Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στο «Open House Athens» η Εθνική Ασφαλιστική

Εθνική Ασφαλιστική

Στο 6ο «ΟPEN HOUSE ATHENS» συμμετείχε η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία άλλωστε ήταν και χορηγός της εν λόγω διοργάνωσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2019 και το κοινό είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις, επισκεπτόμενο 95 κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, θέατρα, πρεσβείες, σχολεία, κατοικίες, χώρους γραφείων, που εκτείνονταν από την Αθήνα έως την Κηφισιά, τον Πειραιά και τη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές πραγματοποιήθηκαν 37.000 επισκέψεις.

Συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή, η κορυφαία εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, άνοιξε την Κυριακή 7 Απριλίου τις πόρτες της στο κοινό, το οποίο είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κεντρικά της γραφεία αλλά και στον Χώρο Ιστορικής Μνήμης Κοραή 4.

ΧΩΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 1941-1944

Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944

Το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής και είναι σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Μ. Botta, Ρ. Σακελλαρίδου και Μ. Παπανικολάου την περίοδο 2001-2005, επισκέφθηκαν 84 άτομα.

ΧΩΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 1941-1944

Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944

Το Χώρο Ιστορικής Μνήμης Κοραή 4 επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του «OPEN HOUSE ATHENS» περισσότερα από 400 άτομα. Σημειώνεται ότι για την Εθνική Ασφαλιστική η φροντίδα και η αδιάλειπτη λειτουργία του Χώρου Ιστορικής Μνήμης Κοραή 4 αντανακλούν τον σεβασμό και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία. Ταυτόχρονα, επιδίωξή μας είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι, να επισκεφτούν τα υπόγεια για να «ακούσουν» τους τοίχους να αφηγούνται τις ιστορίες των ανθρώπων της Κατοχής.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που σκοπό έχει την προώθηση και προβολή της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω ετήσιων δράσεων. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

ΚΤΙΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ_2

Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στο «Open House Athens» η Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/sto-open-house-athens-ethniki-asfalistiki/