Μελέτες

Μια Ανάσα πριν από το (θετικό) Μηδέν η Αγορά


εξωΜια ανάσα πριν από το μηδέν βρίσκεται παραγωγικά η ασφαλιστική αγορά! Και είναι από τις λίγες φορές που το Μηδέν έχει θετικό χαρακτήρα αφού σηματοδοτεί την αναστροφή του κλίματος και μετά από σειρά ατέλειωτων μηνών αρνητικού προσήμου προσεγγίζεται το μηδέν (-0,3%) και αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο το 2014. Πραγματικά ελπιδοφόρα στο σύνολό τους τα στοιχεία του δεκαμήνου, αλλά οι διαφορές μεταξύ ασφαλίσεων ζωής και κατά ζημιών ασφαλίσεων… διευρύνονται.

Οι ασφαλίσεις ζωής, με συνολικό ποσοσστό +13,5%, σημειώνουν θετικά πρόσημα σε όλους τους επιμέρους κλάδους, οι κατά ζημιών ασφαλίσεις παραμένουν στο -10,0%, η πτώση των ασφαλίστρων ειδικά στον κλάδο αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων αυξάνεται στο -14,0%, ενώ στους λοιπούς κλάδους η πτώση περιορίζεται στο -6,0%.

Στην έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) συμμετείχαν 59 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 91,9% της παραγωγής των κατά ζημιών ασφαλίστρων και το 97,8% των ασφαλίστρων ζωής (με βάση στοιχεία 2013).

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μια Ανάσα πριν από το (θετικό) Μηδέν η Αγορά! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%b7%ce%b4%ce%ad%ce%bd/