Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Βρετανοί μεσίτες: Πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά


Μετά από τη μεγάλη ήττα της Τερέζα Μέι στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου 432 βουλευτές έναντι 202 του βρετανικού Κοινοβουλίου απέρριψαν τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση η BIBA ζητά να υπάρξει σαφήνεια για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βρετανικής Ένωσης Μεσιτών, Steve White, απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε στο Insurance Age πως “χρειαζόμαστε σαφήνεια για το τι έπεται πριν φτάσουμε στις 29 Μαρτίου.

Οι επιλογές είναι αναμφίβολα πολλές, αλλά πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά”. Η Biba είχε ταχθεί αρνητικά στην πρόταση της Μέι, υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελούσε λύση για τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που συνεργάζονται με πελάτες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον White η πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά έχει μεγάλη σημασία για τα μέλη της Biba, και “αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν έχουμε μια συμφωνία για μεταβατική περίοδο. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία και η κατάσταση φτάσει στα άκρα, η εξέλιξη θα είναι αρνητική για τα μέλη της ένωσης μεσιτών όσον αφορά τις επιχειρήσεις τους.

Μια μεταβατική περίοδος θα δώσει τον χρόνο και την ευκαιρία για τους διαπραγματευτές να ελπίζουν ότι θα βρουν κάτι που μας δίνει μεγαλύτερη πρόσβαση από την τωρινή συμφωνία εξόδου”.

Επιπλέον, η Jennette Newman, σύμβουλος της Clyde & Co και πρόεδρος του Φόρουμ ασφαλιστικών δικηγόρων του Λονδίνου, υπογράμμισε ότι η ψηφοφορία για την πρόταση της Μέι σήμαινε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit συνεχίζεται, κάτι το οποίο σημείωσε ότι είναι κακό για τις επιχειρήσεις παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Newman σχολίασε: “Ωστόσο, η ασφαλιστική κοινότητα του Λονδίνου έχει προετοιμαστεί για όλες τις πιθανότητες του Brexit και θα συνεχίσει να παρέχει ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εργασίες στην ΕΕ, ακόμα κι αν αυτό θα γίνει πιο δύσκολο μετά το Brexit”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − sixteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Βρετανοί μεσίτες: Πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά! https://www.insurancedaily.gr/vretani-mesites-pleoume-se-achartografita-nera/