Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Ελευθεριάδης: Στην ασφάλιση Ζωής εδώ στην Κοζάνη δεν υπάρχει ανταγωνισμός


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Κοζάνης – στο πλαίσιο της στήλης «Ασφαλιστικό Οδοιπορικό» – μιλήσαμε με τον Γιώργο Ελευθεριάδη, Ασφαλιστικό Σύμβουλο στην Εθνική Ασφαλιστική στο γραφείο της κ. Ανθής Ξηρού και του ζητήσαμε να μας πει την άποψή του για την αγορά συνολικά αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ασφαλιστές στην πόλη του. Θυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του κ. Ελευθεριάδη, κ. Ξηρού βραβεύτηκε στα Insurance Awards Φίλιππος Μωράκης 2017 ως κορυφαία Διευθύντρια γραφείου.

Συνέντευξη Γιώργος Ελευθεριάδης

Μιλήστε μας για την πορεία σας στο επάγγελμα. Γιατί επιλέξατε το επάγγελμα του ασφαλιστή και πώς βρεθήκατε στην οικογένεια της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Είμαι ασφαλιστικός σύμβουλος εδώ και μια δεκαετία. Είμαι 35 ετών άρα από τα 25 βρίσκομαι στο χώρο.
Στην Εθνική ασφαλιστική ξεκίνησα στις αρχές του 2009 ενώ πριν και για ενάμιση χρόνο βρισκόμουν στο δίκτυο της διαμεσολαβητικής εταιρείας OVB. Ξεκίνησα εντελώς τυχαία το επάγγελμα όταν στα 25 μου δουλεύοντας σε μια οικογενειακή επιχείρηση – καφετέρια – περίχωρα της Κοζάνης από τον τόπο καταγωγής μου, ήρθε ένας φίλος και μου πρότεινε να συμμετάσχω σε μια σειρά σεμιναρίων. Πήγα λοιπόν και πήρα μια ιδέα. Μου άρεσε, ξεκίνησα τη δουλειά στην πράξη υπομένοντας πολλές αποτυχίες – λόγω της απειρίας μου – αλλά στη συνέχεια άρχισα να πιστεύω στο εαυτό μου. Στις αρχές του 2009, αποφάσισα να στείλω το βιογραφικό μου σε ασφαλιστικές εταιρείες μεγαλύτερες αυτής που εργαζόμουν για να δοκιμάσω τις ικανότητές μου. Έστειλα λοιπόν σε εταιρείες όπως η Εθνική, η ΑΤΕ και η ΑΣΠΙΣ με την κ. Ανθή Ξηρού, της Εθνικής Ασφαλιστικής να ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημά μου κλείνοντάς μου ραντεβού. Έχοντας αποκτήσει μια ικανοποιητική πρώτη εμπειρία στο επάγγελμα ξεκίνησα την  καριέρα μου στη νέα εταιρεία ξεπερνώντας πολλά εμπόδια στην καθημερινότητά μου χτίζοντας όμως ένα καλό πρώτο χαρτοφυλάκιο. Όταν το εισόδημα φίλων, συγγενών και γνωστών άρχισε να συρρικνώνεται λόγο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα το δικό μου αντιθέτως αυξανόταν. Πιστεύοντας ότι βοηθάω συνανθρώπους μέσα από τα ασφαλιστικά προγράμματα που τους προτείνω κατάλαβα ότι αυτό είναι το επάγγελμα της ζωή μου. Το επάγγελμα που θέλω να κάνω και να εξελιχθώ μέσα από αυτό χωρίς να σκέφτομαι ότι θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Μια επαγγελματική σταδιοδρομία σταθερά ανοδική που ενώ μου δόθηκε η ευκαιρία να προαχθώ σε manager δεν το επέλεξα καθώς θεώρησα ότι θα ξεκινούσα ένα τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Θέλησα να παραμείνω δίπλα στους ασφαλισμένους μου και να προσπαθήσω να βρεθώ σε ακόμα υψηλότερες βαθμίδες στην εταιρεία μου, στην Εθνική Ασφαλιστική.

Είστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο νομό της Κοζάνης. Ο κόσμος πώς αντιδράει όταν τους προσεγγίζετε για ραντεβού; 

Η αγορά της Κοζάνης κατά την άποψή μου είναι παρθένα στα ασφαλιστικά προγράμματα ζωής. Δεν είναι εκπαιδευμένη λόγω κάποιων πληγών του παρελθόντος όπως η εποχή του χρηματιστηρίου και ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός όταν τους προσεγγίζουμε για ραντεβού .Ένας στους δέκα δεν έχει κάνει ποτέ ασφάλεια ζωής άρα είμαι υποχρεωμένος να τον εκπαιδεύσω πρώτα – να κερδίσω την εμπιστοσύνη του – και μετά να πάω στο επόμενο βήμα. Αυτή για εμένα είναι η ομορφιά του επαγγέλματος και η δυσκολία του παράλληλα. Ένα εμπόδιο που όταν ξεπεραστεί και ο κόσμος αποκτήσει ασφαλιστική συνείδηση, τότε πραγματικά θα μπορούμε να δώσουμε λύσεις στην ανασφάλεια του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Ε. Κανάβας: Ο νέος σύμβουλος φέρνει ανάπτυξη

Υπάρχει κάποιος κλάδος που έχετε εντοπίσει ότι ενδιαφέρει τον κόσμο έστω και ενημερωτικά; 

Όλα τα ασφαλιστικά προγράμματα που προτείνουμε στους πελάτες καλύπτουν ανασφάλειες και κατοχυρώνουν το μέλλον τους. Είτε αυτό είναι ένα πρόγραμμα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης είτε πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης. Προσωπικά πιστεύω ότι θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις υπηρεσίες μας. Από κει και πέρα το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις πιο άμεσες υπηρεσίες όπως αυτές που θα τον καλύψουν σε περίπτωση μιας ασθένειας ή ατυχήματος.

Υπάρχει ανταγωνισμός στους κλάδους Ζωής & Υγείας που δραστηριοποιήστε;  

Στην ασφαλιστική αγορά γενικά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Στο Νομό μας και στα ασφαλιστικά προγράμματα ζωής όχι δεν είναι τόσο μεγάλος ανταγωνισμός .Όταν παραπάνω σας είπα ότι ο ένας στους δέκα υποψήφιους πελάτες δεν έχει αγοράσει ποτέ ασφαλιστικό πρόγραμμα καταλαβαίνετε ότι η πιθανότητα να αντιμετωπίσω ανταγωνισμό δεν είναι μεγάλη.  Παρόλα αυτά όταν συμβεί κάτι τέτοιο η Εταιρεία μου είναι πολύ δυνατή και μου έχει δώσει όλα τα όπλα για να αντεπεξέλθω. Γενικά όμως δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο Νομό μας στον κλάδο ζωής και υγείας.

Κατά την άποψή σας ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θα έπρεπε η ΔΕΙΑ ή το κράτος να λύσει προκειμένου να γίνετε πιο παραγωγικοί; 

Σίγουρα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εγώ και η συνάδερφοί μου είναι η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές. Κατά την άποψή μου πρέπει να βρεθεί ένας πιο δίκαιος τρόπος φορολογίας μας σε σχέση με όλα τα άλλα επαγγέλματα. Δυστυχώς όλοι οι ασφαλιστές πληρώνουν τσουχτερούς φόρους. Επίσης χρειάζεται αυστηρώς έλεγχος σε εταιρείες που πωλούν ασφαλιστικά προϊόντα με ασφάλιστρο που δεν είναι πραγματικό σε σχέση με τα αποθεματικά τους. Ως αγορά δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε άλλα τέτοιου είδους περιστατικά που πηγαίνουν πίσω όλο τον κλάδο. Αυστηρός έλεγχος στις τράπεζες που πωλούν ασφαλιστικά προϊόντα χωρίς να έχουν τη γνώση που έχει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και πρόστιμα σε αυτούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (υπάλληλοι τραπεζών). Και από εκεί σίγουρα η ασφαλιστική αγορά θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα γιατί κατά την άποψή μου η λειτουργία αυτών των ανθρώπων είναι ευκαιριακή και μόνο για να πιάσουν στόχους κάτι που επίσης πάει πίσω την ασφαλιστική αγορά και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Κύριε Μωράκη, τα προβλήματα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ας κρατήσουμε τα θετικά που έχουμε και ας προχωρήσουμε γιατί όλο το μέλλον δείχνει ιδιωτική ασφάλιση και κατά την άποψή μου αυτή είναι η ελπίδα όλων των Ελλήνων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Ελευθεριάδης: Στην ασφάλιση Ζωής εδώ στην Κοζάνη δεν υπάρχει ανταγωνισμός! https://www.insurancedaily.gr/g-eleftheriadis-stin-asfalisi-zois-edo-stin-kozani-den-yparchi-antagonismos/