ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κ. Πράπας: Στην Εύβοια η Εθνική έχει «χώρο» για νέους συνεργάτες

Εθνική Ασφαλιστική

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του νομού Ευβοίας, στο πλαίσιο της στήλης «Ασφαλιστικό Οδοιπορικό» παρουσιάζοντας τις απόψεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που δραστηριοποιούνται τοπικά. Στο πλαίσιο αυτό, επικοινωνήσαμε με τον Κωνσταντίνο Πράπα, Συντονιστή Διευθυντή Γραφείων Παραγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής, και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα που ασκεί αλλά και την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο Νομό Ευβοίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΑΠΑΣ

Πόσους συνεργάτες έχετε στο Νομό; Έχετε Ασφαλιστές και στα νοτιότερα/βορειότερα μέρη όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη ή εστιάζεται στην πόλη της Χαλκίδας;

Συνεργάτες στο νομό Ευβοίας έχουμε 10 παλαιούς και 4 νέους συνεργάτες. Όσον αφορά τις μακρινές περιοχές υπάρχουν και κάποιοι συνεργάτες που δραστηριοποιούνται και εκτός Χαλκίδας.

Ποια είναι η δική σας διαδρομή στο χώρο; Από πού ξεκινήσατε και πόσα γραφεία έχετε στην επίβλεψή σας;

Ξεκίνησα με την Εταιρεία μου την “ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ” από το 1989 και σε όλη αυτήν τη διαδρομή στον ασφαλιστικό χώρο γεμίσαμε από εμπειρίες, εξελίξεις και είδαμε και πολλά πράγματα να αλλάζουν στην ασφαλιστική αγορά. Δραστηριοποιούμαστε στη Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα) με συνεργάτες σε όλες αυτές τις πόλεις. Γι’ αυτό σε κάθε πόλη υπάρχει ένα γραφείο της Εθνικής Ασφαλιστικής πλήρως καταρτισμένο, στελεχωμένο με συνεργάτες και μεγάλη εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων σε όλους τους κλάδους.

Θεωρείτε ότι ο Νομός σας έχει αρκετούς ασφαλιστές για να καλύψετε τις ανάγκες του κόσμου;

Όσον αφορά εάν ο νομός Ευβοίας έχει αρκετούς συνεργάτες για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όσον αφορά το AGENCY που ανήκουμε και εμείς, υπάρχει μεγάλο περιθώριο για αρκετούς ακόμη συνεργάτες. Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν πολλοί πράκτορες και μεσίτες στο νομό οι οποίοι καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι των ασφαλιστών του νομού, εξάλλου οι ανάγκες του κόσμου είναι πολλές και μεγάλες γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρχει μεγάλη γνώση των προϊόντων και κατάρτιση σε συγκεκριμένες πωλήσεις (π.χ. στον κλάδο ζωής).

Διαβάστε επίσης: Ε. Κανάβας: Ο νέος σύμβουλος φέρνει ανάπτυξη

Ασχολείστε και με τους «μεγάλους πελάτες» της βιομηχανικής ζώνης; Τι σχέση έχετε μαζί τους; Η Εταιρεία σάς βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση;

Όσον αφορά τους μεγάλους πελάτες (επιχειρήσεις, βιομηχανίες, εργοτάξια) όλες αυτές κατά 80% υπάρχουν στην βιομηχανική περιοχή (οινοφύτων-σχηματαρίου) ενώ τα κεντρικά τους βρίσκονται στην Αθήνα και όλες οι ασφαλίσεις δυστυχώς γίνονται από εκεί (Αθήνα) και είναι κρίμα γιατί οι εργαζόμενοι διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή μας και ζητούν εξυπηρέτηση από τα τοπικά γραφεία.

Κωνσταντίνος Πράπας

Κωνσταντίνος Πράπας

Ο Σύλλογος που έχει δημιουργηθεί στο Νομό σας είναι δραστήριος; Είστε ευχαριστημένος από τη δράση του;

Ο ασφαλιστικός σύλλογος του νομού μας είναι δραστήριος και εκπροσωπείται από ικανούς συναδέλφους οι οποίοι φροντίζουν για πολλά πράγματα που αφορούν τον ασφαλιστικό χώρο. Επίσης διοργανώνουν ημερίδες, γιορτές κ.λπ. και εγώ πρoσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τη δραστηριότητά τους.

Τέλος, πιστεύετε ότι στην πόλη σας υπάρχουν ασφαλιστές δύο ταχυτήτων; Ο κόσμος καταλαβαίνει τη διαφορά;

Όντως υπάρχουν ασφαλιστές δύο (2) ταχυτήτων στην πόλη μας, δηλαδή υπάρχουν ασφαλιστές που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τον κλάδο αυτοκινήτων κατά μεγάλο ποσοστό και ασφαλιστές που ασχολούνται με πολλούς κλάδους. Ο κόσμος καταλαβαίνει τη διαφορά γιατί ζητάει ασφαλίσεις που έχει π.χ. Ζωής, Πυρός, Αστ. Ευθύνης κ.λπ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κ. Πράπας: Στην Εύβοια η Εθνική έχει «χώρο» για νέους συνεργάτες! https://www.insurancedaily.gr/k-prapas-stin-evvia-ethniki-echi-choro-gia-neous-synergates/