Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Sunlight: Επεκτείνει την παραγωγική της δυναμική 7 μήνες μετά τη φωτιά


Σε παραγωγική λειτουργία έχει τεθεί το εργοστάσιο της Sunlight, ανακάμπτοντας μετά από την φωτιά που σημειώθηκε το Μάιο του 2018 στις εγκαταστάσεις στο Όλβιο Ξάνθης.

της Βίκυς Γερασίμου

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ που έλαβε από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, την οποία αξιοποιεί στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικής του εργοστασίου της.

Όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα του το Insurancedaily.gr το εργοστάσιο της Sunlight στο Όλβιο της Ξάνθης είχε ασφάλιση κεφαλαίου για 140 εκατ. ευρώ με το loss limit να ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και ήταν ασφαλισμένο στις εταιρείες: ERGO (leader, 25%) και συνασφαλίστριες τις  Ευρώπη (20%), Interamerican (19%), Generali (15%), Eurolife (9%), Interasco (4%), Ευρωπαϊκή Πίστη (4%) & Ορίζων (4%) με διαμεσολαβητή την AON.

Η αποζημίωση της sunlight θεωρείται η μεγαλύτερη που θα δοθεί για μία επιχείρηση στην ασφαλιστική αγορά καθώς εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 50 έως 65-70 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι όλες οι πλευρές προσανατολίζονται προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών με στόχο η αποζημίωση να προσεγγίζει τη ζημιά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Sunlight: Επεκτείνει την παραγωγική της δυναμική 7 μήνες μετά τη φωτιά! https://www.insurancedaily.gr/sunlight-epektini-tin-paragogiki-tis-dynamiki-7-mines-meta-ti-fotia/