ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Σ. Γραμματικός: Σε περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης φροντίζουμε να μην ανοιχθεί ούτε φάκελος


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Κέρκυρας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – επισκεφτήκαμε το γραφείο Insurance Agency Γραμματικός, της οικογένειας Γραμματικού και μιλήσαμε με τον κ. Σέργιο για την πορεία του γραφείου τους στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και για την εικόνα που έχει για την τοπική αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται.

Συνέντευξη Σέργιος Γραμματικός  

Είστε από τα παλαιότερα ασφαλιστικά γραφεία στο νησί. Ο κόσμος στην Κέρκυρα το γνωρίζει; Έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιλογή του κόσμου λόγω του ονόματος που έχετε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια; 

Το γραφείο μας λειτουργεί από το 1966 και το σημαντικό είναι ότι ο ιδρυτής του και πατέρας μας, Γιάννης Γραμματικός, συνεχίζει και βρίσκεται μαζί μας καθημερινά, βοηθώντας με την τεράστια εμπειρία του. Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας γνωρίζουν το γραφείο μας και εκτιμούν τις υπηρεσίες που παρέχει και σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά η αναγνώριση στο πρόσωπο του κ. Γραμματικού, ο οποίος εκτός της τεράστιας εμπειρίας του είναι γνωστός στην Κοινωνία τόσο για το ήθος του και την εντιμότητά του όσο και για την τεράστια προσφορά του στον Πολιτισμό, μέσα από την ενασχόλησή του με σημαντικά Ιδρύματα, όπως η Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος επί πολλά έτη, του Μουσείου Καποδίστρια κ.α.

Ποια η σχέση που έχετε με τις εταιρείες που συνεργάζεστε; 

Αυτά τα 51 χρόνια συνεργαζόμαστε ουσιαστικά με 2 μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, τη Μαγδεμβούργερ, η οποία μετονομάστηκε σε Victoria και πλέον ERGO και την Ελληνοβρεταννική που μετονομάστηκε σε Alpha Ασφαλιστική και πλέον ΑΧΑ Ασφαλιστική. Είναι λογικό να υπάρχει τεράστια αμοιβαία εκτίμηση για τους ανθρώπους αυτών των Εταιρειών, κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι συνεργάτες μας για περισσότερα από 25 χρόνια.

Έχετε συχνά κρούσματα μαϊμού ατυχημάτων ή ασφαλιστικής απάτης; Αν ναι, πώς τα διαχειρίζεστε; 

Υπάρχει αυτό το φαινόμενο, αλλά ευτυχώς στο γραφείο μας, σε μικρότερο βαθμό απ’ όσο σε άλλα, ίσως και επειδή οι πελάτες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Παρ’ όλα αυτά , έχουμε 1-2 περιπτώσεις το χρόνο, για τις οποίες βέβαια προσπαθούμε να τελειώσουν εν τη γενέσει τους και γι’ αυτό τις πιο πολλές φορές δεν το γνωρίζουν ούτε οι ασφαλιστικές εταιρείες, αφού φροντίζουμε να μην ανοιχθεί ούτε φάκελος γι’ αυτές.

Διαβάστε επίσης: Κέρκυρα: Αυτοκίνητο & Υγεία κρατάνε «ζωντανή» την Ασφαλιστική Αγορά

Έχετε συνεργάτες Ασφαλιστές στο νησί;  

Ίσως είμαστε το μοναδικό γραφείο, που από επιλογή, δεν συνεργάστηκε ποτέ με ασφαλιστές για λογαριασμό του. Αυτή ήταν και παραμένει μια θέση που είχε ο πατέρας μας, ότι δεν αποβαίνει προς όφελος τελικά, αντιθέτως δημιουργούνται προβλήματα. «Μέχρι εκεί που φθάνει το χέρι μας» όπως λέει χαρακτηριστικά…

Ποια είναι η άποψή σας για τον ανταγωνισμό στην Κέρκυρα; Είναι υγιής; 

Θεωρώ πως ναι, εμείς τουλάχιστον έχουμε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους των άλλων εταιρειών και αυτή η καλή σχέση, αποβαίνει τελικά προς όφελος των πελατών μας.

Το χαρτοφυλάκιό σας πώς χωρίζεται; Έχετε επιλέξει να δραστηριοποιείστε σε συγκεκριμένους κλάδους; 

Το χαρτοφυλάκιό μας αφορά σε ένα μεγάλο ποσοστό οχήματα και δευτερευόντως σε μικρές κατοικίες – μικρές επιχειρήσεις και ιδιωτικά σκάφη. Στο μικρό μέρος όπως είναι η Κέρκυρα, δεν υπάρχει θέμα επιλογής κλάδων. Μπορούμε να ασφαλίσουμε, οποιονδήποτε επιθυμεί είτε στους Γενικούς είτε στον Κλάδο Ζωής. Διαφορά φιλοσοφίας, αν θέλετε, υπάρχει με τους λεγόμενους Μεγάλους Πελάτες και αυτό ίσως είναι κάτι που μας έχει οδηγήσει στο να μην έχουμε τελικά τέτοιους. Πολλοί μικροί πελάτες, ισοδυναμούν με έναν μεγάλο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σ. Γραμματικός: Σε περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης φροντίζουμε να μην ανοιχθεί ούτε φάκελος! https://www.insurancedaily.gr/s-grammatikos-se-periptosis-asfalistikis-apatis-frontizoume-na-min-anichthi-oute-fakelos/