Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Τσίπρα με ομογενείς και τον J. Koudounis

facebook

“Η Ελλάδα χρειάζεται τις αμερικανικές επενδύσεις”. Αυτό ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους επιχειρηματίες ομογενείς της Αμερικής, στο δείπνο των που παρέθεσαν ελληνοαμερικανικές ενώσεις στο Σικάγο προς τιμήν του πρωθυπουργού προχτές.  Οι συναντήσεις με τα μέλη των AHI και AHEPA, στις οποίες συμμετέχουν οι ισχυρότεροι ομογενείς επιχειρηματίες στην Αμερική ήταν ένα από τα δύο σημαντικότερα θέματα στην ατζέντα του πρωθυπουργού για την Αμερική με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν με τον πρωθυπουργό ήταν και ο John Koudounis, Διευθύνων Σύμβουλος της Calamos Investments, που συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο πέρασε το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Χτες ο πρωθυπουργός μίλησε και στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στου οποίου το ΔΣ μετέχουν οι Koudounis και Calamos. Εκεί ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “η Ελλάδα επέστρεψε, αλλά όχι στο παρελθόν. Αφήνουμε πίσω την κρίση και το μοντέλο που μας οδήγησε εκεί. Η υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας της Αμερικής είναι σημαντική στο κομμάτι των επενδύσεων για την Ελλάδα. Η δύναμη της ομογένειας θα είναι κινητήριος δύναμη για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή για να μην ζήσουν οι νέοι άνθρωποι αυτό που έζησαν οι παππούδες σας με την μετανάστευση.”

Ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι έχει παρουσιαστεί μια τέλεια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής γεωστρατηγικής συνεργασίας και τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο μετά από 7 συνεχή χρόνια βαθιάς κρίσης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συνάντηση του Τσίπρα με ομογενείς και τον J. Koudounis! https://www.insurancedaily.gr/synantisi-tou-tsipra-omogenis-ke-ton-j-koudounis/