Αστική Ευθύνη

1.350 γυναίκες στην Αυστραλία κερδίζουν αγωγή εναντίον της Johnson & Johnson


Άλλη μία δικαστική διαμάχη έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες αγωγές με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Johnson & Johnson διεθνώς. Δικαστήριο στην Αυστραλία αποφάνθηκε υπερ 1350 γυναικών που προσέφυγαν κατά της Ethicon θυγατρικής εταιρείας της Johnson & Johnson για ελαττωματικό κολπικό πλέγμα.

Μετά από δικαστική διαμάχη επτά ετών το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία παραπλάνησε τις ασθενείς και τους χειρουργούς. Πολλοί ασθενείς κατήγγειλαν στην αγωγή αιμορραγίες και χρόνιους πόνους. Η Julie Davis που ξεκίνησε την αγωγή τόνισε ότι “συμπεριφέρθηκαν στις γυναίκες σαν πειραματόζωα, μας είπαν ψέμματα και δεν έκαναν τίποτα για να μας βοηθήσουν”.

Υπενθυμίζεται ότι η Johnson & Johnson βρίσκεται σε νομικές διαμάχες για την κρίση οπιοειδών, για φάρμακο που οδήγησε σε γυναικομαστία σε άνδρα, για το ταλκ και τις χιλιάδες αγωγές περί γυναικείου καρκίνου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
1.350 γυναίκες στην Αυστραλία κερδίζουν αγωγή εναντίον της Johnson & Johnson! https://www.insurancedaily.gr/1-350-gynaikes-stin-aystralia-kerdizoyn-a/