ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Τελικά ποιος φταίει για τη μετριότητα; Εσείς ή οι άλλοι;

crazy businessman

Η πιο δύσκολη δοκιμασία για έναν manager δεν είναι το πώς θα αντιμετωπίσει την κακή απόδοση αλλά το πώς θα χειριστεί τη μετριότητα. Έχω δει πολλές φορές στην καριέρα μου στελέχη να μιλούν δημόσια για την ανάγκη «λογοδοσίας-υπευθυνότητας» και για «υψηλές επιδόσεις» και εν συνεχεία σε ιδιωτικές συζητήσεις να διαμαρτύρονται για ένα ή δύο μεσαία μέλη της ομάδας τους.

Joseph Grenny, bestselling Συγγραφέας στους New York Times, Keynote Speaker και Κοινωνικός Επιστήμονας στην επιχειρηματική αποδοτικότητα

Δεν έχετε το «δικαίωμα» να ζητάτε από τους άλλους να είναι υπεύθυνοι managers και να αποδίδουν ευθύνες όταν εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε. Είστε σίγουροι ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να έχετε τη μέγιστη απόδοση από τους εργαζόμενους σας;

Τι κάνετε όταν η δουλειά ενός ατόμου είναι καλή αλλά δεν είναι φοβερή; Με πόσους ανθρώπους εργάζεστε που δεν θα τους προσλαμβάνατε εάν γυρνούσατε το χρόνο πίσω; Δυστυχώς, εάν ελπίζετε ότι υπάρχει εύκολη λύση στο πρόβλημα θα σας απογοητεύσω.

Η χρόνια μετριότητα είναι σύμπτωμα αναποτελεσματικής ηγεσίας, όχι «αναιμικού» ανθρώπινου προσωπικού.

1 Δείξτε τις συνέπειες της μετριότητας

Η πρώτη σας δουλειά ως επικεφαλής μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού είναι να εξασφαλίσετε ότι είναι σαφείς οι ρόλοι και οι δραστηριότητες όλων. Οι άνθρωποι με μέτρια απόδοση προσπαθούν συνήθως να αποσυνδέσουν τη δουλειά τους με τα αποτελέσματα της μετριότητας. Βρείτε τρόπους να προσφέρετε στους ανθρώπους εμπειρίες, συναισθήματα και να τους βοηθήσετε να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της καλής και της κακής απόδοσης. Διατηρήστε την ανθρώπινη επαφή ζωντανή, λέγοντας ιστορίες για την καλή ή την κακή δουλειά.

2 Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα μέτρα

Η μετριότητα συχνά κρύβεται πίσω από την ανυπαρξία ή την υπερβολή στη λήψη μέτρων. Αντίθετα τα συγκεκριμένα και οριοθετημένα σωστά μέτρα καθιστούν τις κακές επιδόσεις οδυνηρές.

3 Δημιουργήστε υπευθυνότητα μέσα στην ομάδα

Η μετριότητα είναι συχνά ένδειξη ισχυρής εποπτείας. Θα διαπιστώσετε στην πράξη ότι:

  • Στις πιο αδύναμες ομάδες, δεν υπάρχει λογοδοσία.
  • Στις μέτριες ομάδες, τα αφεντικά είναι η πηγή της λογοδοσίας.
  • Σε ομάδες υψηλής απόδοσης, οι συνάδελφοι διαχειρίζονται τη συντριπτική πλειονότητα των προβλημάτων μεταξύ τους.

Στις κορυφαίες ομάδες, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με σεβασμό ο ένας τον άλλο όταν προκύπτουν προβλήματα. Δεν είναι εφικτό ακόμη και για τον καλύτερο manager να εντοπίζει και να επιλύει κάθε ζήτημα και κενό που προκύπτει.

4.Μιλήστε

Η υψηλή απόδοση πρέπει να προστατεύεται και αναπόφευκτα θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστεί να κάνετε προσωπικές θυσίες. Αυτό που κάνετε σε αυτές τις στιγμές είναι ένα παράδειγμα υψηλής απόδοσης για την ομάδας σας:

– Ως προϊστάμενος, είναι δική σας δουλειά να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Εάν μια εταιρική πρωτοβουλία είναι μια απόλυτη, αλλά μη συζητήσιμη αποτυχία, η ομάδα σας θα παρακολουθήσει εάν έχετε την ακεραιότητα να επισημάνετε στον «αυτοκράτορα ότι είναι γυμνός».

– Εάν ο προϊστάμενός σας δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις που έχει ανάγκη η ομάδα σας για να κάνει τη δουλειά της όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα σε εσάς για να δουν πώς το χειρίζεστε.

Τα μεμονωμένα προβλήματα απόδοσης είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν εάν ακολουθήσετε τους τέσσερις κανόνες αριστείας. Αυτές οι τέσσερις απλές αλλά σημαντικές πρακτικές μπορούν να μεταβάλουν γρήγορα και βαθιά τις προσδοκίες μιας ομάδας με τρόπο που οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα και σε πολύ πιο αποδοτική εργασιακή εμπειρία για όλους.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Ιουνίου 2018


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τελικά ποιος φταίει για τη μετριότητα; Εσείς ή οι άλλοι;! https://www.insurancedaily.gr/telika-pios-ftei-gia-ti-metriotita-esis-alli/