Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μ. Σαμαρά. Από τραπεζική υπάλληλος… ασφαλίστρια της MetLife στο νομό Σερρών


Συνεχίζουμε το Ασφαλιστικό Οδοιπορικό μας στο νομό Σερρών με συνεντεύξεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και διαμορφώνουν την τοπική ασφαλιστική αγορά. Η Μαρία Σαμαρά, αν και σχετικά νέα στο επάγγελμα ως Ασφαλιστική Σύμβουλος της MetLife, γνωρίζει πολύ καλά την αγορά από την προηγούμενη ενασχόλησή της ως τραπεζική υπάλληλος. Για το λόγο αυτόν την επισκεφτήκαμε στο γραφείο της και μιλήσαμε μαζί της για να μας παρουσιάσει την δική της εικόνα για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Σερρών.

Συνέντευξη Μαρία Σαμαρά, Ασφαλιστική Σύμβουλος Ζωής MetLife 

Οι ασφάλειες ζωής είναι ένας δύσκολος κλάδος που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να ασφαλιστεί σωστά. Οι Σερραίοι γνωρίζουν το επίπεδο δυσκολίας της δουλειάς σας όπως επίσης και την εξειδίκευση που έχετε ως επαγγελματίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό; 

Οι ασφάλειες ζωής είναι πράγματι κατά τη γνώμη μου ο πιο σημαντικός κλάδος των ασφαλειών.  Με την ασφάλεια ζωής οι ενδιαφερόμενοι ασφαλίζουν το πολυτιμότερο περιουσιακό τους στοιχείο που είναι η ικανότητά τους να παράγουν εισόδημα με το οποίο υποστηρίζουν το βιοτικό επίπεδο αυτών και της οικογένειάς τους. Χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και εξειδίκευση του ασφαλιστικού συμβούλου για να ασφαλιστούν σωστά οι άνθρωποι.  Οι Σερραίοι, όπως και γενικότερα οι Έλληνες , θεωρώ πως στην πλειοψηφία τους  δε γνωρίζουν το επίπεδο δυσκολίας της δουλειάς μας, ούτε την εξειδίκευσή μας στα ασφαλιστικά προϊόντα ζωής. Ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας είναι να επικοινωνούμε κυρίως την εξειδίκευση της METLIFE στις ασφαλίσεις ζωής, καθώς αντικείμενό μας είναι ΜΟΝΟ οι ασφαλίσεις ζωής  εδώ και 150 χρόνια σε πάνω από 60 χώρες στον κόσμο, με μεγάλο μερίδιο αγοράς τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Το επίπεδο δυσκολίας της δουλειάς μας θεωρώ πως μπορούν να το αντιληφθούν οι ενδιαφερόμενοι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας και της παρουσίασης των λύσεων που τους προτείνουμε για την κάλυψη των αναγκών τους, καθώς μελετούμε πολύ προσεκτικά εξατομικευμένα τις ανάγκες τους μετά από μια αναλυτική συζήτηση μαζί τους , λαμβάνοντας υπόψη  ταυτόχρονα και την οικονομική τους δυνατότητα.

Πόσα χρόνια κάνετε αυτό το επάγγελμα; Ποια είναι η επαγγελματική σας πορεία στο χώρο;  

Είμαι ασφαλιστική σύμβουλος τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο έχω γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων καθώς ήμουν τραπεζικό στέλεχος για 25 χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία σε θέσεις ευθύνης. Όπως είναι γνωστό , πολλά από τα τραπεζικά προϊόντα χρήζουν ασφάλισης, με αποτέλεσμα να προωθούνται ασφαλιστικά προϊόντα μέσα από τα τραπεζικά καταστήματα. Η επαγγελματική μου πορεία στον τραπεζικό κλάδο μου έδωσε επίσης γνώσεις πάνω στα χρηματοοικονομικά εργαλεία του ασφαλιστικού κλάδου που αφορούν στην αποταμίευση και την επένδυση.  Στον αμιγώς ασφαλιστικό  χώρο και ιδιαίτερα στη METLIFE δραστηριοποιούμαι τα τελευταία δύο χρόνια με πάθος και επαγγελματική συνείδηση, με αποτέλεσμα να έχω διακριθεί αρκετές φορές σαν  ‘νέα ασφαλιστική σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης: AXA & MetLife έχουν τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο Ζωής στις Σέρρες

Με ποιον τρόπο αναπτύσσετε το χαρτοφυλάκιό σας; Ποια μέθοδο ακολουθείτε; 

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου ως ασφαλιστικός σύμβουλος είναι η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μου. Αυτό το επιτυγχάνω κυρίως με επιλεγμένες προσεγγίσεις στον κοινωνικό και επαγγελματικό μου περίγυρο και με συστάσεις  τόσο από υφιστάμενους ασφαλισμένους μου, όσο και από ανθρώπους που με γνωρίζουν και εμπιστεύονται την επαγγελματική μου υπευθυνότητα. Θεωρώ πως όταν είσαι σωστός επαγγελματίας ,οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου, οπότε φροντίζω να κάνω σωστά τη δουλειά μου, να ακούω προσεκτικά τους ενδιαφερόμενους, να προτείνω λύσεις που τους ωφελούν, να είμαι κοντά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, να τους βοηθώ και να τους συμβουλεύω και μετά τη σύναψη του ασφαλιστικού συμβολαίου τους, είτε στην περίπτωση αποζημίωσής τους είτε στην περίπτωση αλλαγής των αναγκών τους.

Υπάρχουν υποδομές που μπορούν να υποστηρίξουν τα προγράμματα υγείας που παρέχετε στον κόσμο; Είναι αυτός λόγος ώστε να μη δεχθεί κάποιος να ασφαλιστεί; 

Ο νομός Σερρών, όπως και οι περισσότεροι νομοί στην επαρχία, δεν έχει αρκετές υποδομές που μπορούν να υποστηρίξουν τα προγράμματα υγείας που παρέχουν  στον κόσμο το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών καθώς δεν υπάρχουν τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά  ιδρύματα που υπάρχουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κάποιες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο οι Σερραίοι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα πως αν και όταν χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα θα χρειαστεί να ταξιδέψουν τουλάχιστον μέχρι τη Θεσσαλονίκη που είναι μια ώρα δρόμος μόνο, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε όχι, όπου υπάρχουν άριστες υποδομές που μπορούν να στηρίξουν τα προγράμματα υγείας που παρέχουμε, καθώς είμαστε συμβεβλημένοι με τα μεγαλύτερα εκεί  ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Η METLIFE επίσης είναι συμβεβλημένη με τα περισσότερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, με διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς σε όλη την Ελλάδα ΚΑΙ στις Σέρρες.

Επομένως όχι δεν είναι αυτός λόγος για να μη δεχθεί κάποιος να ασφαλιστεί.

Τι πιστεύουν οι Σερραίοι για την Ιδιωτική Ασφάλιση; Είναι για μερικούς ανάγκη της εποχής; 

Το επίπεδο της ασφαλιστικής συνείδησης των Σερραίων δε διαφέρει από το επίπεδο της ασφαλιστικής συνείδησης της χώρας γενικά και θα έλεγα πως είναι κατά βάση χαμηλό. Οι Σερραίοι ωστόσο, όπως και το σύνολο των κατοίκων της χώρας μας , έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν την έλλειψη του κρατικού φορέα σε σχέση με την ασφάλειά τους σε θέματα υγείας, σύνταξης και γενικότερα προστασίας εισοδήματος .Επίσης τα ευρήματα των Δημογραφικών Εξελίξεων και οι τάσεις  στην Ελλάδα (μείωση του ενεργού παραγωγικά πληθυσμού, αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης κλπ)  καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα του κρατικού συνταξιοδοτικού συστήματος και τώρα και στο μέλλον.  Η ανασφάλεια που νοιώθουν τους οδηγεί πλέον συνειδητοποιημένα να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους μέσω  της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Η οικονομική ευημερία του πρόσφατου παρελθόντος έχει εκλείψει ανεπιστρεπτί κι αυτό, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, οδηγεί τον κόσμο στην Ιδιωτική Ασφάλιση για την προστασία του εισοδήματός τους και των λοιπών περιουσιακών τους στοιχείων. Δεν υπάρχουν πλέον χρήματα στην άκρη ‘’για ώρα ανάγκης’’, ούτε μπορεί κάποιος να στραφεί στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον για βοήθεια κατά την επέλευση κάποιου ‘’κινδύνου’’, όπως συνηθιζόταν ειδικά στην επαρχία, που οι κοινωνίες είναι πιο δεμένες.

Θεωρώ λοιπόν πως είναι όχι απλά ανάγκη, αλλά μονόδρομος το να στραφεί κάποιος στην Ιδιωτική Ασφάλιση, όχι για μερικούς …Αλλά για όλους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μ. Σαμαρά. Από τραπεζική υπάλληλος... ασφαλίστρια της MetLife στο νομό Σερρών! https://www.insurancedaily.gr/m-samara-apo-trapeziki-ypallilos-asfalistria-tis-metlife-sto-nomo-serron/