ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz: Οι 7.000 νέοι συνεργάτες της που θα την οδηγήσουν στην κορυφή της αγοράς

Νίκος Μωράκης by Νίκος Μωράκης
13/09/2022
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Allianz: Οι 7.000 νέοι συνεργάτες της που θα την οδηγήσουν στην κορυφή της αγοράς
Share on Facebook

Η φράση του κ. Γεωργακόπουλου, περίπου στα μέσα της ομιλίας του, στη Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συγχώνευση των δύο εταιρειών εν ολίγοις τα είπε όλα:

«Ειλικρινά αν προσωπικά με ρωτούσατε, τι προτιμώ, να έχω συνεργασία με μια τράπεζα που θα μου έδινε το 30% με 50% της παραγωγής μου ή τους συνεργάτες μου, χωρίς δεύτερη σκέψη θα σας έλεγα ότι προτιμώ τους 7.000 συνεργάτες μου. Διότι αυτοί οι επαγγελματίες μέσα σε 3 χρόνια από σήμερα…θα μας έχουν πάει στην πρώτη θέση της αγοράς».   

Διαβάστε Επίσης

Όμιλος Allianz: Ρεκόρ επιδόσεων στο β’ τρίμηνο 2025

Όμιλος Allianz: Ρεκόρ επιδόσεων στο β’ τρίμηνο 2025

Aug 7, 2025
ΤτΕ: Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις 19 – 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Μεταβίβαση Ομαδικού Ασφαλιστηρίου από την Allianz προς την GENERALI

Jul 25, 2025

Μια φράση που κατά τη γνώμη μας, συμπεριλαμβάνει κάθε πτυχή αυτής της συμφωνίας. Μια συμφωνία που έβαλε ήδη τη νέα εταιρεία στην πρώτη θέση των γενικών κλάδων και που σε βάθος 12μήνου ή 18μήνου θα διαμορφώσει τις βάσεις πάνω στις οποίες το νέο σχήμα θα βάλει πλώρη για την κορυφή της Αγοράς. Ο κ. Γεωργακόπουλος, ιθύνων νους αυτής της εξαγοράς, αποτέλεσε και αποτελεί μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Πίστης. Έναν ποιοτικό επαγγελματία με πάθος για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση που σεβάστηκε και αναγνώρισε στο πρόσωπό του ο CEO της Allianz Group, Oliver Bate, αποφασίζοντας να επενδύσει στην Ευρωπαϊκή Πίστη αποδεχόμενος παράλληλα τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

γράφει ο Νίκος Μωράκης 

Η ιδέα η Allianz να γίνει η μεγαλύτερη Ασφαλιστική Εταιρεία στην Ελλάδα δεν είναι καινούργια. Ο κ. Bate παραδέχθηκε ότι η ιδέα προϋπήρχε από τότε που ήταν ο ίδιος CEO Allianz στη Νοτιοδυτική Ευρώπη, και Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος ο Πέτρος Παπανικολάου. Μια ιδέα για ανάπτυξη που δεν στόχευε σε απλά μερίδια αγοράς αλλά στην επένδυση και εξαγορά ποιοτικών εταιρειών που δεν είναι αναγκαστικά και οι μεγαλύτερες του κλάδου.

Διαβάστε επίσης: Allianz & Ευρωπαϊκή Πίστη: Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις 

Μια απόφαση που τελικά πάρθηκε μετά από αρκετά χρόνια όταν ο κ. Bate είχε την τύχη να γνωρίσει στις 26/07/2021 τον κ. Γεωργακόπουλο και να μάθει για την εταιρεία που ίδρυσε και μεγάλωσε ο ίδιος και η ομάδα του τα τελευταία 50 χρόνια.

Αυτή η γνωριμία έδωσε την ευκαιρία και την αισιοδοξία στον Όμιλο να αυξήσει τη δραστηριότητά του στη χώρα μας και να στοχεύσει για την κορυφή της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς. Μια απόφαση που πάρθηκε μετά από αξιολόγηση πολλών εταιρειών που όπως δήλωσε και ο ίδιος, μπορεί να είχαν τους τζίρους… αλλά δεν είχαν την ποιότητα που ήθελαν.

Ο κ. Bate μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Δεν μπορείς να είσαι ηγέτης στην Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά αν δεν είσαι ηγέτης στη χώρα που δημιούργησε την Ευρώπη πριν χιλιάδες χρόνια… Βέβαια στην Ελλάδα δεν είμαστε πολλά χρόνια, μόλις 25 όταν εξαγοράσαμε την AGF – ΚΟΣΜΟΣ», ενώ θύμισε, ότι ο όμιλος της Allianz μέσα σε αυτή την περίοδο των 25 ετών πέρα από το Ασφαλιστικό κομμάτι ενεπλάκη και σε λοιπές επενδύσεις σημαντικές για τη χώρα βοηθώντας στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής όπως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την Αττική Οδό. Όταν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δημιουργήθηκε, το μεγαλύτερο ιδιωτικό κεφάλαιο που επενδύθηκε στην Ελλάδα προερχόταν από την Allianz. Δραστηριότητα που δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή & κάλυψη ασφαλιστικών αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Με τη σειρά του ο κ. Γεωργακόπουλος, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια είχε πολλές προτάσεις εξαγοράς από όλο τον κόσμο. Από εταιρείες και fund στην Κίνα μέχρι και την Αμερική. Μάλιστα υπήρχαν και περιπτώσεις που οι οικονομικές προσφορές ήταν μεγαλύτερες από το σημερινό τίμημα εξαγοράς. Όμως ο ίδιος αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Allianz μετά τη γνωριμία του με τον Oliver Bate. Μετά την ανταλλαγή απόψεων που είχαν σχετικά με τα συμφέροντα που πρέπει να έχει μια Ασφαλιστική εταιρεία απέναντι στους ασφαλισμένους, τους εργαζομένους και τους επενδυτές της.

Συμφέροντα ίσης προτεραιότητας που μετά και την επένδυση της Allianz στην Ευρωπαϊκή Πίστη, διασφαλίστηκαν ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην ιστορία της εταιρείας του η οποία ιδρύθηκε το 1977 – όταν τότε υπήρχαν 149 Ασφαλιστικές Εταιρείες – και κατάφερε να συγκαταλέγεται μέσα στις 12 εταιρείες που ακόμα δραστηριοποιούνται στον κλάδο.  Μια Ασφαλιστική Εταιρεία που δεν είχε πλάτες ούτε από τράπεζα, ούτε από πολυεθνική, ούτε από εφοπλιστές & βιομήχανους. Μια εταιρεία ασφαλιστών και εργαζομένων που κατάφερε να φτάσει ψηλά χάρη στη διορατικότητα του ιδρυτή της και την εργατικότητα των συνεργατών της. Δεδομένα που σίγουρα μέτρησαν θετικά στην προσέλκυση του Γερμανικού ομίλου.

Σε ερώτηση του έγινε από δημοσιογράφο προς τον κ. Γεωργακόπουλο αναφορικά με το γιατί πούλησε την εταιρεία του εκείνος απάντησε ότι ο λόγος δεν ήταν οικονομικός. Μάλιστα υποστήριξε την απάντησή του λέγοντας ότι η μεγαλύτερη επένδυση που είχε κάνει ποτέ ήταν στην εταιρεία του η οποία του έδινε κάθε χρόνο απόδοση από 14% μέχρι 27%.Οπότε τα χρήματα δεν ήταν κίνητρο για να προχωρήσει. Ο λόγος που πούλησε την εταιρεία του ήταν καθαρά ηθικός και η ευθύνη που έχει απέναντι στους Ασφαλισμένους της Ευρωπαϊκής Πίστης που έπρεπε να διαφυλάξει το μέλλον τους και τα συμφέροντά τους. Συμφέροντα που όπως δήλωσε και ο ίδιος εκτείνονται πολύ πιο πέρα από τον ίδιο και τη φυσική του παρουσία.

Παράλληλα, ο κ. Bate, σε ερώτηση που του κάναμε στο αν θα ακολουθήσει και άλλη εξαγορά δήλωσε ότι αρχικά πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενοποίηση των δύο εταιρειών. Μια διαδικασία που θα τους απασχολήσει από ένα μέχρι δύο χρόνια χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν θα είναι «διαθέσιμη» σε περίπτωση που προκύψει κάποια καλή επενδυτική ευκαιρία ή πρόταση.

Το χρονικό της εξαγοράς & τα επόμενα βήματα

Στις αρχές Αυγούστου 2022, η Allianz SA αγόρασε 8,55% της Ευρωπαϊκής Πίστης μέσω Δημόσιας Πρότασης. Το ποσοστό αυτό προστέθηκε στο 72,27% που είχε ήδη αγοράσει ο Γερμανικός όμιλος νωρίτερα τον ίδιο χρόνο από ομάδα μετόχων αγοράζοντας παράλληλα και άλλο ένα 16,33% απευθείας από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Κινήσεις που συγκέντρωσαν στον όμιλο της Allianz πάνω από το 97% της Ευρωπαϊκής Πίστης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις υπόλοιπες μετοχές έχει εγκριθεί η διαδικασία εξαγοράς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία μέχρι τον Οκτώβριο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των κινήσεων είναι η διαγραφή της μετοχής της Ευρωπαϊκής Πίστης από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μια απόφαση που θα επιτρέψει τη νομική συγχώνευση των δύο εταιρειών η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες μετά την έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή δημιουργώντας και τυπικά μια νέα εταιρεία.

Tags: AllianzΓεωργακόπουλος ΧρήστοςΕυρωπαϊκή Πίστη
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

Στρατηγική επένδυση της Infotrust στην VIDAVO
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στρατηγική επένδυση της Infotrust στην VIDAVO

by Insurancedaily editorial team
Aug 20, 2025
Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο
Insurtech

Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο

by Insurancedaily editorial team
Aug 20, 2025
Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης αν είσαι λογιστής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης αν είσαι λογιστής

by Insurancedaily editorial team
Aug 20, 2025
Πυρκαγιές 2025: Μικρό το ποσοστό των ασφαλισμένων σπιτιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πυρκαγιές 2025: Μικρό το ποσοστό των ασφαλισμένων σπιτιών

by Βίκυ Γερασίμου
Aug 19, 2025
Που στην Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνοι οι οδηγοί
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Που στην Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνοι οι οδηγοί

by Insurancedaily editorial team
Aug 19, 2025
Φοιτητικό ρεύμα: Πώς να επιλέξω το κατάλληλο πρόγραμμα;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Φοιτητικό ρεύμα: Πώς να επιλέξω το κατάλληλο πρόγραμμα;

by Insurancedaily editorial team
Aug 19, 2025
Ειδικές παράμετροι στη μείωση του 10% του ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τα 5 νούμερα που έκαναν τη διαφορά στο Επικουρικό Κεφάλαιο

by Insurancedaily Editorial Team
Aug 16, 2025
Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες

by Insurancedaily editorial team
Aug 13, 2025
Στην Τράπεζα Πειραιώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι «αποκαλύπτει» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά  της Εθνικής Ασφαλιστικής

by Insurancedaily editorial team
Aug 12, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
home-300x250gif
300x250gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ