείας! https://www.insurancedaily.gr/sto-nomo-magnhsias-molis-to-2-5-einai-asfalismeno-me-symbolaia-ygeias/