Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έρχονται βροχή τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ – Έλεγχοι από τον Οκτώβρη


Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος που αφορά τους τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα και ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διασταύρωση των αρχείων και τον εντοπισμό των εκπρόθεσμων για ΚΤΕΟ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το νόμο 4530/2018 στους παραβάτες που έχουν περάσει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία που έπρεπε να κάνουν τον έλεγχο θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ που όπως και στην περίπτωση των ανασφάλιστων θα τους κοινοποιείται στο taxisnet.

Κατά την ισχύουσα νομοθεσία από έλεγχο ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα, αυτοκίνητα και μηχανές, στα τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και εν συνεχεία κάθε δύο χρόνια. Μόνο στα βαρέα οχήματα ο έλεγχος είναι ετήσιος.

Αν κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου είναι εκπρόθεσμος στον έλεγχο επιβαρύνεται:

– με 16 ευρώ για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης,
– με 33 ευρώ για καθυστέρηση έως έξι μήνες
– με 65 ευρώ για πάνω από έξι μήνες καθυστέρηση τεχνικού ελέγχου

Μένει ωστόσο να δούμε κατά πόσο οι έλεγχοι θα είναι ορθοί και δεν θα οδηγήσουν σε λάθος πρόστιμα, καθώς και το σύστημα ελέγχων των ανασφάλιστων οχημάτων δεν λειτούργησε από την αρχή.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έρχονται βροχή τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ - Έλεγχοι από τον Οκτώβρη! https://www.insurancedaily.gr/erchonte-vrochi-ta-prostima-gia-kteo-elegchi-apo-ton-oktovri/