Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μ. Βελιβασάκης: Στο Ηράκλειο θα επιβιώσουν το πολύ 100 ενεργοί Ασφ. Διαμεσολαβητές


less than 100 asfalistesΤο Ιnsurancedaily.gr στο πλαίσιο αφιερώματος με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Ηρακλείου» ήρθε σε επαφή με τον κ. Βελιβασάκη Μιχαήλ, Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή στο Ηράκλειο της Κρήτης που συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με Εθνική Ασφαλιστική & ΑΤΕ, ζητώντας του να σκιαγραφήσει την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.

Κύριε Βελιβασάκη, ας ξεκινήσουμε με τον κλάδο αυτοκινήτων. Τι εικόνα έχετε στο Νομό σας;

Στο νομό μας, λόγω του τουρισμού παρατηρείται αυξημένος αριθμός ασφαλειών αυτοκινήτων. Ωστόσο η δυσχερής οικονομική κατάσταση της τελευταίας πενταετίας έχει οδηγήσει τους οδηγούς στην ριψοκίνδυνη επιλογή να αφήνουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους. Το φαινόμενο γίνεται συχνότερο στα χωριά δεδομένου του ανεπαρκούς ελέγχου από τις αρχές. Εκτιμώ εντούτοις ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, εφόσον εφαρμοστεί σχολαστικά η νομοθεσία περί ανασφάλιστων οχημάτων.

Στις Γενικές Ασφαλίσεις ποια ασφάλεια είναι περισσότερο δημοφιλής; Είναι η αστική ευθύνη ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων, οι ασφάλειες κατοικίας ή οι επαγγελματικές αστικές ευθύνες; Με την υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών τι εικόνα έχετε;

Η αστική ευθύνη των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων -που είναι πολυάριθμα στο νομό- έχει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση στις γενικές ασφαλίσεις. Επιπρόσθετα αυξημένη αγοραστική κίνηση παρατηρείται και στις ασφαλίσεις κατοικιών, γεγονός που προκύπτει από τις έννομες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σχετικά με τις συμβάσεις στεγαστικών δανείων.

Στο Νομό σας γνωρίζετε πόσοι είναι οι ενεργοί κωδικοί Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο Επιμελητήριο; Οι μαύροι κωδικοί είναι πολλοί; Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στην πόλη σας περιστατικά μαϊμού ασφαλιστών;

Ακόμα να σχολιάσουμε το εξής: Σε επίπεδο νομού Ηρακλείου η διαμεσολαβητές ασφάλισης είναι 638· Αριθμός που είναι εμφανώς μεγάλος. Ωστόσο αν ληφθεί υπόψη η υπέρμετρη δυσβάστακτη φορολόγηση της τελευταίας περιόδου πιθανολογώ ότι ο παραπάνω αριθμός στην επόμενη διετία θα μειωθεί σημαντικά, ίσως σε λιγότερους από 100.

Υπάρχει ασφαλιστική συνείδηση στο Νομό Ηρακλείου; Οι direct πωλήσεις και το bancassurance σας έχουν δημιουργήσει προβλήματα;

Η ανησυχία του κόσμου για την κατάρρευση του συστήματος υγείας και συνταξιοδότησης είναι διάχυτη. Όλη αυτή η περιρέουσα ατμόσφαιρα εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των καθ’ όλα συνειδητοποιημένων πολιτών που δείχνουν να αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις direct πωλήσεις και το bancassurance είναι σοβαρότατα και δυστυχώς απρόβλεπτα από τους ασφαλισμένους. Συχνά μένουν στα διαφημιστικά πυροτεχνήματα και δεν αξιολογούν πόσο σημαντικά και αναγκαία είναι η υποστήριξη και η γνώση του επαγγελματία μεσολαβητή την κατάλληλη στιγμή.

Έντονη είναι και η παρουσία των ΕΠΥ στο χώρο των ασφαλίσεων. Ωστόσο η λειτουργία τους είναι αθέμιτη αφού τα κριτήρια ελέγχου τους είναι αφερέγγυα και αναξιόπιστα. Συνεπώς προσδοκούμε στην άμεση εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, εφόσον αναβαθμιστούν ουσιαστικά και αντικειμενικά οι έλεγχοι. Αυτό ακριβώς θα σηματοδοτήσει και το κύρος των ασφαλίσεων.

Τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι η σχέση σας με τους ασφαλισμένους σας; 

Μεταξύ εμένα και των πελατών μου υπάρχει μια σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης που χτίζεται καθημερινά με υπευθυνότητα και πολυετή πείρα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μ. Βελιβασάκης: Στο Ηράκλειο θα επιβιώσουν το πολύ 100 ενεργοί Ασφ. Διαμεσολαβητές! https://www.insurancedaily.gr/velivasakis_sto-hrakleio-to-polu-100-asf-diamesolavites/