ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Υπεύθυνος 1 στους 2 χρήστες για την προστασία των συσκευών του

Οι millennials αποδεικνύονται η γενιά που ενδιαφέρεται κυρίως για την ασφάλεια

Insurancedaily.gr contributor by Insurancedaily.gr contributor
20/03/2023
in Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα
A A
Οι Ξένες Επενδύσεις και οι Μεταρρυθμίσεις στο 4th InvestGR Forum 2021
Share on Facebook

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky “The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant in 2023” αναδεικνύει τις βασικές ψηφιακές συνήθειες, τα εμπόδια και τη χρήση των έξυπνων οικιακών συσκευών.

Μία νέα έρευνα της Kaspersky με θέμα τη χρήση έξυπνων οικιακών συσκευών και τη στάση απέναντι στην ασφάλειά τους, αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές (56%) που έχουν στην κατοχή τους τέτοιου είδους συσκευές, αισθάνονται υπεύθυνοι για την ασφάλειά τους στον κυβερνοχώρο. Τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την προστασία των έξυπνων οικιακών τους συσκευών, με το 54% να ασφαλίζει τις συσκευές που διαθέτει.

Η παγκόσμια βιομηχανία έξυπνων οικιακών συσκευών σημειώνει ταχεία καταναλωτική ανάπτυξη, με αναλυτές της αγοράς να δημιουργούν προσδοκίες για υπερδιπλασιασμό κέρδους στα $106,3[1]  δισεκατομμύρια και $13,1[2] δισεκατομμύρια έως το 2030, σε τομείς όπως τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας και οι έξυπνες κλειδαριές αντίστοιχα. Η νέα έκθεση της Kaspersky παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η αυξανόμενη χρήση έξυπνων συσκευών επηρεάζει τη στάση των χρηστών απέναντι σε θέματα ασφάλειας και προστασίας.

Διαβάστε Επίσης

Πώς βλέπουν οι ασφαλιστικές τι κάνετε όταν οδηγείτε; Μπορούν να δώσουν δεδομένα στην αστυνομία;

Οι επιθέσεις κλοπής τραπεζικών δεδομένων σε smartphones τριπλασιάστηκαν το 2024

Mar 6, 2025
Εξεύρεση νέων πελατών: Τηλέφωνο & door to door ή messenger & content online;

Το κρυφό κόστος των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Jan 28, 2025

Η προθυμία για ανάληψη ευθύνης για την προστασία των έξυπνων οικιακών συσκευών μπορεί να αποδοθεί στον πιθανό φόβο παραβίασης αυτών. Η έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες ανησυχούν ότι το οικιακό τους δίκτυο μπορεί να παραβιαστεί ή ότι το Wi-Fi router ή το σύστημα κάμερας που είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο τούς κατασκοπεύει (56%).

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες εκφράστηκαν σχετικά με την ασφάλεια των συστημάτων οικιακής παρακολούθησης, των καμερών που συνδέονται στο διαδίκτυο και των έξυπνων θυρών και κλειδαριών, με έναν στους τρεις χρήστες να παραδέχεται ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια και την προστασία τους. Έτσι, το 32% των χρηστών των προαναφερθέντων συστημάτων παρακολούθησης/ασφαλείας παραδέχθηκε ότι «ανησυχεί πολύ» για την ασφάλεια και την προστασία των συσκευών τους. Ένα επιπλέον 53% είτε «ανησυχούσε» είτε «ανησυχούσε έως έναν βαθμό».

Η λίστα των μικροσυσκευών που προκαλούν ανησυχία περιλαμβάνει κάμερες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο για την παρακολούθηση βρεφών και κατοικίδιων και έξυπνες πόρτες και κλειδαριές, με το 31% και 30% αντίστοιχα να δηλώνουν ότι κατά τη γνώμη τους, η ασφάλειά τους είναι ένα «πολύ ανησυχητικό ζήτημα».

Μεταξύ των συσκευών που προκαλούν τη μικρότερη ανησυχία στους χρήστες είναι οι έξυπνες συσκευές καθαρισμού, όπως οι ηλεκτρικές σκούπες που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, με το 35% να δηλώνει ότι η ασφάλεια τέτοιου είδους συσκευών δεν τους αφορά καθόλου. Το ίδιο ισχύει για τα συστήματα κλιματισμού (32%) και τον έξυπνο φωτισμό (34%).

«Καθώς αυξάνονται τα ποσοστά χρήσης έξυπνων συσκευών, βλέπουμε τους χρήστες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε ζητήματα ασφαλείας και να προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια ανώδυνη εμπειρία καθώς δημιουργούν μακροχρόνιες σχέσεις με τις μικροσυσκευές τους. Φαίνεται ότι οι καλές ψηφιακές συνήθειες είναι πιο εγγενείς στους millennials, γεγονός που αποτελεί θετικό σημάδι για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτό υποδηλώνει επίσης ότι στο μέλλον θα μπορούσαμε να δούμε τους παραγωγούς συσκευών IoT και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να υποστηρίζουν το έργο τους δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ενδεχομένως ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στις προσφορές τους, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των καταναλωτών και να τους παράσχουν το επιθυμητό επίπεδο προστασίας», σχολιάζει η Marina Titova, VP Consumer Product Marketing στην Kaspersky.

Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη σε αυτό το link.

Προκειμένου να διατηρήσουμε όλες τις έξυπνες συσκευές ασφαλείς και προστατευμένες, οι ειδικοί της Kaspersky συμβουλεύουν:

  • Η αγορά μεταχειρισμένων έξυπνων οικιακών συσκευών δεν αποτελεί ασφαλή πρακτική. Το λογισμικό τους μπορεί να έχει υποστεί τροποποίηση από προηγούμενους κατόχους και έτσι να παρέχει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα πλήρη έλεγχο στα έξυπνα οικιακά οικοσυστήματα του χρήστη.
  • Είναι επίσης σημαντικό να μην ξεχάσετε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε έναν περίπλοκο και σύνθετο κωδικό, τον οποίο θα ανανεώνετε τακτικά.
  • Κρατήστε το δίκτυό σας ασφαλές διατηρώντας τους σειριακούς αριθμούς, τις διευθύνσεις IP και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες απόρρητες. Μην κάνετε κοινή χρήση των έξυπνων συσκευών σε κοινωνικά δίκτυα.
  • Μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμη για τη διασφάλιση και την προστασία ολόκληρου του έξυπνου οικιακού συστήματος.
  • Έχοντας αποφασίσει για μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή συσκευή, φροντίστε να παραμένετε ενημερωμένοι σχετικά με τις αναβαθμίσεις λογισμικού και τον εντοπισμό τρωτών σημείων. Εγκαταστήστε εγκαίρως όλες τις αναβαθμίσεις που κυκλοφορούν από τους προγραμματιστές.

Η Kaspersky ανέθεσε στην Arlington Research την πραγματοποίηση ποσοτικών διαδικτυακών ερευνών με 21.645 κατόχους έξυπνων οικιακών συσκευών σε 21 χώρες – ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Μεξικό, Βραζιλία, Χιλή, Ρωσία, Τουρκία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ινδία, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Περού, Νότια Αφρική, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία.

Tags: Kaspersky
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Το μυρμήγκι και η ακρίδα! Μια παραβολή για τους Κινδύνους του Κυβερνοχώρου και την σημασία της πρόληψης
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Το μυρμήγκι και η ακρίδα! Μια παραβολή για τους Κινδύνους του Κυβερνοχώρου και την σημασία της πρόληψης

by Insurancedaily editorial team
Apr 2, 2025
Ο λύκος με το ένδυμα του προβάτου: Μια παραβολή στον κυβερνοχώρο
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Ο λύκος με το ένδυμα του προβάτου: Μια παραβολή στον κυβερνοχώρο

by Insurancedaily editorial team
Mar 26, 2025
Μεγάλη πρόκληση η υιοθέτηση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Μεγάλη πρόκληση η υιοθέτηση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης

by Insurancedaily editorial team
Feb 19, 2025
36% αύξηση συμβολαίων κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

36% αύξηση συμβολαίων κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
Feb 5, 2025
Εξεύρεση νέων πελατών: Τηλέφωνο & door to door ή messenger & content online;
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Το κρυφό κόστος των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε καθημερινά

by Insurancedaily editorial team
Jan 28, 2025
Allianz: Νο 1 απειλή για τις επιχειρήσεις το 2025 οι hackers
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Allianz: Νο 1 απειλή για τις επιχειρήσεις το 2025 οι hackers

by Insurancedaily editorial team
Jan 23, 2025
cyber_insurancedaily
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

«Πονοκέφαλος» για επιχειρήσεις και οργανισμούς οι επιθέσεις DDOS

by Insurancedaily editorial team
Jan 21, 2025
2025: Ευκαιρίες και τάσεις της αγοράς Cyber Insurance
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

2025: Ευκαιρίες και τάσεις της αγοράς Cyber Insurance

by Insurancedaily editorial team
Jan 7, 2025
webtrackers: 1 εκατομμύριο απόπειρες παρακολούθησης ημερησίως
Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Οι επιχειρήσεις θα αυξήσουν το budget τους κατά 9% ενάντια στους Hackers τα επόμενα δύο χρόνια

by Insurancedaily editorial team
Dec 18, 2024

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
odc-banner-general-0225gif
banner-250-300-2024png
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ