ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Πρακτορείο Πυρινή: 3η γενιά Ασφαλιστών στο νομό Σερρών


Συνεχίζουμε το Ασφαλιστικό Οδοιπορικό μας στο νομό Σερρών με συνεντεύξεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και διαμορφώνουν την τοπική ασφαλιστική αγορά. Το πρακτορείο Πυρινή είναι από τα παλαιότερα γραφεία στην πόλη. Το άνοιξαν πατέρας και γιος το 1985 ως ανεξάρτητοι συνεργάτες της τότε Αγροτικής Ασφαλιστικής και σήμερα, σχεδόν 35 χρόνια μετά τα παιδιά του Στέργιου Πυρινή, μαζί με τη μητέρα τους, συνεχίζουν το έργο του.

Συνέντευξη Γιώργος Πυρινής – Ασφαλιστικός Πράκτορας  

Η οικογένειά σας από πότε είναι στο χώρο; Ποια είναι η ιστορία σας;

Η οικογένειά μας, καθώς το πρακτορείο μας είναι μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλιστικών προϊόντων από το 1985, από την πρώτη στιγμή δηλαδή που βγήκαν τα ασφαλιστικά προγράμματα από τις τράπεζες. Τότε, το πρώτο γραφείο ιδρύθηκε από τους Στέργιο και Γιώργο Πυρινή (πατέρας και παππούς) στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και σήμερα. Το πρακτορείο ξεκίνησε με συνεργασία καθαρά και μόνο με την τότε ασφαλιστική “Αγροτική Ασφαλιστική” και “Αγροτική Ζωής”, πολύ σύντομα όμως έκανε συνεργασίες με αρκετές από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της τότε αγοράς. Αρκετά γρήγορα το πελατολόγιο ανέβηκε, το γραφείο μπόρεσε σύντομα να επεκταθεί σε ολόκληρο το νομό Σερρών.

Δραστηριοποιήστε μόνο στο νομό Σερρών; Σε ποιους κλάδους συγκεκριμένα; 

Ναι, κυρίως δραστηριοποιούμαστε στο νομό των Σερρών. Υπάρχουν όμως συνεργάτες μας που δραστηριοποιούνται σε διάφορους Νομούς της Β. Ελλάδας και κάνουν αρκετά καλή δουλειά μέχρι τώρα. Το γραφείο μας ειδικεύεται σε όλους τους κλάδους των ασφαλιστικών προϊόντων – κλάδος Αυτοκινήτου, Ζωής, Αστικής Ευθύνης, Πυρός κ.λπ.

Διαβάστε επίσης: AXA & MetLife έχουν τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο Ζωής στις Σέρρες

Ποια είναι η σχέση σας με τη Mega Brokers;  

Η Mega Broker είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του πρακτορείου μας καθώς κρατάει όχι μόνο μια άριστη και άψογη επαγγελματική συνεργασία, αλλά και μια πολύ όμορφή και  φιλική σχέση με τον κ. Αχιλλέα Καρανατσίδη, ο οποίος μας βρήκε και μας σύστησε. Ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε τη συνεργασία και μας απαρίθμησε όλα τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να έχει κάποιος πραγματοποιώντας την.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην Πόλη σας; Αν ναι, σε ποιους κλάδους εντοπίζεται; 

Ανταγωνισμός υπήρχε και θα υπάρχει παντού πιστεύω. Σε όλους τους χώρους και σε όλα τα επαγγέλματα. Το θέμα είναι να είναι σωστός και υγιείς. Έτσι γινόμαστε και καλύτεροι άλλωστε. Ναι, φυσικά και υπάρχει ανταγωνισμός στις Σέρρες σε όλους τους κλάδους. Δεν είναι ο στόχος μας μόνο η πώληση ενός ασφαλιστικού προϊόντος και τέλος. Ας μην ξεχνάμε ότι στον κλάδο αυτοκινήτου υπάρχει ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Η οικογένεια Πυρινή. Στη φωτογραφία ο πατέρας και σύζυγος της οικογένειας Στέργιος Πυρινής που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο κόσμος έχει ασφαλιστική συνείδηση στην Πόλη σας; Ποια είναι η σχέση σας με τους πελάτες σας; 

Με χαρά παρατηρούμε ότι ο κόσμος με το πέρασμα του χρόνου και στη χαλεπή εποχή που ζούμε αποκτά σιγά σιγά ασφαλιστική συνείδηση όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στην ιδιωτική ασφάλιση και είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα γίνουν ακόμα περισσότεροι στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε, η σχέση μας με τους πελάτες ήταν πάντα μια σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού και αυτός είναι και ο λόγος που τόσα χρόνια, τρίτη γενιά τώρα, οι κάτοικοι του Ν. Σερρών μας εμπιστεύονται. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν θέλουμε απλά να πουλήσουμε ασφαλιστικά προϊόντα για να εξασφαλίσουμε το σήμερα. Θέλουμε να είμαστε εδώ και αύριο. Και μεθαύριο. Θέλουμε αυτή η σχέση να συνεχιστεί στο πέρασμα του χρόνου.  Εάν το σκεφτεί κανείς θα καταλάβει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του επαγγέλματός μας. Δεν είναι απλό.  Δεν εμπιστεύονται σε εμάς την αγορά ενός οποιουδήποτε προϊόντος. Εμπιστεύονται το σπίτι τους, την περιουσία τους, το εκάστοτε όχημά τους και τέλος την ίδια τους τη ζωή και την εξασφάλιση της οικογένειάς τους. Μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος αυτού του γεγονότος; Δεν νομίζω να υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από αυτό πραγματικά. Και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πρακτορείο Πυρινή: 3η γενιά Ασφαλιστών στο νομό Σερρών! https://www.insurancedaily.gr/praktorio-pyrini-3i-genia-asfaliston-sto-nomo-serron/