Το 13ο IBUS Athens Breast Course, με επίκεντρο την Ανίχνευση, Διάγνωση, Σταδιοποίηση και τις Επεμβατικές Τεχνικές στον μαστό, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την Πέμπτη 12 Ιουνίου έως το Σάββατο 14 Ιουνίου 2025, στο ΙΑΣΩ (Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).
Κορυφαίοι διεθνείς εκπαιδευτές στον τομέα της διαγνωστικής απεικόνισης και της χειρουργικής θεραπείας του καρκίνου και των παθήσεων του μαστού θα συμμετάσχουν και φέτος στις εργασίες του Course.
Το ΙΑΣΩ φιλοξενεί για ακόμα μία χρονιά το IBUS Multimodality Breast Imaging and Image-guided Interventions Course. Πρόκειται γιατην πρωτοβουλία της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίαση – Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.), με Πρόεδρο τον Δρ Γρηγόριου Ξεπαπαδάκη, Διευθυντή της Β΄ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ.
Στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στη διάγνωση, σταδιοποίηση και στις επεμβατικές τεχνικές της χειρουργικής μαστού, όπως αυτές έχουν αναπτυχθεί από τη Σχολή Απεικόνισης Μαστού IBUS. Οι εισηγητές διαθέτουν εξειδίκευση τόσο στη διαγνωστική απεικόνιση της παθολογίας του μαστού, όσο και στη χειρουργική της θεραπεία.
Το σεμινάριο αποσκοπεί στη διάδοση της βέλτιστης χρήσης των απεικονιστικών τεχνικών για την ανίχνευση, διάγνωση, σταδιοποίηση και την καθοδηγούμενη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, με χρήση υπερήχων και άλλων προηγμένων μεθόδων.
Τα θέματα των διαλέξεων έχουν επιλεγεί ώστε να παρέχουν πλήρη και επίκαιρη ενημέρωση γύρω από τις τεχνικές απεικόνισης, τα διαγνωστικά κριτήρια και τις επεμβατικές πρακτικές, αντικατοπτρίζοντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτελούν οι πρακτικές συνεδρίες, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες –σε μικρές ομάδες– θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν επεμβατικές τεχνικές σε προπλάσματα, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανές χειρουργικές επεμβάσεις, που θα μεταδίδονται σε κλειστό κύκλωμα και θα προσφέρουν δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων με τους χειρουργούς κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων.
Η Σχολή Απεικόνισης Μαστού IBUS υλοποιεί τέτοιου είδους μαθήματα τα τελευταία 34 χρόνια, απολαμβάνοντας υψηλής εκτίμησης από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας (ESO) έχει συμπεριλάβει το συγκεκριμένο Course στη λίστα με τις «Συνιστώμενες εκδηλώσεις».
Το σεμινάριο θα απονείμει Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση (EACCME), ένα ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικών Ιατρών (UEMS).
Η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, στις 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ, με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων του χώρου.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν ο Δρ Εμμανουήλ Δουλγεράκης, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ΙΑΣΩ, ο Δρ Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ, καθώς και ο Καθηγητής Χειρουργικής Professor Enzo Durante, Ιδρυτικό μέλος της IBUS, Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα, Ιταλίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 7711673 (PRC Congress & Travel).