Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Πόσα θα πληρώσετε αν ταξιδεύετε χωρίς ασφάλιση;

Babies Travel Lite

Οι ταξιδιωτικές ασφαλίσεις ξεκινούν από 10-15 ευρώ και καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος περιπτώσεων όπως προσωπικό ατύχημα, δαπάνες ιατροφαρμακευτικές, απώλεια αποσκευών και επαναπατρισμό.

Το γίνεται όμως όταν ταξιδεύετε χωρίς ασφάλιση; Σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών η μέση ασφαλιστική αποζημίωση για ιατρικά έξοδα σε συμβόλαια ταξιδιωτικών καλύψεων από το 2011 έως το 2016, ήταν 1.300 λίρες.

Δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν από το Foreign and Commonwealth Office δείχνουν πόσο υψηλό μπορεί να είναι το κόστος αν τύχει κάτι σοβαρό στο εξωτερικό:

ΗΠΑ: Διανυκτέρευση σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις ΗΠΑ θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από 5.000 λίρες στερλίνες, ενώ το ιατρικό κόστος για ένα θραυσμένο βραχίονα θα μπορούσε να ανέλθει σε £ 70.000. Ο τελικός λογαριασμός μπορεί να είναι πραγματικά αστρονομικός – αν υποστείτε εγκεφαλικό επεισόδιο στις ΗΠΑ, υπάρχει περίπτωση που έφτασε τις £ 760.000.

Ισπανία: Το σπάσιμο του χεριού σας στην Ισπανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κόστος £ 11,000, ενώ μία νύχτα σε μονάδα εντατικής θεραπείας μπορεί να κοστίσει από £ 1.100 έως και £ 1.500 λίρες.

Καραϊβική: Για να επιστρέψετε στη χώρα σας και να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα καρδιάς θα χρειαστείτε περίπου £ 21.500.

Κύπρος: Η εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου στην Κύπρο θα κοστίσει £ 16.480, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης και του επαναπατρισμού.

Νότια Αφρική: Εάν πάθετε πνευμονία στη Νότια Αφρική μπορεί αν χρειαστείτε £ 31.500.

Ινδονησία: Ο δάγκειος πυρετός στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιατρικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους £ 40.000.

Μεξικό: Μια ακραία περίπτωση γαστρεντερίτιδας, που απαιτεί ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίσει £ 5.500.

ΗΑΕ: Η πρόκληση ζημιάς στο κεφάλι που απαιτεί επαναπατρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο σε προορισμούς όπως το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι θα μπορούσε να οδηγήσει σε κόστος £ 50.000.

Νέα Ζηλανδία: Ένας σοβαρός πυρετός που απαιτεί νοσοκομειακή διαμονή στη Νέα Ζηλανδία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιατρικές δαπάνες ύψους £ 2.500.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πόσα θα πληρώσετε αν ταξιδεύετε χωρίς ασφάλιση;! https://www.insurancedaily.gr/posa-tha-plirosete-taxidevete-choris-asfalisi/