Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μ. Χιώτη: 20 χρόνια στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Πίστης


Συνεχίζουμε το Ασφαλιστικό Οδοιπορικό μας στο νομό Σερρών με συνεντεύξεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και διαμορφώνουν την τοπική ασφαλιστική αγορά. Η Μάχη Χιώτη είναι γέννημα θρέμμα Σερραία. Ξεκίνησε την ασφαλιστική της καριέρα στο τόπο της και στη συνέχεια αναπτύχθηκε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Είναι περιφερειακή διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Πίστης και έχει ασχοληθεί και με τα κοινά και ως εκλεγμένη για πάνω από 20 χρόνια στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μέσα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Σερρών για 4 τετραετίες. Για το λόγο αυτόν την επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε μαζί της.

Συνέντευξη Ανδρομάχη Χιώτη 

Μιλήστε μας για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Σερρών. Πώς ήταν στο παρελθόν; Έχει αλλάξει σε σχέση με σήμερα;

Ο νομός Σερρών είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, και η αγάπη που τρέφω για αυτήν είναι ένας από τους λόγους που δραστηριοποιούμαι στον νομό μου. Στις Σέρρες δραστηριοποιούνται όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες, κατά κύριο λόγο μέσω συνεργαζόμενων ασφαλιστικών πρακτόρων. Εκτός από την Ευρωπαϊκή Πίστη, ελάχιστες ακόμα εταιρίες διατηρούν δικά τους υποκαταστήματα στην περιοχή. Το επάγγελμά μας όπως και πολλά άλλα, γνώρισε μεγάλη επαγγελματική άνοδο την περίοδο προ της κρίσης με αποτέλεσμα να φτάσει να είναι εγγεγραμμένοι στο Επιμελητήριο της περιοχής  πάνω από 250 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Μετά την οικονομική κρίση όμως και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην νομοθεσία και ιδίως μετά την κατάργηση της ιδιότητας του Δοκίμου Ασφαλιστικού Συμβούλου ο αριθμός των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που εξασκούν την λειτουργία τους στις Σέρρες έχει μειωθεί σημαντικά και εξακολουθεί να μειώνεται.

Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ ασφαλιστών στον νομό Σερρών; Αν ναι, σε ποιους κλάδους και γιατί;

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στις Σέρρες θεωρώ πως είναι ο ίδιος ή παρεμφερής με αυτόν που ισχύει σε όλους τους νομούς της χώρας και αφορά όλες τις εταιρίες. Συγκεκριμένα στο Νομό Σερρών είναι ιδιαίτερα σκληρός ειδικά στον κλάδο αυτοκινήτου και κάποιες φορές αθέμιτος λόγω των πολύ χαμηλών ασφαλίστρων που δίνουν κάποιες εταιρίες με τα γνωστά σε όλους προβλήματα, σε αντίθεση με εταιρίες οι οποίες έχουν μεν πιο αυξημένο ασφάλιστρο αλλά είναι αυτό που τις κάνει αξιόπιστες , άμεσες και τυπικές στην κύρια υποχρέωση τους που είναι η πληρωμή των αποζημιώσεων προς τους πελάτες που τις εμπιστεύονται. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει και η Εταιρία μας, η Ευρωπαϊκή Πίστη . Δίνοντας επιπλέον παροχές, όπως την κάρτα του Ασφαλιστικού Γονέα που είναι συμβεβλημένος με πολλές επιχειρήσεις, ο πελάτης έχει την δυνατότητα πέραν του να μειώσει το ασφάλιστρο του σημαντικά (υπάρχουν πελάτες μας που πληρώνουν μόνο 1€ για την ασφάλιση του οχήματός τους) επιπλέον να συμμετέχει στην πρώτη εντελώς δωρεάν ομαδική ασφάλιση που προφέρει η Ευρωπαϊκή πίστη σαν δώρο αγάπης στην Ελληνική κοινωνία.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως παραμένουμε η μόνη εταιρία που στον κλάδο Ζωής που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας να αγοράσουν ακόμα ισόβια συμβόλαια, πέραν των ετησίως ανανεούμενων που διαθέτουμε και εμείς όπως και η υπόλοιπη αγορά.

Έχουμε λοιπόν σαν εταιρία την ιδιαιτερότητα με καινοτόμες και ασφαλείς λύσεις να προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές στους πελάτες που θα μας εμπιστευτούν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω σε προϊόντα μοναδικά στο σύνολο της αγοράς όπως  η Ισόβια Σύνταξη, η ασφάλιση Κληρονομιάς και το Family Care.

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Δυσανάλογα έχει μοιραστεί η δραστηριότητα των διαμεσολαβητών 

Ενέργειες γίνονται από τον τοπικό σύλλογο ασφαλιστών; Υπάρχει θέληση από μεριάς τους για ενημέρωση του κοινού;

Ο τοπικός σύλλογος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διενεργεί τουλάχιστον 2 ημερίδες κάθε χρόνο. Η πρώτη πραγματοποιείται την ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις 11 Νοεμβρίου και η δεύτερη την άνοιξη με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ομιλητές επαγγελματίες σχετικούς με το θέμα της κάθε ημερίδας, όπως έχει γίνει στο παρελθόν για ζητήματα σχετικά με  το Solvency II, τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο του επαγγέλματός μας, κ.α.. Σημαντική είναι και η προσφορά του συλλόγου στην Σερραϊκή κοινωνία μέσω δωρεών που κάνει σε φορείς της πόλης, σε συλλόγους και ευπαθείς ομάδες, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και παράλληλα φροντίζει να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα με διάφορες εκδηλώσεις τους πολίτες της πόλης για την σημασία της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Πίστης στο νομό σε σχέση με τον Ανταγωνισμό; Πόσους συνεργάτες έχει στο νομό; Υπάρχουν διοικητικά γραφεία;

Στον Νομό Σερρών η Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτει τρία γραφεία πωλήσεων. Το πρώτο είναι η Άνοδος που αριθμεί περί τους 150 συνεργάτες και παραγωγή άνω των 2.000.000 €. Τα άλλα δύο γραφεία αριθμούν στο σύνολο περί τους 80 συνεργάτες. Εκτός από τους άμεσα συνδεδεμένους συνεργάτες στα προαναφερθέντα γραφεία πωλήσεων υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός ασφαλιστών και πρακτόρων, οι οποίοι συνεργάζονται με την Εταιρία μέσω γραφείων πωλήσεων σε διάφορους νομούς ανά την Ελλάδα. Στην έναρξη της 20ετούς δικής μου συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Πίστη λίγοι ήταν αυτοί που την ήξεραν ως εταιρία στην περιοχή. Αντιθέτως, σήμερα μας γνωρίζουν οι περισσότεροι  και όχι μόνο ως εταιρία μα ως την καλύτερη ασφαλιστική εταιρία. Οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί σε ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους, τα κεφάλαια που αποδόθηκαν σε πελάτες που έζησαν την δυσάρεστη εμπειρία να φύγει άξαφνα ένας δικός τους άνθρωπος από την ζωή, η εξασφάλιση που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η Ευρωπαϊκή Πίστη και ο άμεσος τρόπος με τον οποίο το έχει πράξει αυτό, την έχουν τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στην συνείδηση των Σερραίων και αποτελεί την πρώτη τους επιλογή.

Θα ήθελα εδώ να απευθυνθώ στους συναδέλφους και πράκτορες που επιλέγουν να συνεργάζονται με πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες, και να τους πω, με όλη την αγάπη μου και την επαγγελματική εμπειρία αυτών των ετών, πως η ασφάλεια που θεωρούν ότι έχουν μέσω της συνεργασίας τους δεν συγκρίνεται με την ασφάλεια που νιώθουμε όσοι έχουμε ενταχθεί και δραστηριοποιούμαστε μέσω της οικογένειας της Ευρωπαϊκής Πίστης. Αισθανόμαστε καθημερινά ότι η Εταιρία είναι στο πλευρό μας , δυνατή, φερέγγυα και άμεση. Προτρέπω λοιπόν τον νέο αλλά και παλιότερο επαγγελματία να επιλέξει να συνεργαστεί με μια Ελληνική Εταιρία όπως η Ευρωπαϊκή Πίστη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με συνεχείς ελέγχους από ορκωτούς λογιστές, με δίκτυο 5.500 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και εγγυώμαι πως θα είναι μία απόφαση την οποία όπως και εγώ, δεν θα μετανιώσουν ποτέ.

Μιλήστε μας για τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων. Ποια είναι η άποψή σας;

Τα εναλλακτικά δίκτυα είναι ένα δεδομένο και εν γένει θεμιτό στοιχείο της αγοράς αρκεί οι εταιρίες να επιλέγουν τον ορθό τρόπο συνεργασίας μαζί τους και όχι να κάνουν κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των πελατών διότι η ασφάλεια είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων που αγαπούν τον συνάνθρωπο. Δεν μπορεί ένας πελάτης να αγοράσει ένα ασφαλιστικό προϊόν χωρίς την ύπαρξη του ασφαλιστικού συμβούλου ο οποίος θα αφουγκραστεί την ανάγκη του και θα τον συμβουλέψει πριν την αγορά, θα είναι διαθέσιμος και στο πλάι του για ότι χρειαστεί μετά από αυτήν.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση μία απρόσωπη διαδικασία αγοράς, ένας τηλεφωνητής να υποκαταστήσει την ανθρώπινη σχέση εμπιστοσύνης ασφαλιστή-πελάτη την οποία κοπιάζει καθημερινά να οικοδομήσει ο επαγγελματίας του χώρου μας με το χαρτοφυλάκιό του. Η ασφάλεια δεν είναι ένα απλό εμπορικό προϊόν, είναι αγάπη, στοργή, γνώση της ανάγκης του πελάτη και προσπάθεια να ανταποκριθείς σε αυτήν, προσφέροντάς του την καλύτερη λύση.

Τέλος μιλήστε μας για την σταδιοδρομία σας στον κλάδο. Πόσα χρόνια είστε Ασφαλίστρια και από ποια στάδια έχετε περάσει όλα αυτά τα χρόνια;

Ξεκίνησα το 1984 την ασφαλιστική μου καριέρα στην Ασφαλιστική Εταιρία Αστήρ στις Σέρρες. Ήμουν από τους πρώτους Διευθυντές στον κλάδο Ζωής. Το 1997 ο Αστέρας απορροφήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική και εγώ με την ομάδα μου συνέχισα στην Εθνική όπου για τα έτη 1997-1998 & 1999 έως τον Απρίλιο που έφυγα, ήμουν η πρώτη Διευθύντρια σε παραγωγή ζωής. Το 1999 ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Ευρωπαϊκή Πίστη αρχικά σαν Διευθύντρια του Γραφείου Σερρών και εν συνεχεία από την θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας, κάτι το οποίο δεν μετάνιωσα ποτέ. Είμαι περήφανη που τα τελευταία 20 χρόνια είμαι μέλος αυτής της οικογένειας και συνοδοιπόρος στο “Όνειρο” της Εταιρίας μας για τη διαμόρφωση μιας Ελληνικής Κοινωνίας με ασφαλιστική συνείδηση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μ. Χιώτη: 20 χρόνια στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Πίστης! https://www.insurancedaily.gr/m-chioti-20-chronia-sto-plevro-tis-evropaikis-pistis/