Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Α. Σαρρηγεωργίου: Σε τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας η Eurolife ERB

Αλ. Σαρρηγεωργίου

Στην ένταξη της Eurolife στον όμιλο της Fairfax και τη στρατηγική ανάπτυξης και εξωστρέφειας της εταιρείας αναφέρεται ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, έχει λανσάρει νέα προϊόντα και ολοκλήρωσε το 2016 με θετικά αποτελέσματα. Βασικό ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι να ενισχυθεί στην συνείδηση των πολιτών η ιδιωτική ασφάλιση.

Πώς θα κλείσει σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων το 2016 για την Εταιρεία σας;

Για τον Όμιλο της Eurolife ERB το 2016 ήταν μια χρονιά καταλύτης σε πολλά επίπεδα. Το 2016 ολοκληρώθηκε και το τυπικό και το ουσιαστικό μέρος της ένταξής μας στον κορυφαίο διεθνή ασφαλιστικό Όμιλο Fairfax, γεγονός που μας δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία και καινοτομία στη διαχείριση, τα εργαλεία, τις λύσεις και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πελατών του Ομίλου Fairfax λανσάραμε νέα προϊόντα, ενώ παράλληλα θέσαμε τις βάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου. Αυτές οι στρατηγικές κινήσεις έδωσαν ώθηση στο σύνολο των αποτελεσμάτων του Ομίλου, τα οποία κινήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, επιτρέποντας μας να ατενίζουμε από θέση ισχύος το 2017.

Τι εύχεστε ή πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην ασφαλιστική αγορά;

Όσον αφορά συνολικά στην ασφαλιστική αγορά θεωρώ ότι το βασικό ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια, είναι να καλλιεργηθεί περαιτέρω σε όλους τους Έλληνες πολίτες η ασφαλιστική συνείδηση. Η χώρα μας άλλωστε αποτελεί διεθνές παράδειγμα χαμηλού ποσοστού ασφαλισμένων. Δεδομένου λοιπόν του συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, η σύμπραξη ιδιωτικής ασφάλισης και κοινωνικού κράτους μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική προστασία στους Έλληνες πολίτες. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η προστασία της υγείας, της περιουσίας και της σύνταξης είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους πολίτες της χώρας μας.

Η ενίσχυση λοιπόν του συμπληρωματικού ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης στη δημόσια ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τους πολίτες αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ποιες είναι όμως οι βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό; Αφενός η προστασία του πολίτη και η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας είναι πρωταρχικός μας στόχος γι΄ αυτό και οι εξελίξεις των τελευταίων ετών, τόσο σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου, όσο και εποπτείας, διαμορφώνουν ένα αυστηρότερο περιβάλλον λειτουργίας για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Αφετέρου, εξίσου βασική προϋπόθεση είναι να αντιληφθεί η πολιτεία ότι η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί σύμμαχό της προς όφελος πρακτικά της ελληνικής κοινωνίας. Και φυσικά ως κλάδος είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με το κράτος προκειμένου να δρομολογηθεί σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος με το κατάλληλο μοντέλο συνεργασίας. Στόχος όλων παραμένει το όφελος για τον ίδιο τον πολίτη και το μέλλον του.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Α. Σαρρηγεωργίου: Σε τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας η Eurolife ERB! https://www.insurancedaily.gr/a-sarrigeorgiou-se-trochia-anaptyxis-ke-exostrefias-i-eurolife-erb/