ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Λίγοι & καλοί οι Ζωικοί Ασφαλιστές στο νομό Πιερίας


Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του νομού Πιερίας – στο πλαίσιο της στήλης Ασφαλιστικό Οδοιπορικό – παρουσιάζοντας την εικόνα που σχηματίσαμε – από επαφή που είχαμε με Ασφαλιστές της αγοράς – για τους κλάδους Ζωής & Υγείας. 

Διαβάστε επίσης: Νομός Πιερίας: O Δορυφόρος της Θεσσαλονίκης 

Στους κλάδους Ζωής & Υγείας το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι «δίπλα» λειτουργεί θετικά καθώς ο κόσμος επιλέγει να αποκτήσει ένα συμβόλαιο υγείας για να απευθυνθεί στα ιδιωτικά θεραπευτήρια της συμπρωτεύουσας. Οι ζωικοί ασφαλιστές στην πόλη της Κατερίνης που και απευθυνθήκαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας είναι μετρημένοι στα δάκτυλα των δύο χεριών, ενώ καθαρό agency – που συνήθως αυτά εστιάζουν στις ζωικές ασφαλίσεις – μπορεί να θεωρηθεί μόνο αυτό της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ζήτηση για προγράμματα υγείας υπάρχει – στο πλαίσιο της γενικότερης αύξησης που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο κλάδο. Όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά και ζωικά προγράμματα ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον. Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το 2010 σε νέες εγκαταστάσεις στο 6ο χλμ. Κατερίνης-Αρώνας στο Νέο Κεραμίδη. Όπως τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας οι εγκαταστάσεις του είναι υπερπλήρεις όμως παρουσιάζει προβλήματα σε ειδικότητες γιατρών όπως επίσης και σε αναλώσιμα. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο διαθέτει και ψυχιατρική κλινική.

Στο ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά του νομού Πιερίας συμμετείχαν 5 Ασφαλιστικές εταιρείες (Allianz, Generali, Εθνική Ασφαλιστική, ERGO & Ιντερσαλόνικα).  Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συναντήσαμε στα γραφεία τους 6 Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές από το agency system των εταιρειών αλλά και από το ανεξάρτητο δίκτυο.

Συγκεκριμένα μιλήσαμε με τους:

  • Φωτεινή Φλογέρα, Συνεργάτη Allianz
  • Ευγενία Φλογέρα, Πρόεδρο τμήματος Υπηρεσιών ΕΕΠ
  • Μιχάλη Βασιλειάδη, Συντονιστή ομάδας Generali
  • Γιώργο Χατζόπουλο, Πράκτορα – συνεργάτη ERGO Ασφαλιστική
  • Στυλιανή Μπαζάκου, Ασφαλιστικό Πράκτορα – συνεργάτη Εθνική Ασφαλιστική
  • Λάουρα Χρυσομάλλου, Υπεύθυνη υποκαταστήματος Ιντερσαλόνικα

Λοιποί Κλάδοι

Στους λοιπούς κλάδους την τιμητική τους έχουν οι αστικές ευθύνες κυρίως λόγω των τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του Νομού. Ευκαιρίες για ανάπτυξη εργασιών δημιουργούνται και στις ασφαλίσεις κατοικίας κυρίως λόγω των ενυπόθηκων δανείων. Κλάδος που οι ασφαλιστές όπως και στους λοιπούς νομούς βρίσκονται αντιμέτωποι με τα τραπεζικά υποκαταστήματα που έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τις εν λόγω ασφαλίσεις.

Συμπέρασμα

Ο νομός Πιερίας και η Κατερίνη είναι «φτωχοί» από πλευράς ασφαλιστών και ανάπτυξης εργασιών. Έχει λίγους ασφαλιστές, δεν έχει εμπόριο και στην ουσία το βασικό ενδιαφέρον της πλειονότητας των ασφαλιστών είναι το αυτοκίνητο. Τα μεγάλα γραφεία στην πόλη είναι μετρημένα και οι καλοί ασφαλιστές δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους 50. Ο Νομός ζει από τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία ενώ η κοντινή του απόσταση με τη Θεσσαλονίκη τον έχει χαρακτηρίσει άτυπα «δορυφόρο» της.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

To Top
1<1 min

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Λίγοι & καλοί οι Ζωικοί Ασφαλιστές στο νομό Πιερίας! https://www.insurancedaily.gr/ligoi-kaloi-oi-zoikoi-asfalistes-sto-n/