Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι 5 τύποι Ασφαλιστικών Πρακτόρων που θα συναντήσεις


Κανονικά ο τίτλος θα έπρεπε να γράφει «οι 5 τύποι Ασφαλιστικών Συμβούλων» αλλά για να είμαστε by the book σε ό,τι αφορά τη νέα ορολογία της IDD χρησιμοποιήσαμε το νέο τίτλο των διαμεσολαβητών που δεν είναι άλλος από του «Ασφαλιστικού Πράκτορα».

του Νίκου Μωράκη

Η έμπνευση για αυτό το άρθρο μας ήρθε διαβάζοντας για τους «τύπους» πελατών που ένας πωλητής θα συναντήσει σε ένα ραντεβού και πώς μπορεί να τους διαχειριστεί. Διαβάζοντας, λοιπόν, αυτό το εξαιρετικό άρθρο από το Harvard Business Review σκεφτήκαμε το αντίθετο. Ποιοι άραγε είναι οι «τύποι» Ασφαλιστικών Πρακτόρων που ένας ενδιαφερόμενος προς ασφάλιση συναντά όταν έχει ανάγκη να ασφαλιστεί. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους 5 τύπους Ασφαλιστικών Πρακτόρων έτσι όπως τους διαμορφώσαμε εμείς.

Σημείωση: Αν έχετε διαφορετική άποψη ή θέλετε να προσθέσετε κάποιο χαρακτηριστικό σε έναν από τους τύπους που σας παρουσιάζουμε feel free να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

Αυτοί οι 5 «τύποι» Ασφαλιστικών Πρακτόρων – έτσι όπως τους σκιαγραφήσαμε – έχουν ο καθένας το κοινό του. Τους πελάτες που «ταιριάζουν» καλύτερα και μπορούν να επικοινωνήσουν προκειμένου να τους συμβουλέψουν και εν τέλει να ασφαλιστούν. Τύποι Ασφαλιστικών Πρακτόρων που σίγουρα θα συναντήσει κανείς στα 27α Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» όπου οι κορυφαίοι του επαγγέλματος θα επιβραβευτούν για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις της χρονιάς που μας πέρασε. Αυτός είναι αν θέλετε και ο σκοπός των βραβείων. Να αναδείξουν τους διαμεσολαβητές σε διάφορες κατηγορίες – είτε ποσοτικές είτε ποιοτικές – που επένδυσαν στα δυνατά τους χαρακτηριστικά και κέρδισαν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι 5 τύποι Ασφαλιστικών Πρακτόρων που θα συναντήσεις! https://www.insurancedaily.gr/oi-5-typoi-asfalistikon-praktoron-poy-th/