Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Γ. Πολυμίλης: Στο 16% τα ανασφάλιστα στην πόλη του Ηρακλείου


polimilis giorgos

Ο κ. Πολυμίλης Γιώργος στο γραφείο του στην πόλη του Ηρακλείου

Το Ιnsurancedaily.gr στο πλαίσιο αφιερώματος με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Ηρακλείου» ήρθε σε επαφή με τον κ. Πολυμίλη Γεώργιο, Περιφερειακό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Πίστης στο Ηράκλειο της Κρήτης, ζητώντας του να σκιαγραφήσει την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.

Κύριε Πολυμίλη, ας ξεκινήσουμε με τον κλάδο αυτοκινήτων. Τι εικόνα έχετε στο Νομό σας;

Πριν απαντήσω στην ερώτησή σας, θα ήθελα να κάνω έναν διαχωρισμό, τουλάχιστον για το Νομό Ηρακλείου, όπου έχω και ιδία γνώμη. Δουλεύουμε το Agency System, αλλά και με Πρακτορεία.

Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρουν ότι στο agency system η παραγωγή αυτοκινήτου με όλους τους υπόλοιπους Κλάδους είναι 50-50. Για τα Πρακτορεία δυστυχώς μπορεί να φτάνει 90-10.

Τώρα, απαντώντας στην ερώτησή σας, ο κλάδος αυτοκινήτου έχει τεράστια ανταγωνιστικότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης των ασφαλίστρων στην οποία αναγκάζονται να προχωρήσουν οι εταιρείες.

Φοβάμαι πως μια τέτοια τακτική, αν συνεχιστεί, θα δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης των Συνεργατών και φυσικά των Ασφαλιστικών εταιρειών.

Υπάρχουν Ανασφάλιστα οχήματα; Είναι πολλά; Κυρίως στην πόλη ή στα έξω χωριά;

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου πρόληψης Ατυχημάτων, τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται στο 16% στην πόλη του Ηρακλείου και στο 29% στην ενδοχώρα του Νομού. Όσον αφορά στα πρόστιμα που επιβάλλονται στους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων, όπως όλοι γνωρίζουμε γίνονται συνεχώς εξαγγελίες από το Κράτος, χωρίς όμως να βρίσκουν άμεση εφαρμογή μέχρι σήμερα.

Στις Γενικές Ασφαλίσεις ποια ασφάλεια είναι περισσότερο δημοφιλής; Είναι η αστική ευθύνη ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων, οι ασφάλειες κατοικίας ή οι επαγγελματικές αστικές ευθύνες; Με την υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών τι εικόνα έχετε;

Περισσότερο δημοφιλείς είναι οι ασφάλειες κατοικιών και επιχειρήσεων αλλά και οι Αστικές Ευθύνες Ξενοδοχείων. Σε αυτό βεβαίως συνεισφέρει και το γεγονός ότι η Κρήτη έχει αυξημένη τουριστική δραστηριότητα, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες.

Όσον αφορά στο ερώτημά σας για την υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών, συμφωνώ απόλυτα και εύχομαι η Πολιτεία να κάνει υποχρεωτικούς για ασφάλιση και άλλους κλάδους, έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότερα προβλήματα στην κοινωνική δομή.

Στο Νομό σας γνωρίζετε πόσοι είναι οι ενεργοί κωδικοί Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο Επιμελητήριο; Οι μαύροι κωδικοί είναι πολλοί; Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στην πόλη σας περιστατικά μαϊμού ασφαλιστών;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, στο Νομό μας υπάρχουν 3 Μεσίτες, 466 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, 88 Πράκτορες και 81 Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων. Αναφορικά με τους μαύρους κωδικούς, αυτό που μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι στην εταιρεία μας δεν υπάρχουν.

Για τις περιπτώσεις των μαϊμού ασφαλιστών, δυστυχώς τέτοια κρούσματα υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και υπάρχουν και στο Νομό Ηρακλείου.

Υπάρχει ασφαλιστική συνείδηση στο Νομό Ηρακλείου;

Πιστεύω ότι υπάρχει ασφαλιστική συνείδηση, όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε. Δυστυχώς δεν έχει δοθεί η ανάλογη βαρύτητα ώστε να αναπτυχθεί ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθεί και η ασφαλιστική συνείδηση και την ευθύνη για αυτό την επωμίζονται τόσο οι Ασφαλιστικές εταιρείες όσο και οι κατά τόπους Σύλλογοι και τα Επιμελητήρια.

Θεωρώ ότι οι Διαμεσολαβούντες σε μεγάλο ποσοστό, μην έχοντας τον επαγγελματισμό που χρειάζεται, αδυνατούν να προωθήσουν το θεσμό της Ασφάλισης με το σωστό τρόπο. Ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης, οφείλει να αφυπνίζει και να «ξυπνά» τις ασφαλιστικές ανάγκες των πολιτών. Ως λειτούργημα, οφείλει να χτίζει καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης και να μη λειτουργεί ως πηγή εύκολου και γρήγορου κέρδους, όπως δυστυχώς συναντάται συχνά.

Σχέσεις με τους πελάτες σας. Είναι προσωπική η σχέση που έχετε μαζί τους; Έχουν επηρεαστεί από τα εναλλακτικά δίκτυα Πωλήσεων;

Ζώντας σε μια επαρχιακή πόλη, όπου οι συνθήκες ζωής και εργασίας διαφέρουν σημαντικά από τις αντίστοιχες της Αθήνας, διαπιστώνω ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην πελατειακή σχέση. Είναι μία σχέση περισσότερο προσωπική και ανάγεται σε φιλικό επίπεδο.

Να σημειωθεί επίσης ότι λόγω της ψυχοσύνθεσης των ανθρώπων της Κρήτης όπου οι προσωπικές σχέσεις υπερτερούν, δεν έχουν κερδίσει έδαφος τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

polimilis giorgos 2

Οι direct πωλήσεις και το bancassurance σας έχουν δημιουργήσει προβλήματα;

Οι direct ασφάλειες θεωρώ ότι δεν είναι αποτελεσματικό κανάλι διανομής και γι’ αυτό βλέπουμε εταιρείες οι οποίες στο παρελθόν είχαν απορρίψει το παραδοσιακό δίκτυο διανομής να ξαναγυρνούν σε αυτό. Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Πίστη που αναπτύσσεται μόνο μέσω του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Γεωργακόπουλο Χρήστο, ο οποίος με επανειλημμένες ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον Τύπο στηρίζει ανοικτά το θεσμό των Διαμεσολαβούντων.

Όσον αφορά το bancassurance, αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο. Η τράπεζα πουλά μέσω των υπαλλήλων της ασφαλιστικά προϊόντα, χωρίς αυτοί να έχουν τις απαιτούμενες ασφαλιστικές γνώσεις και την κατάλληλη κατάρτιση για να παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, εξυπηρετούν μόνο τις καθημερινές και τις ώρες που οι Τράπεζες είναι ανοικτές. Τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες υπάρχει μόνο ένα call center στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί ο πελάτης όταν υπάρχει πρόβλημα.

Κλάδος Ζωής ή Υγείας. Τι εικόνα έχετε; Το κρατικό νοσοκομείο σε τι κατάσταση βρίσκεται; Υπάρχει ιδιωτικό Νοσηλευτήριο στο Νομό σας; Η ποιότητα των υπηρεσιών από τα Διαγνωστικά Κέντρα είναι ικανοποιητική;

Το τελευταίο διάστημα έχει περιοριστεί η πώληση μεγάλων και σοβαρών προγραμμάτων Υγείας & Ζωής λόγω οικονομικής κρίσης. Όμως οι προοπτικές είναι τεράστιες, δεδομένου ότι έχει καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα.

Έχουμε δυστυχώς μία εικόνα των Κρατικών Νοσοκομείων, τα οποία υπολειτουργούν με τραγικές συνέπειες για την υγεία των ασθενών.

Ευτυχώς υπάρχουν δύο Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια στον Νομό μας, με τα οποία είναι συμβεβλημένη η Ευρωπαϊκή Πίστη και έχουμε μία ικανοποιητική συνεργασία, προς όφελος των πελατών μας φυσικά. Όσον αφορά στα Διαγνωστικά Κέντρα, η ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι επίσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Επενδυτικά Προγράμματα, Συνταξιοδοτικά. Ενδιαφέρεται ο κόσμος;

Κάτι ανάλογο που συμβαίνει στο χώρο Υγείας, συμβαίνει και στο Συνταξιοδοτικό. Ο εργαζόμενος κρατούσε μία στάση αναμονής, ελπίζοντας σε μία καλή έκβαση του συνταξιοδοτικού. Δυστυχώς όμως διαψεύστηκαν οι ελπίδες του και έτσι τώρα στρέφει το ενδιαφέρον του στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι μία χρυσή ευκαιρία για το σωστό επαγγελματία Ασφαλιστή, να αυξήσει την παραγωγή του τόσο στο κομμάτι των Συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, όσο και των προγραμμάτων Ζωής & Υγείας.

Τέλος, τι πιστεύετε ότι λείπει από την Πόλη σας ή το Νομό σας, το οποίο θα δυνάμωνε την τοπική ασφαλιστική αγορά; Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κάνει δουλειά;

Πριν από 6 μήνες περίπου, δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Διαμεσολαβούντων ο οποίος ήρθε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στην Ασφαλιστική Αγορά της Κρήτης.

Ήδη έχει δραστηριοποιηθεί με ημερίδες που αφορούν σε θέματα διαμεσολαβούντων και αυτό ελπίζω να στηρίξει και να τονώσει το έργο μας.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων βοηθά πολύ στο δύσκολο έργο του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Θεωρώ όμως ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει περισσότερο δυναμικά σε πολιτικό επίπεδο, σε προβλήματα που άπτονται του κλάδου μας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γ. Πολυμίλης: Στο 16% τα ανασφάλιστα στην πόλη του Ηρακλείου! https://www.insurancedaily.gr/g-polymilis-sto-16-ta-anasfalista-sthn-poli-toy-hrakleiou/