ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Υγεία

Δυναμική η συμμετοχή του Ομίλου Pharmathen στο 24ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
01/12/2015
in Υγεία
A A
Pharmathen

(Από αριστερά) Οι κ.κ. Μαριάννα Αναστασάκου - Business Unit Director, Respiratory-Oncology Ομίλου Pharmathen, Μιχάλης Τουμπής - Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Απόστολος Παππάς - υπότροφος.

Share on Facebook
Pharmathen
(Από αριστερά) Οι κ.κ. Μαριάννα Αναστασάκου – Business Unit Director, Respiratory-Oncology Ομίλου Pharmathen, Μιχάλης Τουμπής – Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Απόστολος Παππάς – υπότροφος.

O φαρμακευτικός Όμιλος Pharmathen ήταν «Χορηγός» του 24ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου,  το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και διεξήχθη από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton. Η έντονα ενεργή συμμετοχή της Εταιρείας υποστηρίχτηκε επιπλέον από τη «Ευγενική Χορηγία» της στο δορυφορικό συμπόσιο «Η παθοφυσιολογική προσέγγιση της θεραπείας της ΧΑΠ», καθώς και από την χορηγία της ερευνητικής υποτροφίας που προσέφερε για την ενίσχυση του ερευνητικού έργου των Ελλήνων Πνευμονολόγων. Η Pharmathen, συνεχίζοντας και ενισχύοντας την δυναμική της παρουσία στον χώρο της Πνευμονολογίας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις νέες καινοτόμες εξελίξεις και θεραπείες οι οποίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην θεραπεία της ΧΑΠ, καθώς και για τις επενδύσεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα κύρια θέματα του Συνεδρίου ήταν η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), το κάπνισμα και η διακοπή του, το Άσθμα, ο Καρκίνος του Πνεύμονα, η Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση και η Φυματίωση. Σε αυτά τα θέματα ανακοινώθηκαν, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλες οι πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στους τομείς της πρόληψης, της αιτιοπαθογένειας, της διάγνωσης και της αντιμετώπισης.

Διαβάστε Επίσης

Κλιματική προσαρμογή: Για κάθε 1 δολ. που επενδύεται το όφελος είναι 10 δολ.

Κλιματική προσαρμογή: Για κάθε 1 δολ. που επενδύεται το όφελος είναι 10 δολ.

Feb 27, 2026
Ασφαλιστική Αγορά 2026: Ανθεκτικότητα και υπεύθυνη ανάπτυξη

Ασφαλιστική Αγορά 2026: Ανθεκτικότητα και υπεύθυνη ανάπτυξη

Feb 27, 2026

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ή νόσος των καπνιστών είναι εξαιρετικά συχνή στη χώρα μας, αφού περίπου τέσσερις στους δέκα Έλληνες καπνίζουν, φέρνοντας τη χώρα μας στην πρώτη (αρνητική) θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια του δορυφορικού συμποσίου με θέμα «Η παθοφυσιολογική προσέγγιση της θεραπείας της ΧΑΠ», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», Γενικός Γραμματέας Ε.Π.Ε, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΧΑΠ αποτελεί σοβαρή αιτία νοσηρότητας και θνητότητας και στην Ελλάδα. Η επίπτωση της φτάνει στο 8.4% στο γενικό πληθυσμό (11.6% στους άντρες και 4.8% στις γυναίκες). Tα συχνότερα συμπτώματα της νόσου είναι ο βήχας, η αυξημένη απόχρεμψη το φούσκωμα και η δύσπνοια κατά την κόπωση. Σε πιο προχωρημένα στάδια ο ασθενής μπορεί να παρουσιάζει συριγμό, κυάνωση, καθώς και συστηματικές εκδηλώσεις, όπως καχεξία, μυϊκή αδυναμία, οστεοπόρωση, κατάθλιψη, αναιμία χρόνιας νόσου και σημεία πνευμονικής καρδίας».

Κατά την διάρκεια των ομιλιών, ο κ. Νικόλαος Τζανάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Επιδημιολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η φυσική πορεία της νόσου εμφανίζεται στον ασθενή με ορισμένα πολύ ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία είναι η δύσπνοια και η μείωση της ικανότητας για άσκηση. Το γεγονός αυτό παρουσιάζεται εξαιτίας των δομικών αλλαγών του αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες συνοψίζονται στους γνωστούς όρους : “μείωση της ροής” και “πνευμονική υπερδιάταση”. Καθώς η νόσος εξελίσσεται, τα συμπτώματα αυτά περιστασιακά επιδεινώνονται -τα επεισόδια που ονομάζουμε παροξύνσεις- και τα οποία δυνητικά οδηγούν στο νοσοκομείο ή/και είναι απειλητικά για τη ζωή. Οι συνδυασμοί βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τα δυο αυτά σημαντικά στοιχεία της νόσου».

Ο πνευμονολόγος, Επικουρικός Επιμελητής στην Πνευμονολογικής Μονάδας Α’ΚΕΘ-ΕΚΠΑ του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», κ. Γεώργιος Χειλάς, επεσήμανε ότι η προσθήκη νέων φαρμάκων στη θεραπευτική φαρέτρα κατά της ΧΑΠ είναι επιτακτική ανάγκη.

Μαριάννα Αναστασάκου
Η Μαριάννα Αναστασάκου, Business Unit Director, Respiratory-Oncology Ομίλου Pharmathen.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «H ΧΑΠ αποτελεί από το 2012 την 3η αιτία θανάτου παγκοσμίως και σε αυτήν οφείλεται το 5.6% των θανάτων παγκοσμίως (3.000.000 θάνατοι ετησίως). Ως εκ τούτου, η προσθήκη νέων φαρμάκων στη θεραπευτική φαρέτρα κρίνεται επιτακτική ανάγκη. Ο νέος συνδυασμός διπλής βρογχοδιασταλτικής δράσης ινδακατερόλης/γλυκοπυρρόνιου,  αποτελεί αποφασιστικό βήμα στη διαχείριση της νόσου καθώς βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία και μειώνει τα συμπτώματα του ασθενούς».

Ο Όμιλος Pharmathen θέλοντας να ενισχύσει περαιτέρω το συνολικό ερευνητικό έργο των Ελλήνων Πνευμονολόγων, χορήγησε ερευνητική υποτροφία για έναν υπότροφο. Η αξιολόγηση των προτάσεων για τις υποτροφίες γίνεται από διεθνούς κύρους επιστήμονες με το σύστημα του Εθνικού Ιδρύματος για την Υγεία των ΗΠΑ (National Institute of Health of USA) και η αξιολόγηση γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με βάση την εστίαση, συνοχή, και αξιοπιστία-δυνατότητα εκτέλεσης. Η ΕΠΕ έχει την τελική ευθύνη της κατάταξης των υποψηφίων και τα αναλυτικά αποτελέσματα της μοριοδοτούμενης κατάταξης θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της. Η κ. Μαριάννα Αναστασάκου, Business Unit Director, Respiratory-Oncology Ομίλου Pharmathen, ανακοινώνοντας  την υποτροφία, επεσήμανε: «Ο Όμιλος Pharmathen, επενδύοντας συνεχώς στην έρευνα, είναι αρωγός στη πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας υποστηρίζοντας τις ερευνητικές δραστηριότητες των νέων Πνευμονολόγων με την χορηγία ερευνητικής υποτροφίας, βοηθώντας έτσι έμπρακτα τη δυνατότητα για νέες καινοτόμες εξελίξεις».

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ο οποίος είναι ο επίσημος φορέας για τη μοριοδότηση, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την U.E.M.S.

250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Διάλεξη του Β. Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge
Υγεία

Διάλεξη του Β. Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge

by Insurancedaily editorial team
Feb 24, 2026
Ευρωκλινική: Ρομποτική μέθοδο Aquablation® στην αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη
Υγεία

Ευρωκλινική: Ρομποτική μέθοδο Aquablation® στην αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη

by Insurancedaily editorial team
Feb 19, 2026
Ερρίκος Ντυνάν: Με νέες ταχύτητες στον δρόμο της AI
Υγεία

Ερρίκος Ντυνάν: Με νέες ταχύτητες στον δρόμο της AI

by Insurancedaily editorial team
Feb 19, 2026
Η  Ε. Αννίνου νέα Insurance Relations & Partnerships Manager στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Υγεία

Η  Ε. Αννίνου νέα Insurance Relations & Partnerships Manager στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

by Insurancedaily editorial team
Feb 18, 2026
Η Affidea «επιστρατεύει» το χιούμορ για την ανάδειξη της Πρόληψης
Υγεία

Η Affidea «επιστρατεύει» το χιούμορ για την ανάδειξη της Πρόληψης

by Insurancedaily editorial team
Feb 17, 2026
ΠΟΑΔ: Να εφαρμοστεί loss ratio και ζώνη ασφάλισης στον κλάδο υγείας       
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

«Κολλημένος» στο +7% ο Δείκτης Τιμών ασφαλίστρων υγείας

by Insurancedaily editorial team
Feb 17, 2026
Ευφυείς κλινικές και νοσοκομεία
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Ευφυείς κλινικές και νοσοκομεία

by Insurancedaily editorial team
Feb 13, 2026
Τέθηκε σε λειτουργία και η 5η χειρουργική αίθουσα στο Νοσοκομείο Μεταξά
Υγεία

Τέθηκε σε λειτουργία και η 5η χειρουργική αίθουσα στο Νοσοκομείο Μεταξά

by Insurancedaily editorial team
Feb 9, 2026
ΙΑΣΩ: Πρωτοπορία σε διακαθετηριακές θεραπείες της καρδιάς
Υγεία

ΙΑΣΩ: Πρωτοπορία σε διακαθετηριακές θεραπείες της καρδιάς

by Insurancedaily editorial team
Feb 4, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
designiaagentsbanner2025300x250gif
300x250-cyprialife-greece-1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις στο τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους στη Ρουμανία

    Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις στο τραγικό δυστύχημα με τους φιλάθλους στη Ρουμανία

    156 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    252 shares
    Share 101 Tweet 63
  • ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Εξελίξεις στην υπόθεση της έκρηξης στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ