ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κ. Χατζηγεωργίου: Η ΑΤΕ στη Χαλκίδα ήταν πάντοτε η «ήρεμη δύναμη»

Οι σωστές αποζημιώσεις σε όλους τους κλάδους από το 1983 δημιούργησαν την καλύτερη διαφήμιση για την Εταιρεία


Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του νομού Ευβοίας, στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό”παρουσιάζοντας τις απόψεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που δραστηριοποιούνται τοπικά. Στο πλαίσιο αυτό, επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Χατζηγεωργίου, Συντονιστή, Διευθυντή υποκαταστήματος της ERGO – πρώην ΑΤΕ, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα που ασκεί αλλά και την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στην πόλη της Χαλκίδας.

Συνέντευξη Κώστας Χατζηγεωργίου 

Ποια είναι η σταδιοδρομία σας στο επάγγελμα; Έχετε υπάρξει και σε άλλες Ασφαλιστικές Εταιρίες ή είστε “γέννημα θρέμμα” ασφαλιστής της Αγροτικής;

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ταυτίζεται απόλυτα με την ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ αφού πρόκειται για μια αδιάλειπτη συνεργασία 29 ετών. Θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι όντως είμαι γέννημα θρέμμα αυτής της Εταιρίας και αισθάνομαι πραγματικά τυχερός γιατί μου προσέφερε την ευκαιρία για μια ποιοτική επαγγελματική ζωή. Έχω την ευθύνη του Γραφείου Εταιρικού Δικτύου από το 1992.

Στην Χαλκίδα το brand της ΑΤΕ χρίζει αναγνώρισης; Ο κόσμος εμπιστεύεται την Εταιρία που πρεσβεύετε; 

Η παρουσία της Εταιρίας στην πόλη της Χαλκίδας μέσω Γραφείου Εταιρικού Δικτύου χρονολογείται από το 1983. Στα 35 χρόνια αυτά έχει αναπτυχθεί ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, μέσα από χιλιάδες αποζημιώσεις όλων σχεδόν των κλάδων ασφάλισης. Η Εταιρεία είχε πάντα τα χαρακτηριστικά της ήρεμης δύναμης και διαφήμισή της ήταν και είναι η σωστή αποζημίωση, κάτι που έχει αποτυπωθεί βαθιά στη συνείδηση του κόσμου.

Ποια είναι η άποψή σας για το γάμο ERGO – ATE; 

Είναι ευτυχής συγκυρία η συνάντηση των δύο Εταιρειών. Πρόκειται για Εταιρείες με παραπλήσια κουλτούρα. Για την ΑΤΕ είναι σημαντικό ότι ένας κύκλος πώλησης που ξεκίνησε το 2008 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού ο νέος Μέτοχος είναι κορυφαίος παγκοσμίως σε επίπεδο Κεφαλαιοποίησης και Τεχνογνωσίας. Από πλευράς της η ERGO πιστεύω ότι απέκτησε μια Εταιρεία με πραγματική αξία, αξιοποιώντας σωστά, μια καλή επενδυτική ευκαιρία. Αυτό θα αποβεί προς όφελος όχι μόνον των Πελατών, συνεργατών – υπαλλήλων, Μετόχου αλλά και συνολικά της Αγοράς αφού ήδη δημιουργείται ένας νέος Leader στις Γενικές Ασφαλίσεις. Είναι πεποίθησή μου ότι η συνεύρεση αυτή των δύο Εταιρειών δεν θα λειτουργήσει απλώς αθροιστικά αλλά θα έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.

Κατά τη γνώμη σας υπάρχει “χώρος” για να αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι στο Νομό σας εκτός από το αυτοκίνητο και την υγεία; 

Ήδη από το προηγούμενο έτος έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για συνταξιοδοτικά προγράμματα που προϊόντος του χρόνου και όσο η οικονομία μπαίνει σε μια κανονικότητα πιστεύω ότι το ενδιαφέρον αυτό θα εντείνεται. Από την άλλη η κάλυψη της περιουσίας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα, ζούμε σε μία χώρα που είναι πρώτη σε σεισμικότητα Πανευρωπαϊκά και έκτη Παγκόσμια. Η κλιματική αλλαγή και η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον φέρνει θεομηνίες, όπως πρόσφατα βιώσαμε στη Μάνδρα Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα έχουμε καταστροφικά γεγονότα. Και αν στο παρελθόν υπήρχε η λανθασμένη αντίληψη ότι το κράτος θα κάλυπτε το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, σήμερα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες αυτό είναι παντελώς αδύνατο. Έτσι είναι αυτονόητο ότι ο καθένας θα πρέπει να φροντίσει για την κάλυψη της περιουσίας του κάτι που δεν χαρακτηρίζεται πια ως πολυτέλεια αλλά ως βασική αναγκαιότητα.

Διαβάστε επίσης: Λαμία: Η πρωτεύουσα των μαύρων κωδικών

Τέλος, ποια είναι η προσωπική σας εκτίμηση για το μέλλον της αγοράς; 

Το γεγονός ότι ο κρατικός προϋπολογισμός αδυνατεί να υποστηρίξει το συνταξιοδοτικό σύστημα και τις κοινωνικές δαπάνες, διαμορφώνει τις συνθήκες για να δοθεί σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Στα χρόνια της κρίσης ο τζίρος των Εταιρειών μειώθηκε από τα 5,4 δισ. στα 3,9 δισ. περίπου όσο μειώθηκε σαν ποσοστό και το ΑΕΠ της χώρας. Είναι ένα στοίχημα επιτέλους να ξεκολλήσει το κατά κεφαλήν ασφάλιστρο από το 2% που βρίσκεται τις τελευταίες δεκαετίες και να προσεγγίσει το μέσο Ευρωπαϊκό όρο. Εταιρείες, Διαμεσολαβούντες, Εποπτική Αρχή, Κανονιστικό Πλαίσιο θα πρέπει να διαμορφώσουν εκείνο το περιβάλλον που θα επιτρέψει την είσοδο στη γρήγορη υγιή ανάπτυξη και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι αυτό στο άμεσο μέλλον θα γίνει πραγματικότητα γιατί το υπαγορεύουν για πρώτη φορά οι συνθήκες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − seven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κ. Χατζηγεωργίου: Η ΑΤΕ στη Χαλκίδα ήταν πάντοτε η «ήρεμη δύναμη»! https://www.insurancedaily.gr/k-chatzigeorgiou-ate-sti-chalkida-itan-pantote-iremi-dynami/